JAPON BALIĞI TANKI


JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 18:11
[QUOTE=adige42]Serkan Bey paylaşım için teşekkürler.Ben yaz aylarında tankımda yüzde eli oranında her hafta dip çekimi yapıyordum,kıs ayları geldigi zaman oranı düşürdüm.Yuzde elli su degisimi yaptıgım zamanlarda dongunun bozulduğunu hiç görmedim.aksine balıklar daha mutlu oldular.
Tayvan'dan bitkiyi nasıl geçirttiniz acaba?Kargoyla sahip olduysanız balıkta getirebiliriz diye düşünüyorum.Konuyu biraz acarsanız memnun olurum.[/QUOTE]
 
Ebay den aldım Kadir bey 12 ARALIK ta gönderildi oradan ben dün 23 aralıkta teslim aldım.11 gün sürmüş.BETTA ve GURAMI harici balık dayanamaz bu kadar süre havasızlığa.Hatta bitki bile çürüyebilir.Ama hafif bir sulu bırakmış sağolsun gönderen satıcı poşeti o suyla sağlam gelmiş havada soğuk su buharlaşmamış.
 
Balık getirtiebilir ben düşündüm ama ancak FEDEX ile gelir.Ben bir ara BETTA ya merak saldım az kaldı singapur'dan BETTA getirtiyordum burada bulamazsınız öyle balık ama orada zibil.25-30 USD en kral BETTA ama kargosuda 40-50 USD tutuyor.Ki bu normal gönderi FEDEX olursa 150-200 USD den aşağı olmaz.Ne oldu? 1 BETTA normal gönderi ile 70/80 USD FEDEX olursa 200-250 USD ki bu parada akıllara zarar yani.Yüklü alırsanız tabii kargodan yırtarsınız.Maliyetiniz düşer.
 
alibaba.com da satıcılar var yetiştiriciler var ama böyle 3-5 ranchu satmıyorlar.Bayağı toptan satış şeklinde oluyor.O da beni aşıyor tabii.Ancak şöyle olur forumda toplanır karar verilir v.s. sonra yurtdışından satıcı bulunur alınır ama uzun iş.Ya da çok samimi olunan bir akvaryumcu varsa ithalat yapan ona söylenir.Kardeşim bize 50 ranchu getir diye.O getirir ama 50 ranchuyu alacak adam bir araya gelmeli.Birde gelen balıklardan kim hangisini alacak.Bu da sorun.Vatoz değil ki mübarek hepsi kopya gibi ama japon işte kanadı kuyruğu fark ediyor hayvanın.
 
Sözün özü biz herhalde bir 10 sene daha ranchu manchu göremeyeceğiz.
 
___________________
 

Bugün bayağı bir makale v.s. okudum yabancı sitelerde.Ve ortak nokta şu bu bizim tanklarda kullandığımız yabancıların AIR PUMP bizim HAVA MOTORU dediğimiz ve ucuna hava taşı taktığımız aletler gerçekte bir işe yaramıyor.Balıklar suya salınan bu hava kabrcıklarından bir defa faydalanamıyor bunların su üstünde yaptığı dalgalanma yani asıl oksijenlenmeyi sağlayan hereket ise son derece yetersiz ve hiçbir anlamı yok.Sadece GÖRSELLİK var...Peki ya kullandığımız DIŞ FİLTRELER? Bakın çok enteresan ama bunlarda suyu oksijenlendirmiyor dikkat ederseniz pek çoğu temiz suyu tankın içine veriyor yani bir havalandırma yok.Peki dış filtrenin faydası ne? Dış filtre suyu berraklaştırıyor ve karanlık olan haznesi yararlı bakterilen üremesi için uygun ortam sağlıyor ama aslında suya oksijen falan verdiği yok.Ancak suyu yağmurlama şeklinde verme imkanı varsa o zaman oksijenlenmeyede yarıyor.Yoksa sadece yararlı bakterilen çoğaldığı kutudan öteye geçmiyor.Faydasız mı? Elbetteki son derece faydalı.Ama YETERLİ DEĞİL!
Bir bomba daha ASLA tankın üstü kapalı olmasın deniliyor ben forumda bakıyorum herkesin tankı bu TAÇ KAPAK mı nedir mobilyalı kapaklar.Komple kapalı belki arka kısımları biraz açıktır hiç görmedim.Eğer bu mobilyalı akvaryumların kapağı kapalıysa böyle bunlarda aslında son derece tehlikeli OKSİJENLENME açısından.
 
Peki ne yapacağız OKSİJENLENME için?
 
AIR PUMP yerine WATER PUMP yani KAFA MOTORU kullanılacak.Tankın ölçüsüne uygun bir kafa motoru gerçek anlamda oksijenlenmeyi sağlıyor.Varsa dış filtrenizde yararlı bakterilerinizi çoğaltıyor ve suyunuzu berraklaştırıyor ve böylece nitrojen döngüsü gerçekleşiyor ve tankınız küçük bir ekosisteme dönüşüyor.
 
SONUÇ???
 
Yarın gidip tankıma uygun bir kafa motoru alacağım.Çok pahalı bişey olmasına gerek yok.Suyun yüzeyini dalgalandırsın yeter...Ama daha evvel hiç kullanmadım ve hiçbir bilgim yok.Dalga motoruda aynı işi görür sanıyorum.
JapoJupo2011-12-24 22:25:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cobaniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Edirne
Mesaj: 567
cobaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 23:34
Serkan bey sizin yazınızdan sonra kafa motorunu biraz araştırdım. Sumplı sistemlerde suyu aktarmak için kullanılıyormuş daha çok. Normal tanklarda nasıl kullanılıyor acaba hangi seviyeye takmak gerekir? Bununla ilgili pek bir anlatım bulamadım.cobani2011-12-24 23:36:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 23:50
[QUOTE=cobani]Serkan bey sizin yazınızdan sonra kafa motorunu biraz araştırdım. Sumplı sistemlerde suyu aktarmak için kullanılıyormuş daha çok. Normal tanklarda nasıl kullanılıyor acaba hangi seviyeye takmak gerekir? Bunu biraz açabilirmisiniz ?[/QUOTE]
Asıl amacı sump için su pompalamak değil ama bizim uyanık milletimiz zamandan tasarruf etmek için böyle büyük tanklarda su taşımak için v.s. kullanıyor bende foruma bakınca karşıma çıkan manzara bu oldu.Kafa motoru ile banyodan tanka su getireceğim v.s. şeklinde yazılar okudum.
 
EHEIM kafa motorlarına bakarsanız açıklamada akvaryum tabanına yerleştirin ve prize takın diyor.Bir taraftan suyu çekiyor ve diğer taraftan suyu yüzeye üflüyor bu da su yüzeyinde harekete sebep oluyor ki oksijenlenme için gerekli olan en önemli koşullardan ilki bu.Diğeride kesinlikle tankın üstü açık olacak deniliyor.Bende dediğim gibi hiç kullanmadım ama şu an hakikaten rahatsız oldum biz tankı havalandırıyoruz sanıyoruz böyle iç filtre, hava kabarcıkları falan ama meğer hikayeymiş.Gerçek oksijenlenme ve nitrojen döngüsü için su yüzeyinde ciddi dalgalanma gerekiyormuş.Biraz daha bakınca you tube da özellikle tuzlu su tankları için dehşet elektronik sistemler yapıldığını gördüm.Su yüzeyini inanılmaz bir düzen ve ritimle dalgalandırıyor.Şaka gibi...
 
Şimdi bu kafa motoru tam olarak nasıl çalışıyor dediğim gibi inanın bende hiç kullanmadım ama DALGA MOTORU da aynı işi görüyor amaç su yüzeyini hareketlendirmek.Sanırım kafa motoru ayrıca suyu çekip dilerseniz tank dışından yeniden tanka veriyor yani bir nevi püskürtme yapılabilir bununla.Bu da hoş olur ama çok sesli olur.Galiba en mantıklısı DALGA MOTORU.
 
Ama artık emin olduğum bişey var bu hava motoru,hava taşı,hava duvarı, iç filtre v.s. hikaye ve sadece görsellik.Su yüzeyiniz aynı ölçüdeki bir deniz yüzeyi gibi hareketli değilse tankınız havalanmıyor demektir.Zaten çoğumuzun balıkları 3-5 ay hadi bilemedin 1 senede ölür.Oysa japonlar 25 yıl yaşayabilen balıklar.Ve bakın singapurda,japonyada,çinde yetiştiriciler hep üstü açık havuzlar kullanır.Tankın üstü mutlaka açık olmalı kısmıda bununla ilgili.
 
Tankımız yeterince oksijenlenmediği içinde yararlı bakteriler çoğalamıyor.Ve balıklar tankımıza koyduktan 3-5 ay sonra hatta daha kısa sürelerde başlıyorlar sallanmaya,yuvarlanmaya,şişmeye v.s.
JapoJupo2011-12-24 23:54:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cobaniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Edirne
Mesaj: 567
cobaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 00:40
 Japonları bende çözemedim. Yabancı videolarda elden yem yiyen kocaman ranchular, orandalar görüyoruz. Akvaryumcuda bir balık beğenip aldığımda sanki bir geri sayım başlıyor, saatli bomba gibi. Eve geldikten sonra ya 1 yada 2 gün balığın keyfini sürüyoruz. Sonra dediğiniz gibi gelsin hastalıklar. Yok dip çekimiydi yok yemiydi, ilacıydı derken bomba paltlıyor ve çok az kurtulan oluyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 17:48
Bugün pek çok kişiye sordum yurtdışında bu işe gönül verenlere.Dalga motoru mu? Su motoru mu dedim? Su motoru olmalı diyorlar yani WATER PUMP. Dedim ama ikiside suyu hareketlendiriyor ama water pump suyu dikine yukarı püskürttüğü için sudaki karbondioksiti ve diğer doymuş gazları tanktan dışarı atıyormuş.Dalga motoru bunu yapamıyor.Tankın tabanına yapıştırıyorsun vantuzlarıyla ve fişe takıyorsun.Suyu bir deliğinden çekip diğer delikten 90 derece açıyla yukarı püskürtüyor bu da işte bizim istediğimiz şeyi yapıyor.Oksijenlenme!
AIR PUMP yani hava motoru ise tamamen hikaye!JapoJupo2011-12-25 17:49:16

Teşekkür Edenler: [T]215248,Baran Koç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fbcinoÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 520
fbcinoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 17:57
[QUOTE=JapoJupo]Bugün pek çok kişiye sordum yurtdışında bu işe gönül verenlere.Dalga motoru mu? Su motoru mu dedim? Su motoru olmalı diyorlar yani WATER PUMP. Dedim ama ikiside suyu hareketlendiriyor ama water pump suyu dikine yukarı püskürttüğü için sudaki karbondioksiti ve diğer doymuş gazları tanktan dışarı atıyormuş.Dalga motoru bunu yapamıyor.Tankın tabanına yapıştırıyorsun vantuzlarıyla ve fişe takıyorsun.Suyu bir deliğinden çekip diğer delikten 90 derece açıyla yukarı püskürtüyor bu da işte bizim istediğimiz şeyi yapıyor.Oksijenlenme!
AIR PUMP yani hava motoru ise tamamen hikaye![/QUOTE]

Abi araştırmalarını bilgilerini sürekli takip ediyorum. Şu an ki tankıma water pump alamam ama ilerde 200-300 litreye geçince en iyisini alacağım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 18:14
[QUOTE=fbcino] Abi araştırmalarını bilgilerini sürekli takip ediyorum. Şu an ki tankıma water pump alamam ama ilerde 200-300 litreye geçince en iyisini alacağım. [/QUOTE]
 
Benimde bilmediğim bir konuydu bu Cüneytcim ama genel anlamda ülkemizde herkeste olan bir durum bu.Balıkları alırız tanka koyarız sonra 3-5 ay içinde hayvanlar başlar garipleşmeye.En güzel yemler verilir falan ama nafile.Açık konuşmak gerekirse ben forumda en azından Japon balığı besleyen arkadaşlardan hiçbirinde (belki gözümden kaçan olmuştur) kafa motoru görmedim.Herkeste güzel dış filtreler var ama tank videolarında hiçkimsede tankın dibinde kafa motoru görmedim.Ama hemen herkes balıklarında bir sıkıntıdan muzdarip.
 
Oksijen olmazsa hayat olmaz.Hepimizin tanklarında balıklar işte yetersiz oksijenle bir süre yaşıyorlar sonra organlarda sorunlar başlıyor ve bir süre sonra balıklarda garipleşmeler ve ölümler oluyor.
 
İyi yemle, bol oksijenli suda ve üstü açık tankta ve temiz suda besle...Bunları sağladıkmı iş tamamdır sanıyorum.Hemen hepimiz iyi yem veriyoruz buna şüphem yok, dip çekimide yapıyoruz ama bu havalandırma kısmı EKSİK gibi hepimizde en azından ben şu 2 gün sabahtan akşama kadar araştırdığımda bu eksikliği gördüm öncelikle kendimde.
 
Dip çekiminde artık haftada 2 defa yapacağım PAZAR ve ÇARŞAMBA günleri.
 
Aşağıdaki resimdeki gibi tankınızın su yüzeyi dalgalanması gerekiyor.Dikkat edin hava kabarcığı yok sadece dalgalanma.Ve bu çok kıytırık bir water pump işi.Kaliteli bir motor neler yapar siz düşünün.Kullanım şöye oluyor motorun suyu emdiği kısıma bir sünger bağlanıyor lastikle v.s.Bu balıkların motor tarafından emilmesini ve zarar görmelerini önlüyor aynı zamanda bu sünger yararlı bakterilere ev sahipliğide yapıyor.Suyu püskürttüğü kısıma bişey takmıyoruz.Direkt yukarı 90 derece ile su yüzeyine püskürtüyor ve gelsin bol oksijen.Oh misss...
 
 
Benim EHEIM 2012 nin kafa kısmında birşey farkettim çekince yukarı uzuyor ve su püskürttüğü deliğin hemen altından bir delik daha çıkıyor hemde su yüzeyine yaklaşıyor.Hava kabarcığı azalıyor ama dalgalanma artıyor.Bu ayara getirdim su yüzeyinde bu bile ciddi bir harekete oluşturdu.Sanki kaynatıyorsunuz alttan suyu.Ama yinede kafa moturunun yaptığını yapamaz.
 
Birşey daha bunu daha evvel okumuştum pek önemsememiştim ama bugün 57 yaşında ABD li bir bayanla sabahtan beri yazışıyorum.Kadın ofislere,evlere zenginlere para ile tank ve japon havuzu kuruyor.Yani kendini aşmış bir bayan.Sağolsun bunları bana hep o anlattı ve bende sizinle paylaşıyorum.Bu water pump ı okudum her yerde ve emin olmak için bu bayana sordum ve BİNGO.Evet diyor hava taşı,hava duvarı v.s. bunlar hiçbir işe yaramayan tamamen ticari ürünler.Tek gerçek kafa motoru diyor yani water pump.
 
Ayrıca diyor tankında  mikro hava kabarcıklarına dikkat et bu kabarcıklar balıkların solungaçlarına zarar verir ve ciddi yüzme problemleri oluşabilir.Bunu okumuştum ama pek önemsemiştim fakat bu JAPON balıkları sanılanın aksine hakikaten çok hassas hayvanlar.
 
Bu bayan 500 LT de kendi evinde sadece 6 japon besliyormuş.Balık başına nerdeyse 100 LT.Hayvanların keyfine diyecek yoktur herhalde.
 
Resim eklenmiyor malesef.
 
 
 
JapoJupo2011-12-25 22:07:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cobaniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Edirne
Mesaj: 567
cobaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 22:23
Yazdıklarınız mantıklı geliyor çünkü sizinde yazdığınız gibi her şey doğru yapmaya çalışıyoruz ama sonuç hep aynı. Fakat sabahtan beri youtube' ta seyrettiğim videoların büyük çoğunlunda kuvvetli bir hava perdesi yada taşı, dış filtre ve yuvarlak sungerli pipo filtre var. Birde tanklar hep cam cama. Balıklarda inanılmaz renkli. Kafa motoru örneği pek rastlamadım açıkçası. Resmi ekleyebilirseniz kullanım açısından örnek olabilir .. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 22:42
Paranızı boşuna harcamayın kafa motoru için iç filtreyi yukarı doğru çekersiniz yüzeyde dalgalanmayı halleder, ben şu an 50 litrelik tank içinde 7 neon, 5 siyah neon, 5 danio reriro zebra, 3 iri çöpçü, 2 vantuz ağızlı SAE, 6 tetrazon, 1 lepistes herhalde 30 kadar toplam balık bulunan tankta sadece hava taşlı hava motoru kullanıyorum ve düşük low değerinde, iç filtre dış filtre hiçbir şey kullanmıyorum, ortalama 5 aydır böyle, balıklar gayet sağlıklı oksijenli kardeşlerim  yüzeyin dalgalanması tabiki sürtünmeyle oksijeni üretir buda çok güzel bir yöntem.  mesutok2011-12-25 22:42:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 22:52
Serkan Bey ben kafa motoru kullanan bırıne rastlamadım yabancı forumalarda.Oksıjenı yuzeyde yaptıgı dalgalanmaonemlı ama bunun ıcın kafa motoru sartmıdır onu ıyı arastırmak lazım.Bırde japon balıkları ıyı yuzuculer degıllerdır kafa motoru ıle asırı akıntı olusur ve bu balıkları rahtasız eder.Bu konu ıle ılgılı vıdeo veya makale lınkı var ıseıncelemk ısterım ben de.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cobaniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Edirne
Mesaj: 567
cobaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 22:58
Dev japonlarım başlıklı tanıtımdaki resim ve videolarda bir kafa motoru gözüküyor. fakat suyu nasıl filtre ediyor anlayamadım. Dış filtre gibimi çalışıyor acaba? Kafayı yemeyelimde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 23:02
Mesut bey sizin akvaryum 50 lt dediğiniz gibi iç filtreyi çekine yukarı o bile hareket getirir su yüzeyine.Benimkide 80 lt ve ben iç filtreyi çektim yukarı işe yaradı ama yetmez.Ciddi biçimde üstten bakınca kaynama olması gerekiyor.Hava kabarcığı yok ama su kaynayacak yüzeyde ve dalga yapacak.Ayrıca balık sizin balık yükünüz çok farklı.Sizin tanktaki tüm o saydığınız balıklar orta boy bir japonun ürettiği pisliği üretmez ve tükettiği oksijeni tüketmez.Birde düşünün 300 lt de 10-12 japonu.Kafa motoru şart bu işin bilenleri bunu söylüyorsa itimat etmek lazım.Birde şu var iç filtresi olmayanlar ne yapacak? Pek çok arkadaş dış filtre kullanıyor ve bunlar suyu tankı içine veriyor.Nerede dalgalanma?
 
ATMAN AT 202 kafa motoru var fiyatıda ugun 18-22 TL civarı bişey.Bu bile yeter.Tabii en fazla 100 bilemediniz 150 lt civarı tanka.Ben şahsen şunu alıp tankıma koymakla hiçbirşey kaybetmem.Bu sadece bir örnek.
 
TETRA WP 600 var bu da çok güzel bir alet.Bu da 50 TL civarı.
 
Daha büyük tanklara daha güçlü motorlar lazım elbette.
 
 
Ayrıca bakın ne diyor? Karbon filtreden uzak durun japonlar için özellikle.Çünkü bu amonyağı absorbe ediyor.Oysa amonyak yararlı bakterilerin oluşması için gerekli.Eğer amonyak olmazsa yararlı bakteri olmaz onlarda olmazsa önce nitrit sonra nitrat patlaması olur ve balıklarınız zehilenir.
 
Ayrıca filtreleme ile zehiri sudan atamazsınız diyor.Bunun için taze su değişimi şart diyor.Daha pek çok şey diyor.
 
Valla benim yediğim içtiğim yok bu işten.Kimseye gidin şu mağazadan alışveriş yapın demiyorum kafa motoru alın demiyorum.
-------------
 
Did you know if you install a pond pump into your tank of the right size or a little larger, you can go a long way to keep your fish happy and healthy.

Pond pumps provide oxygenation into the water much better than any other medium, A goldfish has BIG oxygen needs.

Pond pumps provide somewhere for the good/friendly bugs/bacteria that your goldfish need, these bugs like to eat on all the bad toxins in the water like ammonia and nitrites.........giving your goldfish a healthy environment.

pond pumps also give a nice sound of water movement rather like a babbling brook......
 
____
 
 

Filters and Pumps

  • What do filters and pumps do?

A motorized pump is used to create water motion. The pump is simultaneously used along with a filtering system. Goldfish produce heavy amounts of waste, and a filtering system will not remove toxins from the tank water; this can only be accomplished with freshwater changes, combined with the use of water treatment, but a filter will assist in keeping the water clear and free of floating debris, and most importantly filtration systems provide the perfect place for beneficial bacteria to live and breed. This pump will need to create adequate surface action without creating too much current for the goldfish to withstand. This surface action is critical in allowing harmful gases to escape from the water, which greatly depletes oxygen levels.
There are many fancy and expensive filtering systems available in all price ranges, some costing hundreds of dollars. Most of these systems are designed for tropical fish, not goldfish. Goldfish waste accumulates at the bottom of the tank; where they rest and feed; hence toxins also concentrate in this same area. Most standard filtering systems are located at the top of the aquarium where there is little or no waste; prolonging the nitrogen cycle. Friendly bugs feed on goldfish waste, so in order for these beneficial bacteria to build strong colonies, the home they live in should be located in the same proximity as the waste.

  • What type of filter and pump works best for goldfish?

A simple submersible water or pond pump, which is affordable, and creates a strong action at the surface without causing a current in the tank is highly recommended for use in goldfish tanks. The mechanics provide the perfect spot for breeding large colonies of friendly bacteria. The pump is located in the bottom of the tank where waste accumulates, and the jet of water will easily break the surface agitating it. An agitated surface keeps the water oxygenated which is critical for the ecosystem. Heavily oxygenated ponds or tanks discourages the production of harmful bacteria.

 Bacteria; Friend or Foe?

These pumps typically come equipped with water flow settings, and may be turned up or down to obtain the desired action. When you are cleaning your tank or sponges, and unintentionally cloud the water, a higher setting should be powerful enough to clear the water quickly.  

  • How to size pumps

Water pumps are rated by gallons or liters per hour. A minimum of 100 GPHs is recommended for every 10 gallons of water, but when you?re finished calculating; add on 100 GPH for good measure. Taller tanks or ponds require a stronger pump to create adequate action; shallower water may benefit from having two pumps at half the rating.

Larger pumps come with sponges, but the some of the smaller ones which work well for smaller goldfish tanks do not. An organic sponge or filter sponge purchased from the pet shop may be wrapped around the pump?s intake, and bound with rubber bands for use as a filtered pump. They cost a fraction of the price of the more fashionable aquarium filter systems and do twice the work.

  • How to maintain pumps

Use old tank water to rinse out sponges. Even though the sponge may appear clean at the top, grunge accumulates mostly at the bottom. The more grunge, the heavier the bio load. Depending on your stocking levels, this task should be performed weekly. Although there may be some friendly bacteria in the sponge, if it is rinsed regularly this will discourage friendly bacteria from building in it. It is important that the tank water is moving through these sponges sufficiently to clean floating debris.

If your pump is too loud, try placing an (aquarium safe) sponge under the motor head; this makes all of the difference.

It is preferable that you have more than one place for friendly bacteria to accumulate and form colonies; more than one filtering system or pump, or the combination of the two; just in case a pump goes down. Having a second pump might keep you from having to start from scratch on the cycle. If the mechanics to your unit slow, and the sponge is clean; try unplugging the it for only an instant. The sudden action will push the clog through, and if this doesn't get the job done, rinse the pump itself using old tank or pond water, but remember to keep a close watch on your water parameters; prepare yourself for a spike in the cycle.

 Cloudy Water

If your pump is heating up the water by more than a few degrees; it may be too large for the body of water, or the pump may need to be replaced with a newer or one of a higher quality, or perhaps the body of water is just too small to begin with.

A good pump that is sized appropriately shouldn't heat up the water by more than 2 or 3 degrees.

  • Charcoal filters for goldfish tanks?

Some of these filtering systems may contain carbon or charcoal; beware. These products absorb ammonia, starving the beneficial bacteria, keeping the cycle from completing. Unfortunately, pet shops often recommend these expensive filtering systems for goldfish with dire consequences. If your filtering system contains carbon or charcoal, it should be removed permanently.

http://www.goldfish-emergency.com/viewpage.php?page_id=22

Su yüzeyinin böyle olması gerekiyor.Hava kabarcığı yok ama dalgalanmaya bakın.Su fokurduyor sanki.
JapoJupo2011-12-26 00:27:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 169
atakozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 11:05
elinize sağlık gerçekten dehşet olmuş aynen düşündüğüm gibi hava motoru sadece gösteriş ve ben onun için kullanıyorum üstten led lambaları yakıp hava motorunu açınca güzel bir görüntü sağlıyor sadece başka bir şey yaptığını sanmıyorum
Asıl kullandığım kendi yaptığım kapaktan filtreleme sistemi iç filtreye bağlayarak yaptım yukardan suyu döküyor akvaryuma buda ciddi bir sirkülasyon sağlıyor ve dalga ama dediğiniz gibi kafa motorunuda ilk fırsatta alıp japoncuklarıma daha huzurlu bir alan sağlayacağım gerçi konyada kafamotoru bulmakta ayrı bir iş :))) kaç akvaryumcuya sorduysam yok dedi yada iç motor gösterdi :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2098
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 11:39

Tankın dibinde biriken ağır gazları atmanın tek yolu kafa motoru.Başka yolu yok.Suyu dipten alıp hızla yukarı püskürtünce ne su dibinde ne de yüzeyde zehirli gaz maz kalmıyor.Oysa hava motorları suyu değil havayı üflüyor.Arada dağlar kadar fark var.Dış filtrede malesef zehirli gazları çıkartamıyor çünkü tanktan çektiği suyu yine tanka veriyor.Dipten yüzeye püskürtme işlemi yapmıyor.

-------------
 
Su değişimi yapınca ekleyeceğimiz musluk suyuna aşağıdaki solüsyonu eklemek son derece faydalıymış.Bunuda yine bahsettiğim bu ABD li bayandan öğrendim.Bu solüsyon musluk suyundaki klor,kloramin,nitrit,nitrat,amonyak hatta eski şebekelerde sudaki pası bile etkisiz hale getiriyormuş.Kendisi ucuz ama kargosu maşallah yani.Ürün 9 USD kargosu 30 USD bu da insanın içine oturuyor arkadaş.
 
 
-------------
 
Şebeke suyunu tankınıza koymadan önce 2-3 gün dinlendirmek tam anlamıyla yeterli olmuyormuş malesef.Dinlendirme sırasında mümkün olduğunca sık bir şekilde suyu bir tas v.b. bişeyle doldurup doldurup mümkün olduğunca yüksekten geri kovaya boşaltacaksınız.Su da ki klor v.s. ancak bu şekilde atılıyormuş.
 
JapoJupo2011-12-27 11:48:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir