japon baligim neden boyle


kabustrÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kabustrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 17:28
Fotoğraf:





Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar: jabon baligi

Malzemeler: küm taş

Akvaryum Bakımı: dün yaptim

Kullanılan Yemler: champion yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: henüz yok


baligima ne oluyor boyle 7 gün önce 12 jabon aldim bu balik gibi teker teker gidiyor ne oluyor anlamadim yardimci olurmusunuz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 17:38
Akvaryum kaç litre? 12 japon aldığınıza ve japonlar koi gibiyse resimdeki türden 1000 litre falan olsa akvaryum. yoksa normal ölümler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 17:49
Normalde bu tür çok dayanıklıdır. Bakımda bir sorun var yada suda. Kısaca yazayım. Diyelim 2 japon besleyeceksin en az 50 litre bir akvaryum alabiliyorsun diyelim. Ne kadar geniş büyük olursa akvaryum o kadar iyi olur. Büyük kapasiteli tanklarda dış filtredede bilgili olmadığın için 50 litre akvrayumla başlayacağını düşünürsek buna birde 350 debili bir iç filtre aldığını farzedelim. Akvaryumu aldın çeşmeden suyu doldurdun. İç filtreni taktın çalıştırdın sanki içinde balık varmış gibi bir hafta böyle boş çalıştıracaksın. Filtreyi hiç kapatmayacaksın. Birazda bu suya faydalı bakteriler oluşsun diye bir tutam yem ufalayacaksın bir miktar. Böyle boş boş çalışsın 1 hafta hatta daha iyi olsun istiyosan suyun 2. günde git bir elma salyangozu al sarı bir salyangoz çok dayanıklıdır at suyun içine. bunu besle 2 hafta 2 hafta sonra yavaş yavaş suyun iyice düzelir. Yem verirken bir tutam parmağının ucuyla ufala salyangoza almasanda olur salyangozu şart değil. Beslerken sabah akşam yemlemen yeterli. 2 hafta sonunda git iki tane japon al sal suyuna kışsa havalar soğuksa salmadan önce poşetiyle senin akvaryumun üzerine koy bir 5 dakika beklesin aynı ısıya gelsin akvaryumdaki suyla poşetteki su sonra aç poşeti akvaryumdan biraz su al balıkların poşetindeki suyun içine at 5 dakikada böyle dursun. Sonra sadece balıkları akvaryuma sal, kepçen yoksa bir kereye mahsus balıkları elinle sıkmadan al akvaryuma sal elinden kaydırmadan. Fazla yem vermeyeceksin pond yem kullanıyorsan balığın tek güzünün genişliğini bir boncuk gibi düşün o hacimde yem ufala balık başına bir ögünde. Sabah akşam yemlemen yeter. Onun haricinde konunda bilgi paylaşarak, sazansıiller konusundaki konuları okuyarak araştırarak bilgilerin gün gün artar. 3. haftadan sonra Haftada birde dörtte bir oranında akvrayumdan kirli suyu çek yerine akvaryumdaki suyla aynı ısıya yakın taze su ekle, çeşme suyu olacaksa üzeri açık kapaksız bir kapta 2 gün dinlendirmende fayda var en az 1 gün. Damacana suysa dinlendirmene gerek yok çünkü klor olmaz. Kış ayında ekleyeceğin suyu birazcık ısıtarak akvrayumdaki suyla aynı ısıya getirebilirsin. Kışın çok soğuk oluyorsa odanız gece ile gündüz arasında ısı farkı 9 derece oynuyorsa bir ısıtıcı alıp kullanmandada fayda var. Kabaca bu daha yazacak çok şey varda hepsi bir anda olmaz. Gereğinden fzala yem verirsen balıklarına kabız olurlar çatlar ölürler. Kabızlığı önlemek içinde 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu dış zarını soyup içini atabilirsin yumuşak olanlardan severek yerler iyide gelir. Haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsin.
Üstteki yazdıklarımı ana başta sunarsak, Yeni tank sendromu denen birşey vardır araştır bu isimle, suyu doldurup balıkları atarsan amonyak ilk hafta çok yüksek olur balıkların ölme riski çok yüksektir. İkinci faktörde aşarı yemlersen verdikçe onlar yer ve aşırı yemden çatlar ölürler.
mesutok2013-08-30 17:55:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabustrÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kabustrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 17:57
akvaryum çeşme suyu kullaniyorum fakat su depoda dinleniyor dinlendikten sonra bize geliyor.  beki bu baligimi ne yapmam gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 18:03
Şimdi bu balığın durumu hiç iyi değil, senin bu balığa yapman gerekenleri üstte yazdım buna sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak yada bundan sonrakilere üsteki yazdığım gibi balıkları eklemeden uygun ortam sağlaman lazım. Yem verme alışkanlığını ayarlaman lazım. Yukarıda bahsettim yeni tank sendoru olabilir, aşırı yemlemeden kabızlık. Ölmezse 1 gün aç bırak yem verme zaten bu haliyle yem yiyemez bu ölürse. Üsteki yazdığım şeyleri yapmanı tavsiye ederim. Balık eklemeden önce öncelikle akvrayumun kaç litlerik kapasitesini bilimiyorum ama yukarıda 50 litrelik bir tanktan örnek verdim sana 2 den fazla japon besleme.Öncelikle balık eklemeden suyu yaşanabilir bir hale getirmeye çalış. Sonra ölümler çok az olacaktır. İkincisi işte fazla yem verip balıkları çatlatmamak olabilir. Bu balık çok bakımlı bir balık değil büyük ihtimal yeni tank sendromu olabilir sendeki olay.Yahut işte üsteki yazdığım bir sebep. Birde akvrayumda iç filtre yahut bir hava motoru varmı, suya oksijen sağlayacak birşey lazım suda biraz hareket olmalı azda olsa bir akıntı. Hareketsiz suda iç filtresiz, yada hava motorsuz, bunlardan hiçbiri yoksa, havalarda sıcak akvaryum ufaksa nüfus 9 fazlaysa oksijensizliktende ölebilirler.mesutok2013-08-30 18:25:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir