japon çaylağından sevgiler ,sorular :)
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 23:50
Sizlerle sonradan tanıştığım icin ilk etapta yaptıklarımı sıralıyacağım;
Onur Yıldız 2012-06-12 23:42:26
İlk baş 1 gün dinlenen suyu yavaşça akvaryuma ekledim ve su düzenleyiciyi ekledim. 12 saate yakın böyle calıştı filtre , ardından dezenfektanı ekleyip 24 saat daha calıstırdım. Toplam 36 saat bekleyişten sonra balıkları suya attım.2,3 adet volkanik taş buldum , güzel duracağını düşündüm akvaryumda. 15'er cm civarında 10 cm yüksekliğinde iyice soğuk suda yıkadım ve ardından sıcak suda yıkadım. Akabinde de kaynattım taşları yumurta haşlar gibi. Soğuduktan sonra suya ekleyip dekoru tamamladım. Balıkları şu an izlediğimde hiç bir problem yokmuş gibi görünüyor gayet aktifler. Yapmam gereken başka işlemler var mıdır? Saygılar , sevgiler tüm akvaristlere..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2012 08:43
Az yem kısmi su değişimi sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2012 11:39
Hayırlı olsun, bahsettiğiniz yem anladığım kadar pul yem, pengasuslar hızlı büyüyen balıklar ilerleyen yıllarda boyları yarım metre ve üzeri olabiliyor. Sizin akvaryuma aslında pek uygun balıklar değiller, onlar büyüdükçe hala beslemek isterseniz en azından bir 400-500 litre akvaryuma geçme ihtiyacı duyacaksınızdır. İç filtrenizin debisi (akıntı gücü) çok fazla ve balıkları itekliyorsa gereginden fazla, japonlar aşırı akıntıyı sevmezler. O zaman iç filtrenizi, akvaryumun sağ yada sol ucuna arka cama yapıştırın akıntısı ön cama vurup akvaryuma dağılsın akıntıyı böyle biraz azaltmış olursunuz. Balıklarda diğer köşede gezinirler. Japonlarınıza 3 günde bir balık başına 1 tane kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelye tanesi yedirtirseniz, aşırı yemden kuru yemden kabızlığa bağlı ölümleri önlemekte size yardımcı olur. ve başka besleyici faydalarıda vardır. Haşlanmış ıspanak yaprağıda olur, her ikiside olur.
mesutok 2012-06-09 11:55:24
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2012 16:17
Dün geceden beri sakinleşen bir japon balığım sabah itibariyle dipte çökmüş sadece yanasınca yanından bakınca ürküp su icinde kacısmaya başlar hale geldi aynı zamanda biraz daha ufak olan japonu ölü olarak buldum.küçük bi 10 ltlik karantina akvaryumu yaptırmıstım su düzenleyicisi,dezenfektanı yapılmış dinlendirilmiş su idi şu an o akvaryuma aldım yanlış mı yaptım neler yapılabilir?ana akvaryum termometresi 30 dereceleri gösteriyor ben ısıdan kaynaklandığını düşünüyorum ama...aynı türünden olan diğer balığımda misal üst yüzgeçler genişlemiş açık şekilde şaşalı güzel bir görünüm sergiliyor dikkat ettiğimde bunda kapanmış büzüşmüş duruyor ben ilk baş diğer balıklar (pengasus ve japon var akvaryumda sadece) yedi sandım ama hayır değilmiş sadece kapanmış.öneriler var mıdır sevgiler,saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2012 23:36
Akvaryum gün boyunca direk güneş alan bir yerdeyse bu mahveder balıkları akvrayumun yerini serin bir yere loş bir odaya alın. Çok fazla yem veriyorsanız kabız olur dibe çöker balık yemi azaltın, balık kabızsa boyuna yakın bir dışkı bırakır uzunca bu fazla yem diyor anlamına gelir.. Isıtıcı kullanıyorsanız ısıtıcınızı kullanmayın yazın ısı riskli derecede oynamaz. Hızlı çıkmaz, hızlı düşmez. Kıbızsa balıklar bir gün yem vermeyin, ikinci gün ise sadece balık başına öğün başına birtane kabuğu soyulmuş haşlanmı bezelye tanesi içi verebilirsiniz, yahut haşlanmış ıspanak yaprağı, buda kabızlığı giderir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 23:36
Malesef ve malesef balığı kaybettim.Üstteki postu yazdığımda balığımı akvaryuma almış idim.Dezenfektanı atıp sıcaklığı 28 civarına cıkarmıstım ertesi gün sabah gözümü karantina akvaryumunun önünde actım lakin acı gerçekle karşılaştım balığım ölüydü.O gün akşamı ve diğer günler termometreler 30 dereceyi 32 dereceyi gösteriyordu bende akvaryum kapağına 3 adet pc fan yerleştirdim. 30 derece olan suyu 2 saat icersinde 26'ya düşürdü izliyorum sabit olarak kalıcakmı yoksa dahada düşecekmi bakalım izlemeye devam ediyorum..
mclyucel 2013-09-18 09:42:25
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 22:37
İlk gün akvrayumu kurup içine 4-5 tane pond yemi ufalayın yahut her hangi bir yemi toz haline getirin atın suya, sonra çinde balık varmış gibi tüm malzemeleri filtreleri çalıştırıp akvaryumu boş çalıştırın bir hafta sonunda mkümkünse bir elma salyangozu alın içine atın onu besleyin 2. haftanın sonunda 1/4 dip çekimi yapın yerine 3-5 gün dinlenmiş suyu ekleyin, sonra balıkları alın salın içine, 3. haftanın sonunda su döngüsü oturmaya faydalı bakteriler iyice kolonileşmeye başlayacaktır, ölümler olmayacaktır İnşaallah, ilk hafta sudaki faydalı bakteriler oluşmadığı için balıklarınız amonyak zehirlenmesindende ölebilirler, ısıya gelince akvaryumun ısısını 24 saat ya hep sabit tutun, yada bunu sürekli yapamayacaksanız, hiç ekstra birşey kullanmayın, akvaryumu evinizde gölgelik bir loş odaya koyun serin odaya fazla sıcak olmasın güneş vurmasın uzun süre odaya, ve hava taşını 24 saat sürekli çalıştırın. Yazın sıcaklarda sudaki erimiş oksijen miktarı düştüğü için hava taşı ve akvaryum yüzeyinin dalgalanması suyu oksijen açısından zenginleştirecektir. Yüzeyi ise iç filtrenizi oldukça züyeye yakın çekerek yapabilirsiniz, dış filtrenin de şelale fıskiyesini yüzeye yan çevirip yüzeyi yalata bilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir