Japon telescope sabit duruyor?.


onurhanaytacÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 18
onurhanaytacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2013 15:15
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Sabit durma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 96lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Japon, 5 salyangoz, 2 çöpcü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):17-20 derece

Filitrasyon:Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Beyaz benek ilacı 1 hafta önce bıraktım. blıklar iyileştiler.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1  kere %20.


Merhaba forumda araştırdım ancak genelde yetersiz hacimden dolayı olduğu düşünülmüş balıkları fanusta besledikleri için. İlk aldığım balık olan telescope japon aldığımdan beri en dayanıklı ve hareketli balığım oldu. 2 gündür yüzeyde sabit durma alışkanlığı edindi. Ben bakmak için yanına gittiğimde hemen hareketleniyor mutlu gözüküyor sonra tekrar sabit duruyor o yüzden düzgün foto alamadım. Diğer balıklarımda da genel bir hareketsizleşme söz konusu. Panda orandanın rengi siyahtan açık kahverengine döndü. Yeni akvaryumuma 1 hafta önce taşıdım balıklarımı panda oranda alışma sürecinde renginin açılacağını okudum. Dışkılamalarında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ben buraya yazarken köşeye gitti tekrar sabit duruyor. Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2013 17:19
Yani bu yeni akvaryumu kuralı 1 haftamı oldu, büyük bir akvaryum aldınız ve balıkları bu yeni tanktaki yeni suyamı saldınız, öyleyse sudaki henüz faydalı bakteriler kolonileşmediği için yeni tank sendoromu olabilir, Yeni kurulan tanklarda suyu yeni olan akvaryumda ilk bir hafta amonyak en yüksek düzeyde olur, buda balıklara en zararlı olan etkendir, sonra bu amonyak daha az zararlı olan nitrite çevrilir, sonrada faydalı bakteriler tarafından daha az zararlı olan nitrata çevrilir. Süreci hızlandırmak için akvrayumcuda sera nitrivec satarlar 50 ml, 9 TL. onu alıp suya uygun dozda damlatırsanız faydalı bakterilerin oluşumun hızlandırır onun haricinde beklemek lazım ilk 3 haftadan sonra su daha kullanılır hale gelir. Bu sürede balık alımı yapmayın. Bunun haricinde beyaz benek parazitini hastalığını tanıyorsanız balıklarınızda bunları görüyorsanız o zamanda metilen mavisi ilacı kullanabilirsiniz.
Bunlarında haricinde yeme iştahlı bir balıksa fazla yem yemiş kabız olmuş olabilir, bunun içinde haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun içini atın yesin, Bakkalda 2 Tl lik cam kavazonda satarlar yarı haşlanmış bezelyeyi. Yahut haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz.
Birde akvaryumunuzda suda birazcık hareket akıntı olursa iyi olur sudaki balıkları rahatsız etmiyecek hareket akıntı suya oksijen kazındırır. Hareketsiz suda oksijen olmaz. Desteklemek için hava taşı kullanabilirsiniz, hava taşı kuma gömülür ve hava motoruyla çalışır.
Birde köşede bir insan biblosu var oda alçıdamı acama daha doğrusu salınım yapan bir yapıdamı suya salınım yaparsa maddesi balıkları zamanla zehirleyebilir.
mesutok2013-12-06 17:24:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2013 17:32
Hava motorunuz varsa açık tutun, yoksa edinin mutlaka; özellikle akvaryum oturana kadar hiç kapatmayın. Sonraki dönemlerde ses rahatsız ederse belirli aralıklarla çalıştırırsınız. Resimlerde hava çıkışı göremedim, suda yeterli oksijen bulunmuyor olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurhanaytacÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 18
onurhanaytacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2013 00:55
ilgileriniz için teşekkürler. taş salınım yapmıyor ama yeni su nedeniyle olabilir. yem verirkende mümkün olduğunca düzeyinde vermeye çalışıyorum. Teleskop diğerlerine göre daha küçük olduğu için yem kavgası sırasında pek yemiyor yere düşenleri yiyor onu özel beslemeye özen gösteriyorum. İlk 5 gün böyle bir eğilim göstermedikleri için yeni sudan olacağını güşünmemiştim. Akvaryum motorum yok oksijen azlığı olabilir ama yüzeye çıkıp hava almıyor sadece sabit duruyorlar. yinede en kısa zamanda alacağım. Teşekkürler iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir