Japon Yavruları Hakkında


f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 12:11
Edit........
Mesaj tekrarı :(
f.torres2010-05-12 12:12:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6979
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 12:36
Öncelikle konu sahibi arkadaşımızın elinde kaynaklarının sınırlı olması ve hazırda hiçbir şey bulunmadığını gözönüne almak gerekir. Bu nedenle yüzmeye başlamış yavruların yosun ve organizma oluşana kadar 3 gün aç beklemesi mantıklı değildir. Toz yemi balıklar belirli bir boya gelene kadar kullanmadım. Zaten önceden hazırlıklarım olması veya artemia verebilir durumda olmam nedeniyle gereksinimim olmadı. Ama hepinizin de bileceği gibi yeni doğmuş 3 gün yavruları aç bırakmak büyükleri neredeyse 3 hafta aç bırakmaya eş değerdir. Toz yem çok az miktarda kullanıldığında suda kendi başına organizma yaratmaya da yardımcı olabilmektedir.

Alternatif bir öneri ile devam edeceğim. İyi haşlanmış yumurta sarısının suda ezilerek toz haline getirilmesi ile oluşturulacak sıvıdan az miktarda akvaryuma eklenmesi protein açısından zengin bir besin kaynağıdır. Fazlası suyu bozabilir. Az az ve yiyebilecekleri kadar eklenmelidir.
Hazırlanışı 1 cmlik parça çay bardağına konur. İyice ezilir. Üzerine bir çorba kaşığı ılık veya sıcak su ilave edilir. Daha fazla ezilir. Bir kaşık su daha eklenerek ezmeye devam edilir. Topak kalmayıncaya kadar gerektikçe bir kaşık su ilave edilerek karıştırılır. En sonunda bardak ılık su ile tamamen doldurulup iyice karıştırılır. 10-15 dakika kadar tortunun dibe çökmesi için beklenir. Sonra üstten ve ortadan alınarak akvaryuma eklenir.

Murat Bey, bahsettiğiniz 4 cm balık sadece gövde boyu olsa gerek. Kuyruk dahil olamaz. Sadece gövde 4 cm olsa bile parmağın iki boğumu kadar bile değil demektir. Yanık kalmanın ötesine geçmiş bir balık diye düşünüyorum. Ayrıca ne kadar şanlısınız ki mesaj yazarken bakar bakmaz yumurta dökmüşler.
Elbette boy kavramı türden türe de değişir. Yine de bir çok japon türünde normal yumurta verme boyu sağlıklı büyümüş balıklar için 10 cmden aşağı değildir.
kgurkan2010-05-12 12:36:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1558
mightymuratÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 13:11

Köksal Bey  yumurta sarısı gerçektende işe yarıyor ama suyu bulandırıyor dikkatli kullanılmalı. Ben bir iki defa verdim baktım (akvaryum küçüktü ve bitki çok azdı) su çok bulandı sonra vazgeçtim arada çok az toz yem verdim. İdare ettiler :)

4 cm bile yoktu bilmem inanırmısınız bir müşterimin 2 oranda japonuydu bana geldikten 1 hafta sonra pat diye yumurtladılar ve kıştı neyazıkki bu yüzden yavrulara ayrı bakım gösteremedim şu anki yavrular şanslılar hava sıcak 20 derecenin altına pek düşmüyor camlarda yosun var planaria gibi canlılar oluşsun diye dip yemi attım dipte hafif bir tortuda oluştu ki tortuda minik canlılar var yem sorunları az olacak. Bu arada soğuk suda yaşayan bir balık türü daha keşfettim forumda üretenlerde olmuş kardinal balığı

http://www.akvaryum.com/Forum/kardinal(beyaz_bulut)_&_katil_salyangoz_k373888.asp

Bu balığın ingilizce wikipedide 5 dereceye kadar bile hayatta kalabildiği söyleniyor. İşyerimdeki 70 cmlik akvaryuma bu kış bu balıklardan koyacağım. Eğer gerçektende serin suda yaşatabilirsem şöyle güzel bir bitkili akvaryum daha yapmış olurum :)   

Çevremdeki ufak akvaryumu olan tanıdıklarımada bu balığı tavsiye edeceğim.

Boy konusunda size katılıyorum ama üretim anlamında; 10 cm olan bir balık çok daha fazla yumurta verir ayrıca yumurtalarda daha olgun olur. Bu yüzden üretim için iri ve yaşını almış balıklar uygundur. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6979
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 15:24
[QUOTE=mightymurat]... İlk zamanlarda atacağınız toz yemleri yiyen yavrularınızın çogu kuru yemi sindiremeyip ölecektir...[/QUOTE]
[QUOTE=mightymurat]... Toz yemlerle sorun yaşadım yiyen birçok yavrum öldü sindiremediler...[/QUOTE]
[QUOTE=mightymurat]Köksal Bey  yumurta sarısı gerçektende işe yarıyor ama suyu bulandırıyor dikkatli kullanılmalı. Ben bir iki defa verdim baktım (akvaryum küçüktü ve bitki çok azdı) su çok bulandı sonra vazgeçtim arada çok az toz yem verdim. İdare ettiler :)[/QUOTE]
Murat Bey,
Sizin yazdıklarınızdan seçmece alıntı yaptım. Toz yem konusu biraz birbirine girmiş. Balıklarınız öldü mü yoksa idare mi ettiler?
Aslında aynı şeyleri konuşuyoruz ama yanlış anlamaya yol açabilecek mesajlar oluştu. O yüzden yazdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1558
mightymuratÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 17:21

Toz yemi yiyen yavrularımın yüzde 40 a yakını  öldü ve hemen toz yemi kestim(bu durum geçen sene oldu) Yemeyen yavrular hayatta kaldı . Ölen yavruların karnında toz yemi bariz şekilde gördüm sindiremediler. Yemeyen yavrular ise yaşamaya devam etti. 


Yumurta sarısı eğer akvaryum 50 -60 litreyse ve düzenli su değişimi yapılırsa çok etkili. Ayrıca yavruları büyüten en önemli etken sıcak su ben ısıtıcı kullanamadım. Buda yavru kaybını çok arttırdı. Ne zamanki hava ısındı büyümeyen yavrular hemen boy attılar.

Daha sonra toz yem verdim ama yavrular lepistes yavrusundan 3 kat daha büyük olunca o ara larviva yavru yemi ve decapsuled artemia bile aldım ama korkumdan veremedim. Bu sefer vereceğim ama lepistes yavrusundan 3 kat daha büyümelerini bekleyeceğim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir