Japon Balığım Hk.
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 14:00
10 japon balığımdan en iri olanı 100 lt lik akvaryumun tabanında duruyor,sanırım oturuyor.ölücek! balığı ayırıp bezelye verdim ancak yemedi.tekrar akvaryuma attım,şu an tabanda yüzmüyor oturuyor lütfen yardım edin balığı kaybetmek istemiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 14:11
Onu akvaryumdan ayırdığın suyla, başka bir akvaryuma alın, hava taşı ilede varsa destekleyin bulunduğu akvaryumu oksijen eksikliği olmaması için, bir gün yani 24 saat hatta daha biraz fazla bir süre 1.5 gün gibi, yem vermeyin aç bırakın bağırsakları boşalsın düzelecektir, tehlikeli aşırı yemden kabız olmuştur muhtemelen. 24 saatten sonra ise birkaç gün sabah akşam bir iki tane haşlanmış bezelye tanesiyle besleyin. Yem oranını azaltın fazla yem veriyorsanız tüm balıkladan, yahut yemi suya atmadan önce birbardak içme suyuna atın 10 dakika bekletin yem suyu çeksin yumuşasın sonra akvaryuma atınki sindirimi kolay olsun, kuru yem balığın içinde şişer, hele birde fazla yiyorsa, sonra hava kesisine giden gaz damarları vardır oraları tıkar balığın dengesini bozar yüzmesini engeller, balığı aşırı kabızlık öldürür bile. Yüzgeçlerinde surasında burasında kanlı erimeler,bir iç hastalık yoksa, Dün çok hareketliyken birden bire böyle olduysa, tehlikeli bir kabızlık var demektir büyük ihtimal. Geçmiş olsun. 2 gün yem yedirmeseniz bile balıklar ölmez. Onun için o balığı öncelikle 24 saat kesinlikle aç bırakın, ayırma imkanınız yoksa yem attığınızda bir kepçeyle birşeyle balığın yeme ulaşmasını engelleyin ,onun yem yemesini engelleyin, bunu yapsanız bile balıklar sudaki plaktonları süzer beslenir yine pek faydası olmaz, en iyisi ayırmak beklemek. Çok vahim durumda balığı elinize alın azcık makat kısmına (kıç kısmına çok bastırmadan kendi kolunuzu kaşıdığınızı düşün öyle bir sıvazlamada bazen balıkların dışkılarını yapmada yardımcı olup kurtarabiliyor, bunu yaparken tırnağınızı kullanmayın parmağınızın etli kısmıyla yapın, tırnak temas ettirirseniz balığın dış muzozasına zarar verirsiniz zarar verdiğiniz yerden balık mantar kapar. Balığa ellemedende elinizi iyece duru bir suda yıkamanızda fayda var.mesutok 2012-06-03 14:28:10
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 18:33
Akvaryumda evin içini görmeye alışmış balık, sonra dışarıyı görmediği bir kovada sitrese girer. Işığa doğru atlama meylinde bulunabilir ve atlayacağı yükseklik kısa ise kovadan atlayıp odayada düşebilir. Birçok japon balığı türü hantaldır. Çoğu 5 cm yükseklikten atlamazlar ama, bazı balıklar atlayabiliyor yinede. İmkanınız yoksa mecburen yapın kovaya ayırma işini, bunun içine bir hava taşı atın mutlaka havalandırın ama. Onun için asında bu tür hasta balıkları ayırmak için yahut ana tank delindiğinde patladığında sızdığında, balıkların can güvenliği için, her hobiciye birde en az balığın büyüklüğüne göre, beslediği türe göre bir yedek 30-60 litre arası bir akvaryum lazımdır. Şeffaf züccaciyecilerde malzeme satan marketlerde, ne alırsan 1 liracılar olur onlarda 25 litrelik 10 Tl civarı plastik şeffaf akvaryum tipinde kovalar satarlar ondanda edinebilirsiniz. Aşağıdaki plastik saklama kabından bahsediyorum hiç yoktan iyidir. Kısa sürelik kullanımlarda.
mesutok 2012-06-03 18:36:19
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir