japon yavrularımın 8. günü
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 09:26
Tebrik ederim en zor olan safhayı atlattın bende dün sazansıgillerdeki konuna yorumun üzerine şunu yazmıştım, "ozaman bu mesajımdan sonra konuna yazacağın son mesaj yumurtadan yavrular çıktı olur" yazmıştım dün beni yanıltmadın. Çıkmayan yumurtaların bir çoğuda çok sağlıklı gözüküyor yavrular belirgin onlarda bu gün çıkmış olur birçoğu. Yeni doğmuş japon yavrularında çok kuvvetli bir yumurta kesesi çıkmıyor genelde ben ertesi gün beslemeye başamışımdır kendi yaptığın sıvı yemle 5. günden sonra ise mikromin denen yavru yemiyle desteklemişimdir genelde. şu an bulunduğu tankta bitkilerin olması onlar için veli nimet onların üzeindeki plaktonlardan besleneceklerdir. Yavrular için çok korunaklı bir akvaryum olmuş şimdilik. ilk iki hafta en hassas safhadır 2. haftadan sonra yavru kayıpları oldukça azalır.
mesutok 2014-03-29 09:43:13
İyi bir başarı yumurtaları mantarlaştırmadan çıkartmak, bu konunda bu yumurtaları nasıl elde ettin, şartlar neydi neler uygulayarak bu yumurtaları elde ettin nasıl uygulamalarla, sonra yumurtaları saklama koşullarını yazarsan forumdaki birçok arkadaş bundan faydalanmış olacaktır.
Be buda japon akvaryumları yavru tanıtım konusu oldu senin ille büyük balıklar tanıtılmayacak ya tebrik ederim maaşallah merakla izleyeceğiz gelişmeleri umarım en az kayıpla büyütürsün. Sana bazı linkler ekleyeceğim. Okursun bir fikir olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 01:10
valla türleri hakkında pek bilgim yok ama dişi tül kuyruk altın sarısı bir dişi
erkek ise ruykine benzer değşik renkleri olan bir balık sanırım düz japonmu diyorlar internetten dahah ayrıntılı bakar yazarım abi cinslerini
[QUOTE=mesutok]Tebrik ederim en zor olan safhayı atlattın bende dün sazansıgillerdeki konuna yorumun üzerine şunu yazmıştım, "ozaman bu mesajımdan sonra konuna yazacağın son mesaj yumurtadan yavrular çıktı olur" yazmıştım dün beni yanıltmadın. Çıkmayan yumurtaların bir çoğuda çok sağlıklı gözüküyor yavrular belirgin onlarda bu gün çıkmış olur birçoğu. Yeni doğmuş japon yavrularında çok kuvvetli bir yumurta kesesi çıkmıyor genelde ben ertesi gün beslemeye başamışımdır kendi yaptığın sıvı yemle 5. günden sonra ise mikromin denen yavru yemiyle desteklemişimdir genelde. şu an bulunduğu tankta bitkilerin olması onlar için veli nimet onların üzeindeki plaktonlardan besleneceklerdir. Yavrular için çok korunaklı bir akvaryum olmuş şimdilik. ilk iki hafta en hassas safhadır 2. haftadan sonra yavru kayıpları oldukça azalır.
İyi bir başarı yumurtaları mantarlaştırmadan çıkartmak, bu konunda bu yumurtaları nasıl elde ettin, şartlar neydi neler uygulayarak bu yumurtaları elde ettin nasıl uygulamalarla, sonra yumurtaları saklama koşullarını yazarsan forumdaki birçok arkadaş bundan faydalanmış olacaktır.
Be buda japon akvaryumları yavru tanıtım konusu oldu senin ille büyük balıklar tanıtılmayacak ya tebrik ederim maaşallah merakla izleyeceğiz gelişmeleri umarım en az kayıpla büyütürsün. Sana bazı linkler ekleyeceğim. Okursun bir fikir olur
abi zaten bildiğin gibi bu benim ikinci yumurtalar ilki acemiliğe geldi hepsi mantarlaştı yumurtaların tecrübe olmuş oldu.
balıkları üç çeşit suni yemle besledim her gün üç öğün faklı yem haftanın 3 günü yada 4 günü beyaz kurt verdim birer öğün ilk yumurtalrın üzerinden 1 ay geçti geçmedi tekrar yumurtladılar akvaryumun bir köşesine resimdeki suni bitkileri yığdım tam karşısınada hava motorunu koydumki yumurtlama esnasında yumurtalar motorun akıntısıyla hem bitkilere yaışsın hem daha iyi dölensin diye aynen düşündüğüm gibi oldu yumurtaların yüzde 90 nı bitkilerin üzerine yapıştı yere yerede dökülenleri japaonlarım yesin diye olduğu yerde bıraktım. bu arada balılarım yumurtladığında akvaryumda ısıtıcım yoktu fakat termometre 21 dereceyi gösteriyordu.
hemen bir pet shopa gittim 30 cm klik bir akvaryum aldım yumurtalar için içerisinede 50watt ısıtıcı aldım. birde 30cm hava taşı zaten hava motorum vardı.
küçük yumurta tankımı akvaryumdan aldığım suyla doldurdum hava taşını akvaryumun en arka kenarına sabitledim hava yumurtaları yapıştığı yerden sökmesin sağa sola çarptırmasın diye sonra bitkileri akvaryumun ön camına yakın şekilde hava taşından zarar görmeyecek şekilde koydum fakat ısıtıcıyı çalıştırmadım ilk günden yumurtalar ani sıcaklık değişiminden etkilenebilir diye. hava motorunu en kısık ayarda günden ortala 7 8 saat çalıştırdım 3. gün ısıtıcıyı çalıştırdım akvaryum 20 derece iken ben 21 dereceye ayarladım iki gün 21 derecede durdu zaten 5. gün yumurtalaru yarısı çıkmıştı 6. günde tamamı çıktı fazla kayıp verdiğimi düşünmüyorum yumurtalarada tahmini 500-600 yumurtadan en fazla 10 tanesi mantarlaştı onlarda döllenmemişti zaten ilk günden belliydi zaten yani ben bu şekilde korudum yumurtaları hiç biride mantarlaşmadı inşallah yavrularıda aynı şekilde koruyabilirim.
daha sonra gelişmeli tekrardan yazarım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .... yavrular yem yemeye başlalsı tekrar yazarım..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 09:33
Maaşallah çok iyi durumdalar, heryer yavru kaynıyor.
mesutok 2014-04-01 09:42:36
Bu kadar balığı sağlılı büyütmek için oldukça büyük tanklara ihtiyacın olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 19:04
Diğer akvaryuma yavruların suyunun yarısını alır koyarsın sonra o akvrayumdaki aksesuarları yeni tanka koyarsın sonra kepçeyle yavruları toplar o yeni tanka salarsın ardından kendi sularınıda yeni akvaryuma koyasın sonra birden değil yavaş yavaş suyu yükseltmeye başlarsın. Yavruların yüzdüğü su 10 litreyse meni tanka alıp 10 litreni nüzerine mirden 60 litre taze su koyup dengelerin riske atmamak faydalı olur. gün ve bgün yükseltmekte fayda var seviyeyi, ısıyıda eşit tutarak eklenecek suyun klordanda uzak olmasını sağlayarak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 22:40
[QUOTE=mesutok]Diğer akvaryuma yavruların suyunun yarısını alır koyarsın sonra o akvrayumdaki aksesuarları yeni tanka koyarsın sonra kepçeyle yavruları toplar o yeni tanka salarsın ardından kendi sularınıda yeni akvaryuma koyasın sonra birden değil yavaş yavaş suyu yükseltmeye başlarsın. Yavruların yüzdüğü su 10 litreyse meni tanka alıp 10 litreni nüzerine mirden 60 litre taze su koyup dengelerin riske atmamak faydalı olur. gün ve bgün yükseltmekte fayda var seviyeyi, ısıyıda eşit tutarak eklenecek suyun klordanda uzak olmasını sağlayarak.[/QUOTE]
abi yavruları diğer akvaryuma aktaramadık kayın validem vefaat eti cenazeyle ilgilendiğimizden dolayı bu aralar yavrulara sadece yem verecek zamanı zor buluyorum o yüzden hala 10 litre tankta duruyorlar gelişimlerinde hiç bir sıkıntı yok gayet sağlıklı büyüyorlar fakat bu gün içerisinde bir tane ölü gördüm onuda vakumladım çektim geri kalanları sağlıklı şekildedevam ediyorlar tabi bu arada günlük 1,5 litreye yakın su çekip taze su ekliyerek devam ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 23:02
Başınız sağolsun kardeşim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 10:46
Başın sağolsun kardes, 1 tane balığın ölümü çok normal sorun değil, yakında aktarırsın büyük tanka görütüleri gayet sağlıklı gözüküyor. İri olanlar genelde dişi oluyor büyüyünce hissettiğim kadar kendi üretimlerimden.mesutok 2014-04-09 10:49:48
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir