japon balıkları hakkında


MertSEVERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 97
MertSEVERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 16:16
Merhaba arkadaşlar japon balıklarım çiftleşti ve onlar için uygun bir akvaryum aldım dişinin anusü dışarı cıkık ve erkekte ise solungacında benekler var devamlı erkek onu kovalıyordu bende ayrı bir ortama tasıdım onları
 
1. sorum erkek kendiliğinde yumurtayı döllermi?
2 sorum yumurtaları döktüğünde dişi ve erkeği ayırayım mı?
 
eyer bunların dışında başka eklemek istediğiniz bir şeyler varsa bana yardımcı olurmusunuz.
 
cevaplarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihbozdagÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 1392
fatihbozdagÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 17:19
Akvaryumun bir köşesine rafyaları bıçakla çekerek ve bir ağırlık bağlayarak koymanız gerekir. O tarz bir ortam olmadan dölleme işlemi başlamayabilir. Dişi ve erkeği bir süre sonra ayırman gerekir yoksa yavruları yerler.
Sonrasında yapacaklarını Köksal abi anlatmış.

[QUOTE=Köksal Gürkan]

Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir. Evde artemia çıkarmak herkes için kolay değildir. Bu nedenle yakınınızdaki akvaryumcu/üreticilerden hazır çıkmışını temin etme yoluna gidebilirsiniz. Ayrıca forumda detaylı olarak açıklanmış "Kabuksuz Artemia Hazırlanışı" da bir yöntemdir. Kabuksuz artemia hazır olarak da satılmaktadır. Bunlar dışında mikro (marka değil boyut anlamında) yavru yemleri ilk günlerde etkili olacaktır. Siz ne kadar ufalasanız da normal yemler yeni yavrular için büyük kalır. Toz kadar küçük boyutlu yemler dışındakiler dibe çöker ve suyun kısa sürede bozulmasına yol açar.
Su değişimi için ilk iki hafta mümkün olduğunda sisteme dokunamamanızı öneririm. Hassas dönemlerinde en ufak değişim büyük kayıplara yol açar. Anaçların akvaryumundan almanız da çok sağlıklı olmayabilir. Çünkü onlarda bir hastalık varsa belki dayanabilirler ama yavrular o kadar dirençli olmayacağından yine kayıplar olabilir. En ideal yol dinlenmiş ve ısısı denkleştirilmiş su ile değişim yapmaktır. Onu da çok fazla yapmazsınız. Filtre olarak pipo filtre iş görecektir ve akıntı da yapmaz. Üstelik gerekli olan bol oksijeni de sağlar.
Hastalık bulaştırmamak için yavru akvaryumuna özel ayrı malzemeler kullanın. Riske girmeyin.
Boylandırmak için mutlaka büyük akvaryum veya havuza ihtiyacınız olacaktır.
Ortam koşullarında ani ve büyük değişikler olmadığı, önlemlerinizi aldığınız ve düzenli baktığınız takdirde yavrularınızda kayıp yaşamazsınız.

Not: Zamanında bir çift japondan tek seferde 1500 yavru almış birisi olarak yorum yapıyorum.

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarıst cemÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2011
Mesaj: 35
akvarıst cemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 17:40
Akvaryumun ıcıne bol mıktarda pastanecılerın kullandıgı kutu ambalajında rafya ıpını bıcak sırtı veya cetvel ıle cekıp kıvrımlı bukumlu hale getırın ve kocaman bır obek olsun yumurtalar buraya tutunur veya bır yapay bıtkı de kullanabılırsınız aynı işi gorur.Yumurtlama işlemı bıttıkten sonra damızlık balıklarda kovalamaca btmesı ve durgunlaşmaları gerek daha sonra yumurta dokulen bu rafya ıp obgını veya yapay bıtkı uzerıne dokulen yumurtaları ayrı bır akvaryuma alarak yumurtlama olan tanktan su alınarak  bıraz metılen mavısı damlatılarak ve sadece hava tası baglıyarak kısık ayarda cıkan yavrular savrulmayacak sekılde yaz gunu oda sıcaklıgında bırkac gun ıcınde yavrular yumurtyadan cıkmaya başlar.İlk 2 hafta ıcnde su degısımı yapmayın yavruların hassas donemlerı .Daha sonra taze dınlenmıs su ıle az  az su degısımı yapın.yavrular serbest yuzuse gectıkten sonra pıpo fılıtre baglayınız.Yemleme konusuna gelınce Gurkan bey yukarıda gayet acık bır sekılde anlatmıs.Tatbık edersınız.Sımdıden saglıklı yavrular saglıklı balıklar dılerım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSEVERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 97
MertSEVERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 00:56

acıklamalarınız için teşşekür ederim bende kendimce söyle bir sistem yaptım akvaryuma umarım olur

 
kendimce kafes telinden yumurtalara zarar veryemecek sekilde bir yer yaptım bu konuyla ilgili olum lu veya olumsuz dönerseniz sevirinrim.
 
saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus İlkayÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2010
İl: Aydin
Mesaj: 339
Yunus İlkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 01:06
En iyi yöntem yaptığınız yöntemdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir