Japon Balığında Dibe Çökme


HoratiusÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 5
HoratiusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2014 09:53
Merhaba,

Bir arkadaşıma 8-9 ay kadar önce Japon balığı alınmıştı, kendisi çirkin göründüğünü düşünerek akvaryum yaptırmak istemeyip fanusta bakmak istedi ne kadar ısrar ettiysem de ikna olmadı. Şimdi ise 2 haftalığına balığını bana bıraktı ve balığı verirken de geçen gün yanlışlıkla fazla beslediğini söyledi. Şimdi balık iki gündür bende ve forumların bir çoğunu okudum ama balıktaki belirtileri hiç bir yerde bulamadım. 
Balığın tek bir sorunu var o da dibe batması. Uzaktan baktığımda dipte duruyor, yanına gittiğimde yüzüyor ve ne kadar uzun süre başında kalırsam kalayım yüzmeye devam ediyor (Kaçma gibi bir davranış değil ama etrafında olanı fark etmiyor gibi. En azından camdaki parmağımı algılamıyor) ama uzaklaştığım anda dibe çöküyor. 
Vücudunda hiç bir hastalık belirtisi yok, nasıl alındıysa hala öyle. Ne karnında bir şişlik ne de her hangi bir iz var. Yemini de yiyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınca kafam çok karıştı çünkü okuduğum hiç bir hastalıkla uyuşturamadım. Aklıma sadece çok beslenmiş olduğu geliyor ama o da 2 güne geçerdi diye düşünüyorum. Sizce neyi olabilir  ? 
Şimdiden teşekkürler

Fotoğraf: -


Canlıdaki Belirtiler: Dibe çökmesi dışında görünürde hiç bir şeyi yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 5 litrelik fanus

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tek başına yaşıyor

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): İçme suyu 

Filitrasyon: 3 günde bir su değişimi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumun yer değiştirmesi dışında hiç bir değişiklik yok, fanusta taş bile yok bu arada sadece su.

(Not: Fanusta bakılmaması gerektiğini, balık için işkence olduğunu biliyorum, kendim de akvaryum bakmışlığım vardı fakat arkadaşımı ikna edemiyorum bir türlü o yüzden akvaryuma geçmek değil de fanusu nasıl daha yaşanabilir yapılacağını söyleyebilirseniz sevinirim)
Horatius2014-07-26 09:57:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2014 10:03
Yani komple yanlis bir bakim oldugu icin ne yorum yapacagimi bilemiyorum. Bir kere ne filtreleme , ne icme suyuna bir su hazirlayicisi ilavesi, ne bakterilerin olusmasi icin bir taban kumu , ne hava motoru. Kisacasi baligin ölmemesi sasirtici. Zaten 5 litrede yasamasida ayri bir konu. Herneyse baligin diski yapip yapmadigini kotrol edin , zaten taban kumu vs, hic birsey yoksa , yaptigi diski da ortalarda olacaktir. Eger diski yapmiyorsa büyük ihtimal kabizdir. Baligin karninda sisme varmi? Eger ne sisme var ve diskisinida yapiyorsa, o fanusta o sartlarda hersey olabilir. Ama muhtemelen kabiz , cünkü anlattiklariniz öyle gösteriyor. Eger öyleyse size youtube dan bulabilirsem bir video var onu kopyalarim, yapabilirseniz baligia müdahale edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HoratiusÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 5
HoratiusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2014 10:38
Teşekkür ederim bilgilendirme için. 
Benim de balıkla hiç ilişkim yok, arkadaşıma gittikçe görüp üzülüyordum. Bir süre bakmam için bana bırakınca da olabildiğince iyi şartlar sağlamak istedim. Maalesef arkadaşım fanusta kalmasında ısrarcı o yüzden olabildiğince yaşanılabilir bir fanus yapmak istiyorum. 

Balığın karnında şişlik yok ve dışkı yapıp yapmadığını kontrol ettiğim sırada dışkısını yapıyordu. 
Taban kumu olması şart mı yoksa taşlarla da kaplayabilir miyim alanı ? Hangisini tavsiye ederseniz ve kullanmadan önce yapmam gereken bir şey var mı ?  
Bir de su hazırlayıcı için ne önerirsiniz kullanımı ve miktarı konusunda ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2014 19:57
Tabana kum koymaniz daha iyi olacaktir, hafif iri daneli silis kum olabilir. Yada dere kumu koyabilirsiniz. Koymadan evvel kumu güzelce üc bes kere yikayin. Japon baliklari kumu agizlarina alip icindeki yem artiklarini yeyip geri tükürmeye bayilirlar. Kumun daneleri 1-2 mm civari olsun. Su hazirlayicisi olarak herhangi bir marka tavsiye etmeme gerek yok , hepsi ayni görevi yapar. Sera , tetra, jbl kaliteli olan markalardir. Artik hangisine bütceniz yeterse onu alabilirsiniz.  Birde mümkünse en ufagindan ve adisinden bir hava motoru ve hava tasi alip ayari en kisik sekilde fanusta calistirmaniz. Dikkat edin en kisik sekilde olacak. Hava motorlarinin bazen kendi ayar vanalari olur, eger yoksa hava hortumlarina takilan ventiller var minik ondan alabilirsiniz yada hava hortumunu bir kac camasir mandali ile SIKISTIRAbilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir