Japon Balığında Kuyruk Erimesi
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2012 18:44
Japon balığımda kuyruk erimesi var nasıl düzeltebilirim?
(Akvaryumcu tuz at dedi.)
Yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 12:03
Yanlış bilmiyorsam eğer akvaryumunuzdaki nitrattan dolayı oluşmaktadır. Tavsiyem de akvaryumunuza su değişimi yapıp kaya tuzu ilave etmenizdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 17:09
Kuyruk erimesi durdu. Ama kuyruğun büyük bir kısmı gitti. Kuyruk yeniden çıkar mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 17:17
Yenilenir, stresten ve akvaryumun suyunu pislikten uzak tuttuğun sürece...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 12:41
Beyaz beneği yenmek için Contra-ıchthyo kullanıyorum o yüzden motoru yer tutmasın diye çıkarttım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 09:16
Kuyruk erimesine en büyük sebep kirli mantarlaşmış sudur, ikincisi stres ve yetersiz beslenme sayıla bilir ama en önemli faktör kötü su şartları, kuyruk erimesine etkili bir ilaç daha ucuz olan mikofish 12 Tl ikinci tercih Sera baktopur 800l (sıvı) 23 TL. bunlardan birini tercih edebilirsin kullanma talimatına uygun kullanabilirsin. japon balığını için 3 günde bir yemden önce akvrayum suyuna balık vitamini damlatım sonra yemleri atarak onları destekleyebilirsin, 3 günde bir haşlanmış bezelye, haşlanmış ıspanak yaprağı haşlanmış havuç, brokoli ve acı olmayan haşlanmış kırmızı biber bu tür bitkilerin haşlanmışlarını severek yerler ve vitamin açısından onların direncini arttırır. Ama en önemlisi temiz bir su çünkü bu havayı solurlar. Onun içinde aşırı yenmeyen yemler zamanla suyu mantarlaştıra bilir buda balıkları hasta eder ve yaralar. Su değişimi yapmazsan nitrat artar balığın kanı zehirlenir metabolizma zayıflar ve yüzgeç erimesi başlar. mantar hastalıkları artar. Aşırı sitreste yüzgeç erimesi yapar. 35-150 litre arası bir akvaryum kullanıyorsan balık sayın 4 tane üzerinde ve oldukça gelişmişse, en azından haftada bir mutlaka su kirlenmesine bağlı olarak yüzde 25 yahut, yüzde 30-35 arası kirli suyu çekip yerine dilenmiş taze su eklemelisin damacana suyu dinlendirmeden kullanabilirsin, çeşme suyu kullanacaksan üzeri açık bir kapta 2 gün dinlendirmende fayda varki klor uçsun ve ağır metaller çöksün su kullanılır hale gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 09:47
Merhaba Mesut Bey,
"Suyu dinlendirmek için çok fazla bekletmeyin, 1 günü aştığında su bayatlamaya başlar. Dinlenmiş su vereyim derken, bayat su vermiş olursunuz. Uzun süre dinlendirmek yerine suyu doldururken banyodaki duş fıskiyesini kullanın yada doldurduktan sonra hava motoru çalıştırıp havalanmasını sağlayın. 4-5 saat sonra suyu akvaryuma ekleyin."
şeklinde yazılar okudum bazı yerlerde. Ayrıca akvaryumcum da bu şekilde önerdi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bir de yine akvaryumcum her su değişimi sırasında, suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu (20 litre yeni su için) ilave etmemi tavsiye etti. Bana 1 çorba kaşığı biraz fazla geldi, 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 11:24
15 senedir hobicilik yaparım 250 litre bir bidonum vardır bu bidondan kullanırım su burada 1 haftadanda fazla dinlenmiş olur üzerinden alır kullanırım eksildikçe bidonu tamamen bitmeden doldururum çeşmeden hatta 1 haftadan fazla dinlendirdiğim su olmuştur, kullanırımda bun bir sorun yaşamadım, su dinlenirken içinde yavaş yavaşta faydalı bakteriler oluşmaya başlar, ikinci dinlendirme sebebimiz, ise çeşmeden gelen suyun içinde bolca ağır metaller olur, bunların çökmesini ve zararsız hale gelmelerini bekleriz, yoksa klor oldukça hızlı uçmaktadır. Söylediği tuz oranı fazla, kullanmanıza gerek yok 3 haftada bir su değişimlerinden sonra her 25 litre akvaryum suyu için 3 çay kaşığı kaya tuzunu sıvılaştırıp bir bardak suda karıştırarak eritip akvrayumunuza etkileme balıklar için gerekli olan bazı 86 tane elementi suya kadar ve birazda stresi azaltır balıklarda. bunun haricinde kullanmanıza gerek yok. Balıkları beyaz benekten koruyan özelliği vardır. Ama beyaz beneği önlemenin en önemli faktörüde balığı strese sokmamak elinizi akvaryuma sokmamak, su değişimlerinde eklenecek suyun akvaryum suyuyla aynı ısıda olması, birde akvrayum suyunun temiz olması oldukça yeterlidir. Onun haricinde balığı sebze açısındanda zengin beslemelisiniz, haşlanmış bezelye tanesi içi, haşlanmış ıspanak, haşlanmış brokoli haşlanmış kırmızı biber v.b acı olmayan sebzeler. Bu arada tuzun fazlası balıkların iç organlarına zarar verir ve akvaryumdaki bitkilere ve omurgasız canlılarada zarar verir midye salyangoz benzeri canlılara faydali bakterilerede olumsuz etkileri olabileceğini düşünmekteyim.
mesutok 2013-01-03 11:36:39
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir