kahverengi lekeler


mihriÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
Mesaj: 1
mihriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 19:25

Mehaba ben yeni üye oldum dün bir tane kırmızı yanaklı kaplumbağa aldım  kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama küçük, yem olarak akvaryumcunun verdiği yemi kullanıyorum sadece küçük olduğu için, fazla hareket etmiyor ve kabuğunun üzerinde kahverengine benzeyen lekeler var sanki kabuk değiştiriyor gibi bu zararlı mıdır  gözleri çoğunlukla kapalı ama elime aldığımda canlanıyor bana yardım edin o lekeler zararlı mıdır nasıl geçer?

Bu arada kabuğununda fazla sert olmadığını yeni farkettim ne yapmam lazım?
murad2009-04-30 20:19:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 20:30
Merhaba,

Öncelikle kaliteli yemler kullanmalısınız kaplumbağanızın sağlıklı büyümesi için. Tetra ReptoMin bulamaz iseniz Sera Raffy P alabilirsiniz. Eğer kaliteli yemler kullanmazsanız kaplumbağanız hastalıklara daha yatkın olur.Ayrıca sağlıklı da gelişemez. Akvaryumunuz,ısıtıcınız,filtreniz,kuru alanınız,spot lambanız var mı bilmiyorum ama bunlar yoksa kaplumbağanız hastalanır ve malesef ölür. Olmazsa olmazlarıdır kaplumbağa beslemenin bunlar. Küçük kaplumbağaların kabukları zaten fazla sert olmazlar. Kabuğuna narin davranın mümkün olduğunca, fazla bastırmak iç organlarına zarar verebilir. Kabuk güçlenmesi için vitamin ve kuşlar için satılan gaga taşını alıp haftada bir kez yemlerine serperek vermeniz gerekir. Lekeler hakkında yorum yapmak için fotoğraf lazım. Koyma imkanınız varsa iyi olur. Mantar,kabuk değişimi gibi şeyler olabilir.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MrONEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 507
MrONEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2009 10:09
Kabuk sertleşmesi için kaplumbağa akavaryumunuza kuru alan yapmalısınız.Yem olarak kuru kedi mamalarını öneririm.Kedi maması verdikten sonra daha bir canlanmaya başlıyorlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir