Japon balıklarımın pulları dökülüyor


kurtulus2012Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kurtulus2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 18:31
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 1) Japon balıklarında pulların dökülmesi (bu konuda görüş belirten bazı akvaryumcular olayın fiziksel yaralanma gibi gözüktüğünü belirtse de birkaç balıkta aynı durumun olması beni tereddüte düşürdü)       2) Koi balığının ise üst kısmındaki ve ağzındaki siyahlığın giderek kaybolarak iyice bozlaşması (altın sarısı kısımlarının da matlaşmaya başlaması)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 pangasus, 6 japon, 3 koi, 2 melek balığı, 1 çöpçü, 1 vatoz (bu hacimde bu kadar balık fazla olmasına rağmen maalesef balıkları elden çıkaramadım, ama bu ekosistemde uzun süredir ölen balığım bulunmuyor)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece

Filitrasyon: İç filitre var, ayrıca havataşı da kullanıyorum

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
3 haftada bir, akvaryum suyunun üçte birini değiştiriyorum. Değişimde eklenen suya muhakkak Sera Acquatan ekliyorum.
 

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alıkbalık41Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 7
alıkbalık41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2013 18:36
Merhaba 60 litrelik akvaryumda  o kadar balık bakılmaz ayrıca japon türü hiç bakılmaz sizinde belirttiğiniz gibi balıkları vermeye çalışın. 3 haftada bi akvaryum değiştirme çok yanlış en fazla 10 günde bir değiştirilmeli ayrıca iç filtrenin yanına şelale filtre almanızı öneririm. Renk değişimi japonlarda kaliteli yem kullanmaya bağlı değişebiliyor. Seranın goldy gran yemini öneririm ayrıca melek balığıda japon balıklarına karşı agresif olabiliyor japon balıklarını sadece japon türleriyle bakmanızı öneriyorum Pul dökülmesi oksijen azlığından kaynakladabilir. Çünkü çok sayıda balığınız var. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2013 09:17
Amonyak yanmasından balığın dış yüzeyinde kararma olabilir, oksijen yetersizliğinden, aşırı nitrattan, buna sebep küçük akvaryumda gereginden fazla nüfusun bulunması olabilir. Sizin akvaryum biraz kalabalık. Nüfus fazlalığından amonyak nitrat artışı balıkları olumsuz etkiliyor olabilir. Bakteriyel hastalıklara sebep veren sorunarın başında bir akvaryumda birbirinden ayrı birçok türün beslenmeside tetikler. Tek tür beslemenizi tavsiye ederim. Bu sorunlar hemen kendiliğinden düzelecektir. Bu arada bu fazla nüfusta haftada iki kez su çekimi yapmanızı tavsiye ederim suyu tazeleyin. Ben olsam sadece japon beslerdim o tankta sayıyıda 4 ten fazla yapmamaya çalışırdım. Diptede almışken çöpçü balıklarını ve mümkünsede normal vatoz değilde fazla büyümedikleri için cüce vatozu tercih ederdim. 60 litreye koi, pengasus özellikle hiç uygun değil. Bunlar yarım metreye ulaşan balıklar.mesutok2013-08-29 09:19:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurtulus2012Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kurtulus2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2013 16:57
Uzun süredir İstanbul dışında olduğum için foruma girmeye fırsat bulamıyordum. Cevap veren ve ilgisini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir