Japon Akvaryumunda Midye (su Sıcaklığı)
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2016 10:56
Merhabalar. Yıllardır ertelediğim akvaryum kurulumunu 15 gün önce gerçekleştirdim. Kurulum aşamasında bu forumdaki bilgi ve tecrübelerden çok faydalandım. Mutluluktan ziyade bilgide paylaştıkça çoğalıyormuş. Bunu ayn-el yakin gördüm. Bu forumdaki bütün akvartistler aşağı yukarı kendi çapında uzmanlaşmışlar. 20 sene önceki iş yerimizde, arkadaşlarla ortak baktığımız japon balığı akvaryumuna yaptığımız eziyetler aklıma geliyor da, hayvanlar bize iyi dayanmış. 125 litrelik yeni aldığım akvaryumum da 5 adet japon balığım var. Sayıyı çok fazla attırmayı düşünmüyorum. Ancak nitrat dengesini sağlaması için Hatay dan getirttiğim 10 adet midyeyi de ilave ettim. Nasıl olsa japon balıkları ısıtıcı istemiyorlardı. Midyede soğuk suyu seviyor diye rahattım. Fakat en son yeni aldığım dereceyi akvaryuma koyduğum zaman, daha bu mevsimde akvaryum sıcaklığının 27 dereceyi bulduğunu gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam eğer midye için kritik eşik 28 dereceydi. Önümüz yaz. Ben bu midyeleri nasıl muhafaza edeceğim? Akvaryum suyu ekonomik ve pratik şekilde nasıl soğutulur ve serin tutulur? Sıcaklık 27-28 dereceyi bulsa bile kafa motoruyla sağlanan akıntı midyeleri sağlıklı tutmaya yeterli olur mu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2016 11:09
Selamlar japon balığı sevmeniz güzel birşey tebrikler. Japonlar ısıtıcı istemez demek biraz yanlış olmuş sanki ısıtıcı gündüz ve gece akvaryum ısısını sabit tutmak için kullanılır.suyu ısıtmak için düşünmeyin.Suyu ölçtüğünüz derecede problem olmasın istanbul da 27 derece çok gibi geldi evin içi heralde 30 derece vardır.Midye için birşey diyemiycem ama olmasa da olur.Japonları çok aşırı yemlemez ve güzel bir dış filtre ile arada bir filtreyi temizlerseniz bir problem çıkmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2016 14:21
Bir tanıdığımın akvaryumunun başına geleni öğrendikten sonra (20-25 yıl önce) ısıtıcı kullanma taraftarı olamadım. Hafta sonu iş yerindeki akvaryumun ısıtıcısının kontağı yapışık kalınca, ısıtıcı devreyi kesmeden saatlerce, belkide günlerce çalışmış. Sonuçta akvaryumdaki balıkların tamamı ölmüş. Aslında günümüzdeki ısıtıcılar daha teknolojik ve kaliteli olabilir ancak bende bu konuda bir ön yargı oluştu. O yüzden japon balıklarının kaloriferli ev ortamında yaşayabileceğini düşündüğüm için ısıtıcıya gerek görmedim. Dediğiniz gibi bende derecenin yanlış ölçtüğünden şüpheleniyorum. Başka bir dereceyle tekrar ölçeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir