japon balığım askıda duruyor
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 00:11
Arkadaşlar, japon balığım askıda duruyor ve yem yemiyor. Diğer balıklarım yem atınca yeme saldırıyorlar. Bu balığım ise oralı bile olmuyor. Genelde akvaryumumda askıda sabit bir şekilde duruyor. Diğer balıklarıma nazaran kuma cok sürtünüyor. Akvaryumum 55lt ve japon balığım akvaryumumdaki en büyük balığım, 16-17cm. Sorunun ne olabileceği ile ilgili herkesten yardım bekliyorum.
acemi41 2007-07-07 02:02:12
Mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 02:05
Merhaba,
Karın çökmesi veya şişmesi, vücut üstünde kanlanma veya mantarlaşma varmı?.. Bunları belirtirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz..
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 14:10
Merhaba arkadaşlar
fkarakaser benim japon balığımda Karın şişmesi, vücut üstünde kanlanma ve pullarında dökülme var bunun sebebi ne olabir. Yardımcı olursanız sevinirim.
Daha önce balıklarımda kuyruk erimesi vardı. Diğerlerinde iyileşme var ama bir tanesinde sizin belirtiğiniz Karın şişmesi, vücut üstünde kanlanma ve kuyruğunda deforme var..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 14:40
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=33217
Bu linki incelemenizde fayda var. Nitrat zehirlenmesi gibi geldi bana ancak yeterli bilgi olmadığından kesin birşey söylemek zor. Parazit ihtimali de söz konusu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 23:38
Nitrat zehirlenmesi olabilir belki, çünkü 3-4 gün önce akvaryumumumdaki taş, çakıl, kaya, midye ve iç filtreyi temizlemek için çıkartmıştım. O zaman da dipte ve iç filtrenin bulunduğu bölgede biriken dışkılar vs. ortaya çıkmıştı. Tabi bazı balıklarımda yem sanıp bunları yemiş olabilir. Peki eğer nitrat zehirlenmesi ise ne gibi tedavi uygulamam gerekir sizce? Nitrat zehirlenmesinden başka bir sorunda olabilir mi?
acemi41 2007-07-08 00:34:49
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 23:46
Detaylı bilgi olarak da balığım karnında bir şişme var. Ama büyük japonların hemen hemen hepsinde olan bir şişkinlikten farklı gelmedi bana. Ayrıca tül kuyruğun da sadece bir yerde tek uzun bir çizgi halinde kılcal damar gibi bir kanlanma var. Bir de geçen gün dikkatimi çekti. Küçük japonlarım (7-8 cm) bu balığımın anüs kısımından sanki bir şeyler yemeye çalışıyorlardı. Uzun bir süre seyrettim ama yumurtlama gibi bir durum söz konusu değildi. Hatta babam da şüphelenip bu balığımı incitmeden sağmış ama birşey çıkmamış. Akvaryumum daha önce belirttiğim gibi 55 lt. , hava motoru ve yaklaşık 10 günden beri tetra tec ex 600 dış filtre kullanıyorum. Sorunun ne olabileceği hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
acemi41 2007-07-08 00:34:03
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 07:15
Verdiğiniz son bilgiler doğrultusunda hastalığın sebebini şu şekilde açıklayabilirim:
Kuyruktaki kanlanma balığın düzgün solunum yapamadığını gösterir. Bunun nedeni yetersiz oksijen, kötü su koşulları ve strestir. Kaşıntı belirtileri de suda nitrat oranının çok yüksek olduğunu destekliyor.
Bir kaç gün önce yaptığınız kum ve filtre temizliği sonucunda suyunuz bozulmuş. Bu balığınızın strese girmesine ve halsiz düşmesine neden olmuş. Bunun üzerine babanızın sağım işlemi de eklenince hastalık kaçınılmaz olmuş.
Şimdilik yapmanız gereken suyu mümkün olabildiğince temizlemek. Birer gün arayla, dipteki kumları havalandırmadan %10 dip çekimi yapın ve dinlenmiş su ilave edin. Suyu dökerken dibi havalandırmamaya özen gösterin. Sabırla yavaş yavaş dökmelisiniz. Bu süre zarfında balıklarınıza çok az yem verin ve mümkünse onları rahatsız etmeyin. Hava motoru ve filtreyi 24 saat çalışır konumda tutun. Sıcaklığı mümkün olduğu kadar 25 derecede sabit tutmaya çalışın. Kaşıntılar tamamen yok olduğunda yemlemeyi normal seviyesine getirin ve imkanınız varsa yemlerine vitamin katın.
Vitamin dışında herhangi bir ilaç tedavisinin bu hastalığa yanıt vereceğini sanmıyorum. Bu yüzden ilaç kullanmaktan kaçının.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 15:53
Ufuk Bey yardımınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım. Fakat anlamadığım ve kafama takılan bir konu var: balıklarda hastalık durumunda yemlemeyi azaltmanın ne gibi faydası vardır, biraz açıklayabilir misiniz?
sertaga 2007-07-08 15:54:22
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 16:55
Cüneyd Bey,
Yemlemeyi azaltmanızı önermemdeki amaç su kalitesini daha çabuk elde etmenizi sağlamaktır. Japon balığı gibi pasaklı balıklara fazla yem verdiğinizde, fazla atık oluşacaktır. Bu atıklar zaten küçük olan akvaryumunuzdaki suyu tekrar bozacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir