japon balığımın hastalığı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 00:44
Sera nin goldy gran ve tegranin goldfish enerjisi baliklaeimi kabiz yapmisti o yuzden beyaz pond yemle beslemeye basladim iki gunde birde sera veya tetra yem verdim.Her aksam muhakkak haslanmis bezelye verdim.Suari surekli dinlenmis suyla degisti filtreler akvaryumdan alinan suyla her hafta degisti.Her su degisiminde tuz cok az metilen mavisi ve balik vitamini eklendi.Isısı 22 derece olmayan suyu asla tanka eklemedim ama hüsran.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 11:43
Bu arada sorunları çözmek isterken bayağı bilinçlendin, bundan sonraki aldığın balıklarda belkide artık bu sorunları yaşamazsın daha tecrübelisin, sabırlı ol pes etme bakalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 11:47
Tanka koyacağınız su tanktaki sudan sıcak olmasın 1-2 derece düşük olabilir ama kesinlikle daha sıcak olmasın. Balığın her hareketi hastalık deildirki devamlı ilaç takviyesi ve ısıyla oynama yapılmamalı balığın kendi atlatabileceği hastalıkları bile yanlış ilaç kullanmıyla balığın direncini düşürerek sonu hazırlıyoruz. Lütfen maden suyu supraydin badem yağı vs bunlardan uzak durun. Ben japonlarıma ekmek içi ıspanak bezelye mısır canlı karides eti (3 günde 1) (diğer öğünler sadece bitkisel) sera vipan sera goldy veriyorum. Sabah akşam yemliyorum. Akvaryumcuda satılan 1 liralık yemlerle ekmek içinin bir farkı yok bence. Çok uzun süredir hiç bir hastalıkla karşılaşmadım. Tabi şuda var nasıl bazı insan çabuk hasta oluyosa iş balıkta bityo balık alırken çok iyi analiz yapıp akvaryumcudan aldığımız balığı bir müddet ayrı bi yerde bakarak hastalığı varsa iade etmeliyiz. Merve hanım geçmiş olsun . Hobiden soğumayın lütfen. Siz elinizden geleni yaptınız. Bende ilk hobiye başladığımda bilgisizlikten 12 japon balığı öldürdüm. %100 benim hatamdı. Aldığım 3 yavru orandam vardı onlarıda kafasında mantar var diye ayırıp ilacı fazla sıkarak onlarıda ben öldürdüm. Bu acı tecrübelere ne kadar üzülseksede insan başına geliyor. Balık beslemek insanı hayata bağlayan çok güzel bi olay. Tür deiştirmenizi tavsiye etmem. Yeni tür yeni bilinmezler demek önce bi muddet bunları öğrenin sonra tür deiştirmenizi tavsiye ederim.Tekrar geçmiş olsun. Mesut ok bey çok tecrübeli gerçekten bende her yazısını çok dikkatli bir şekilde okuyorum. Hepimize olan yardımları için ne zamandır tşk etmek istiyordum. Bu başlık altında kısmetmiş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 14:00
Öldüre Öldüre yaşatmayı öğreniyoruz, önemli olan deneyimlerimizi not alıp tekrar aynı hataları yapmamak, Ben Ölen Balığımın Öncelikle Maket bıçağı ile karnını kesiyorum, ve bir süre inceliyorum. Sorunun ne olduğunu anlamak için. Ölen balıklarımı hiç olduğu gibi atmıyorum incelemeden. Çünkü akvaryumdaki diğer balıklarda risk altında olabilir eğer o öleni çözümleyebilirsek diğerlerini kurtarmış ve yaşatmaya adım atmış oluruz. Akvaryumunuzdaki Balığın BALIK SÜLÜĞÜNDEN öldüğünü düşünüyorum, su değişimlerinde 1 çay kaşığı tuzu eritip bir bardak suyu akvaryuma boşaltırsanız, bunun önüne geçmek için bir adım atmış olursunuz. Ayrıca hasta olanları %1,5 oranında tuzlu suda bekletin, %3 diyeceğim herkes öyle diyor ama, % 3 çok geldi benimkilere öldü 2 balığım. O yüzden yüzde 1- 1,5 arası bir tuzlama öneriyorum zaten düzelmeye başlarlar. Bir kaç gün karantinada kalsalar yeterli oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir