Japon Balığından neden yumurta almak zordur?
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 00:33
Hangi akvaryumcuya gittiysem kime sorduysam japonlardan yavru almak en zor iştir diyo kimse yavru alabilecegimi söylemiyo herkes alamassın diyo bunun sebebi nedir neden japon dan yavru alınmaz? gereken kosullar neden saglanamaz yada nasıl saglanabilinir? Japonların yumurta bırakması için hangi boyda hangi ortamda hangi şartlarda olmalıdır? Ve gercekten merak ettgiğim neden yavru alımı bukadar zordur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 00:57
Gerekli şartlar sağlandıktan sonra japon balığından yavru almak,canlı doğuranlardan yavru almaktan daha kolaydır.Ama yavrularını büyütebilmek akvaryum ortamında sıkıntılı.
Gerekli Şartlar
1-Suyun ısısı en önemli madde 19-21 derece olmalı
2-Suları her hafta tazelenmeli haftada en az bir defa dip çekilmeli
3-Beslenmeleri haşlanmış bezelye üretimde en önemli besin haftada 2 gün verilmeli
bu şartlar yerine getirilirse 30 günde bir yumurta dökerler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 01:03
Erkek 10 12 cm arasında disi 8 10 cm arasında yavru için bu boyutlar elverişli? Akvaryumda su ısıtıcı kullanmalımıyım? suyu sabitlemek için. Su degişiminde sorun yok bezelye veriyorum hatta sarımsak suyunda bekletilmis pond yem de veriyorum. Ama benim dişi bu işe çok meğilli değil gibi gerce bugun ikisinde bir cember olmus seklinde birbirininin peşinde kosturuyorlardı ama neden se hala bi yumurta yok ama erkek aşırı derecede sperm döküyo suyaa. Sanırım tek care beklemek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 01:17
[QUOTE=Gogo42]Erkek 10 12 cm arasında disi 8 10 cm arasında yavru için bu boyutlar elverişli? Akvaryumda su ısıtıcı kullanmalımıyım? suyu sabitlemek için. Su degişiminde sorun yok bezelye veriyorum hatta sarımsak suyunda bekletilmis pond yem de veriyorum. Ama benim dişi bu işe çok meğilli değil gibi gerce bugun ikisinde bir cember olmus seklinde birbirininin peşinde kosturuyorlardı ama neden se hala bi yumurta yok ama erkek aşırı derecede sperm döküyo suyaa. Sanırım tek care beklemek.[/QUOTE]
Şubat-Nisan en verimli ay üretim için.Dişi balık alın erkek hazırsa gezdiğim tüm akvaryumcularda şu an hazır dişiler çok.Dişi alırken yumurtalık kanalı çıkmış olan ve karnı toplu olan seçin.Erkeklerin solungaç kapakları üzerinde sivilceler yada yüzgeçlerinde ince beyaz bir tabaka oluşur.Sırf yavru almak istiyorsanız akvaryumcuya balıkların geldiği gün sabah erken saatlerde uğrayın seçim şansı yüksek olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 01:41
Merhaba,
ben de daha önce japon yapmıştım ve iki dişim yumurta dökmüştü. Bİr dişiye üç erkek gibi bir oranla üreme gerçekleşiyor. Suları 23 derecede sabit idi ve her hafta %20 su değişimi ve dip temizliği yapıyordum.
Dişi yumurtaları döküyor, erkekler döllüyor. Ancak koruma içgüdüleri yok ve yumurtaları yiyorlar. Yumurtaların sağ kalabilmesi için zeminde kayalık, yoğun bitki vs gibi aralarına giremeyecekleri birşey olmalı sanırım ama japon tankında da kaya pek olmuyor çünkü yaralanabiliyorlar. Yani kısacası meşakatli iş. Çok sayıda yumurta döktükleri için sanırım doğada yumurtaların bir kısmı hayatta kalıyor, çoğu ise yem oluyor.
Keyifli hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 01:48
1 dişiye 3 erkek ?? İlginc geldi bana biraz genelde okudgum kadarıyla 3dişi 1 erkek yazmıslardı genelde üremem için ama tabi siz bu şekildede almış olabilirsiniz. sanırım ilk olarak yapmam gereken biraz daha büyük bi dişi almam ama korktugum yumurtaları farkedemeyip yem olmaları. Akvaryum tabanı kum içinde batık bir gemi bir de süs bitkisi var(canlı değil). İç filte calısır durumda ama hava üflemiyo sadece filtrasyon amaçlı onun yerinde hava motoru var high mode da çalışıyor. Suan için bunlar var umarım yumurtaları farkedebilrim.
Gogo42 2012-03-18 01:49:50
Ayrıca benim erkek bembeyaz oyuzden beyaz benekleri farkedemiyorum ama sudaki aşırı spermden belli oluyor. umarım istedgim gib gerceklesir hersey.
Akvaryum:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 12:11
Tabiatta en kuvvetli güdü üreme güdüsüdür. Canlılar ortamlarından memnun kalınca yahut elverişli bir hal olunca, kendiliğinden üreme güdüşü ortaya çıkar ve soyun devamı sağlanmaya çalışılır. O kişiler benzer örneklerle karşılaşmadığı için yahut başkalarından duyduğu olumsuz düşünceleri denemeden kabullenmişlerdir. Sana Üretim linkimi ekleyeyim oradan okuyup resimli üretim aşamalarını inceleyebilirsin. Balıkların dişi erkekli olsun 1 yaşının üzerindeki balıkarda vakti gelince kovalamaca sonrası yumurtlarlar. Sonrası yumurtaları balıklar yemeden yumurtaları başka bir akvaryuma ayırıp yumurtadan yavruların çıkmasını beklemektir.
mesutok 2012-03-18 12:11:53
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir