japonların Üreme güdüleri ve Davranış Şekilleri
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 23:39
Üreme güdüsü tamemen iç güdüsel olarak ortaya çıkmakla beraber, ilk başlatan japon balıklarında üremeye teşvik eden erkektir, erkeğin üreme vakti geldiğinde, dişiyi arkasından kovalayarak kıç kısmına kafasıyla vurup anüs bölgesine, dişiyi üremeye teşvik eder, bu kovalama başladıktan sonra dişi yumurtlama dönemine girer, yumurtalığı dolan dişi dökme kıvamına geldiğinde, bu kez dişi iç güdüsel olarak erkeği tahrik eder, dişi balık akvaryumda varsa bitkilerin diplerine kafasıyla vurmaya bitkileri itmeye yapraklarına emer gibi bitkilerin dokunmaya, çok kısa 2 cm mesafede kısa ama sert yüzüşler aniden sert duruşlar yapmaya, erkegi oraya doğru çekip karnındaki yumurtalara baskı yapmasına teşvik etmeye çalışır, bazen gidip hafif hafif erkegin karnını ittiğide olur erkeğin kendisini kovalayıp yumurtaları dökmesi için çünkü yumurtayı dökmesi için erkeğin kafasıyla dişinin karnına baskı yapması gerekmektedir, özellikle ama dişi bitki olan alanlar varsa oraya doğru gidiyor, yoksa bitki, akvaryumun bir köşesine gidip orada itişmeler devam eder çift kuyrukluysa oranda ise, kuyruklarını olabildiğince açıyor kısa ama sert ani yüzüşler ve birden durmalar arabayı kaldırırken nasıl hoplatırsın onun gibi hareketler, normalde erkekten kaçan dişi, yumunta dökme zamanı geldiğinde erkeğin önünden kaçmaz yumurtaları dökmesi için baskı yapmasını bekler, teşvikte eder, erkekte karnına baskı yapıtıkça yumurtalar dökülüyor. Tamamen zemine yahut bitkiler üzerine yapışa bilecek testiler varsa dökülüp yapışır. Balık sahibine düşen, balıkları sağmadan yumurta elde etmek istiyorsa, erkek dişiyi kovaladığından itibaren ya balıkları kendi suyuyla başka bir akvaryuma alacak orada balıklar yumurtlayana kadar bekleyecek, yumurtlayınca balıkları tekrar ana tankına alacak yumurtalarını yememeleri için, yumurtalarda diğer tankta kalacak. Yahutta, dökerek yumurta bıraktıkları için, ana tanka mutlaka zemine bir kaç kök anubias bitki koyacaklar. Bu bitkilerin üzerine ne kadar dökülmüşse, bitkilerle birlikte başka tanka ayıracak yumurtaları ben hobici arkadaşlara bunu öneriyorum amaç ticari değilse, bitkilerin yapraklarında olanlarla yetinecek, yahut testi varsa zeminde testiye yapışanlarla idare edecek testiyle birlikte alacak. Elle toplamaya kalkışmayın tüm yumurtaları ezersiniz. Yumurtladıktan bir süre sonrada japonlar hemen yumurtaları yemeye başlarlar, zemindeki yumurtaları toplamanız imkansız hiç denemeyin, ama bitkilere yapışan yumurtaları, bitkilerle birlikte alıp başka bir tankta yumurtaları çıkartabilir, yavrularınızı büyütebilirsiniz.mesutok 2011-04-13 17:06:18
Bir düşencemde, yumurtası olgunlaşan dişinin suya saldığı kimyasal sıvının erkegi tahrik ettiğini ve erkeğin kovalamaya başladığı düşüncesindeyim, buna ekleme olarak şimdi yeni yeni bir denemeye girdim, ranchularımdan bir dişiyi erkek kovaladıktan sonra, bir kaç gün içinde dişide yumurtlama hareketleri gördüm, ve yumurtalığı dolmuştu, sağdım dişiyi, erkegi asla sağmadım, sağdığım yumurtaları büyüteçle izledim, içinde yavrular belirmiş, bakalım erkeği sağmadan çıkacaklarmı, eğerki çıkarlarsa, ben erkeğin dişiyi kovalayıp anüsüne vurduğundan itibaren, bir şekilde yumurtaları döllemiş olduğunu kabul edeceğim.
Beğenenler: [T]184716,SerdarGezer[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 16:07
Evet ben hakan abimin bu bilgileri ve tecrübeleri sayasinde 40 a yakın yavru aldım neredeyse hiç kayıp vermeden hala besliyorum. Değerli dostlar hakan abinin konularını takip ederek japon balıkları hakkında hertürlü konuya vakıf olabilirsiniz yılların tecrübesi bizlere kayıp vermeden yavru almayı sağlıklı balıklar beslemeye imkan sağlıyor ben kendi adıma teşekkürü bir borç biliyorum saygılar. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 00:17
Merhabalar, öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Konu baya eski ama yine de yazmak istedim, bende de 3 tane japon var 2 dişi 1 erkek son zamanlarda yukarıda yazdığınız özellikleri göstermeye başladılar ve akvaryumun dibindeki kumları taşıyorlar ,taşıdıkları yetmiyormuş gibi kumdan biraz daha kalın olan çakıl taşlarını da akvaryumun kenarına topluyorlar:)) balıklarım yaklaşık 2,5 yaşlarında. Eski tankım (50lt) alttan su çıkardı balıkları küçük akvaryumuma almak zorunda kaldım akvaryumu değişince tekrar eski evlerine dönecekler. Neyse lafı fazla uzatmadan soruma geleyim acaba balıklar bu akvaryumda yumurtlayana kadar beklemeli miyim? akvaryum 20lt balıklar bu akvaryum da yumurtlayabilir mi? yoksa acilen daha büyük bir akvaryum mu alayım? şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 00:44
Çoşkun Bey, yumurtalma olunca zaten ya yavruları yada büyükleri başka yere alacaksınız. Bu yüzden akvaryumunuzu tamir etmeniz bence daha doğru oalcaktır. 20 lt de yumurtlasalar bile kaç tanesi kurtarabilirsiniz oda mechul. Enazından bitki yada yuvarlak hatlı kaya koyun onların ustune yapışanları alırsınız. Yavru almak gerçekten zevkli ama büyütebilmek baya uğraştırıyor. İyi şanslar diliyorum .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 11:43
Yok gerek yok yumurtaya, önce 50 litrelik akvarumunuzu tamir edin basit yapımı sizde yaparsınız, tüm silikonları iyice artık kalmadan bir maket bıçağıyla kazıyın, sonra bir akvaryum silikonu alın sista üzerinde akvaryum resmi içinde balık resimleri olur. birde onun tabancasını alın nalburdan, sista akvaryumunu koçtaşta rahatlıkla bulabilirsiniz tabancasınıda. Tabi kullanmasını öğrenmeniz lazım silikon tabancasını satın aldığınız kişelerden. silikonun ucundan azcık kesip tabancaya takıp tüm akvrayum köşelerine sıkıp boydan boya bolca, sonrada bir parmağınızı suya batırıp üzerinden elinizle düzgün bir şekilde dipte hava kalmayacak şekilde köşelere hafifçe bastırarak silikonu çekerek, düzgün silikon çekip sonra 2 gün kurumaya bırakıp kullanabilirsiniz, sızdırmazlık testi yaptıktan sonra, yahut bir camcıya götürüp akvaryum silikonunuzu camcıyada çüektirebilirsiniz silikonu, camcıların bir çoğu bu konuda tecrübelidir. Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 00:25
Kemal bey ve Mesut bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alarak balıkları 50 litrelik akvaryuma taşımaya karar verdim zaten onları o tankın içinde gördükçe ben daralıyorum balıklar ne yapsın... Akvaryumu daha yeni alığım için müdahale etmek istemedim yarın erkenden akvaryumu iade edip yenisini alacağım duruma ve fiyata göre daha büyüğünü de alabilirim.Eve gelir gelmez akvaryumu balıkların rahat edebileceği şekilde dekore edip suyu dinlendirdikten sonra balıkları ekleyeceğim.Ayrıca yarın arkadaşım 150 litrelik bir akvaryum daha getirecek onda da cichlid (favori balığım) beslemeyi düşünüyorum cichlidler hakkında çok şey okudum uygun akvaryum hacmi en az 200 litreymiş 150 litre akvaryumda 10 tane cichlid beslesem sorun olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 12:13
Cichlid konusunda bilgim yok, cichlid bölümü var forumda besleyen profesyonel arkadaşlardan bu konuda en dogru bilgiyi edinebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 14:08
Mesut bey akvaryumu bu gün aldım içine önceden yıkadığım kumu ve taşları ekledim ayrıca yine önceden beklettiğim suyu da ekleyip motoru bir kaç saat çalıştırdıktan sonra balıkları da ekledim şu an balıklar çok mutlu inşallah bir an önce yumurtlarlar her şey için tekrar teşekkürler.
Sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 14:23
Bu konuda sabitlenmeli bence.Abi döktürmüşsün yine birde bana dersin yaz diye sen varken bizim yazmamız olur mu hiç
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 13:27
Hayırlı olsun coşkun umarım bir sorun çıkmaz sağlıklı balıklar.
Geçen sene açtığım bir konuydu Ali, yeniden gündeme gelmiş. İşte ettiğim tecrübeleri yazıyırum, faydası olsun diye arkadaşlara, ne demişler söz uçar, yazı kalır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 13:29
Evet abi farketmiştim ama ben görmemiştim ama böylelikle güncel kalmasını sağlarız hiç olmazsa
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir