İşte Amerikan Rüyası


Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:09

Senden kaçmaz Köksal, yeterki gör balığı.....

Hatta eminim, geçen seferki gibi tek elin arkada yakalamışsındır, doğru mu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:10
[QUOTE=OnurTaşkın]Önder abi balıklardan ne haber varmı kayda değer türler sert türler tabi. [/QUOTE]
8-10 cm kadar jaguar veya jaguar kırması bir balık vardı. Diğer yerleri gezme fırsatım olmadı. Bizim genel müdür ile geldim. Bir zaman kendisine aldığım Amerikan zebra'ların yavrularını götürdük ve yem-malzeme ile takas yaptı. Zebra ile ilgilenen varsa hakkıyla gerçek amerikan zebralar olup çok sağlıklıdırlar. Daha 2-3 cm boyda bile üst yüzgeçlerinde mavilikler var. Biraz daha büyüklerinde zaman zaman renk görülenleri bile oluyor. Anaçlarının üreme zamanını bildiğimden çok normal geliyor.


[QUOTE=Cenk Bildir]Senden kaçmaz Köksal, yeterki gör balığı.....
Hatta eminim, geçen seferki gibi tek elin arkada yakalamışsındır, doğru mu?[/QUOTE]
Akvaryumcuda balık yakalamak kolay. Ne de olsa bitki yok ve balıklar da stres nedeniyle çok kaçmıyor. Ama Ümit'in bol bitkilide, hele ki oturmuş cüce türleri, göremiyorsun bile! Ama gördükten sonra belli tekniklerle kolayca yakalarım. Aslında dün aynı balıkları ikişer kere yakaladım. Balığı yakalıyorum, kepçeyi tam sudan çıkarıyorum, birden balık kepçeden atlayıp kaçıyor. 5 cm boyunda kepçe olunca iş cidden zorlaşıyor. Aslında büyük kepçesi de vardı ama biraz (!!!) büyüktü. 30 cm boyundaydı. Kahkaha
Bu arada bir takıntım var ki balık yakalayacağım diye dekor bozmayı, ortalığı dağıtmayı sevmiyorum. Herşey olduğu gibi kalmalı veya en fazla bir iki ufak oynama olmalı. Yoksa herkes yapar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:22
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=Cenk Bildir]Aman Görkem, bu ne cesaret..!!! ebeveyn adayı amerikan çiftinin yanına nasıl gittin Sok
Sabah sabah beni güldürdün Allah'da seni güldürsün....  Videoları sabırsızlıkla bekliyorum Dans.[/QUOTE]
Yanında ben vardım. Tek göndermedim. Göz%20Kirpma
İri kıyım amerikan olayını yakından gördük. Ama diğer yandan bitkili karma da ikisinin ortasında gayet güzel yerini almıştı. Kısa zaman içinde o akvaryumlara bendeki pistia, frogbit gibi su üstü bitkileri ile elma salyangozlarından destek yapacağız. Muhtemelen bir kaç tane de yavru keyhole vereceğim. Çok önceden Ümit'e bu konuda bir sözüm vardı. Kısmetse bu ara olacak.
Videolar cidden güzeldi. Beni de çekti mi? Ya da çekti de paylaşır mı bilmiyorum ama bitkilide cüce türlerden yakalama işi çıktı. Harbiden minicik bir kepçeyle o kadar dolu akvaryumda balık yakalamak gerçekten zor oldu. Çünkü balığı göremiyordum. Ama sonra onlara da dediğim gibi "Balığı görürsem yakalarım" kısmı gerçek oldu. Görene kadar 10 dk geçse de gördükten sonra 1 dk içinde balıklar kepçelenmişti.
Ümit'e, eşine, Görkem'e teşekkür ettikten sonra maaşallahı ekleyip konuyu bağlayayım. Tebessüm
[/QUOTE]
 
Cenk Abi yumurtaların olduğu yere uzaktık. Bir de iri kıyım bir Amerikan vardı yanımda ben Rotkeil olarak Ümitin darbelerinden yara alırdım ama Sağolsun Ateş kafa Köksal abi vardı yanımda da biraz duruldu ortamDil%20Çikarma
 
Köksal abi ben açmıyayım dedim konuyu ama sen açtın Kahkaha Balığı görmek için valla bütün tankın altını üstüne getirdin. Kepçe küçüktü diyorsun sana büyüğünü de verdik işte daldır çıkart sonra elinle ayıklarsın kepçenin içinden balıkları dedik, akvaryum büyüklüğünde kepçeydi vallahi Kahkaha
 
Video da senin bitkili karmanın üstüne çökmüş halin arkadan gözüküyor. Onun dışında Ümitle Küba erkeği çıldırtıyorduk.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:24
[QUOTE=kabaltah]  Arkadaşlar beyaz benek hakkında bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz beyaz benekte ısıyı arttırarak parazitin yaşam döngüsünü hızlandırıyoruz ve o anda suya herhangi bir beyaz benek ilacı eklemişsek balığın üzerindeki keselerinden çıkan parazitler çoğalamadan ölüyorlar ve birkaç gün içinde hastalığı temizliyoruz.
 Ancak beyaz beneğin çok ilerlemiş olduğu vakkalarda ısıyı arttırmak ani balık ölümlerine sebep olabiliyor, çünkü kese içinde bulunan parazit balığın vücut sıvıları ile besleniyor, üzeri tamamen beyaz benek kaplanmış bir balıkta ısı artışı, parazitin balığa çok daha hızlı zarar vermesine sebep oluyor ve balıktan beslenerek hızla büyüyen parazitler kısa süre içinde balığı öldürebiliyor. Hele suda ilaç kullanılmadıysa yada düşük dozda ilaç kullanıldıysa ısı artışı hastalığın daha hızlı yayılmasına bile sebep olabiliyor.
 Kullanılan ilaca gelirsek birçok arkadaşımız metilen mavisi kullanıyor, malesef türkiyede satılan metilen mavisi içerikli ilaçlar çok seyreltik halde, örnek vermek gerekirse elimde bulunan ingiliz malı bir metilen mavisinin birkaç damlasının suya verdiği rengi bir şişe kontra ancak verebilir. şunu da söylemeliyim ki metilen mavisini kaliteli bir çözelti halinde bulsanız bile beyaz beneğin ve birçok dış parazitsel hastalığın tedavisinde malahit yeşili ve formalin, metilenden çok daha etkilidir. Bu yüzden eğer temin edebiliyorsanız metilen yerine malahit kullanmanızı tavsiye ederim. Formalin içeren bir ilaç kullanıyorsanız da akvaryumun havalandırmasını maksimuma çıkarmanız gerekir çünkü formalin sudaki oksijeni bağlar.
 
 Yukarıda yazdığım sıcaklık ve ilaçla alakalı konuya dayanarak şöyle bir tavsiyem olacak, tetra'nın soğuk  su balıkları için goldmed isimli bir ilacı var, içeriği formalin ve malahit yeşili, sera'nın beyaz benek ilacı costapur'a da bakarsanız onun da muhteviyatı aynı fakat aradaki fark, goldmed'in aktif madde oranının sera'ya göre çok daha yüksek olması bu sayede su sıcaklığını arttırmadan da etkili oluyor, ayrıca diğer ilaçlarda hergün yada iki günde bir ilaçlama yapmak gerekirken bu ilacı 5 günde bir kullanıyorsunuz ve genelde tek doz hastalığı temizlemeye yeterli oluyor.
 Benim gördüğüm tek dezavantajı her 20 litreye 5ml gibi yüksek bir dozda kullanılıyor olması. 100ml'lik şişeyi 200 litrelik bir tankta sadece 2 defa kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bu ilacı kullanırken ısıyı yükseltmenizi de tavsiye etmiyorum, içeriğindeki yüksek miktardaki formalin, yüksek ısıda zaten çözünürlüğü azalmış oksijeni bağlarsa balıklarda oksijen yetersizliğine dayalı sorunlar olabilir. ben 23-27 derece arası sıcaklıklarda sorunsuz kullandım.
 Saygılar..  [/QUOTE]
Hocam beyaz beneğe karşı hep , "Isıyı yükselt ışığı kapat" şeklinde çözüm buluyorum. ilaç kullanmıyorum . Çok az miktarda sump'a tuz koyuyorum (Vatozlarım ölmesin diye az koyuyorum yoksa ...)  5-6 günde iyileşiyorlar . Acaba suyumda çay olması mı beneği öldüren ? yoksa tuz mu ? 10 yıldır bildiğimiz şeyleri sorgular olduk Sikkin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:33
[QUOTE=efedeniz]Hocam beyaz beneğe karşı hep , "Isıyı yükselt ışığı kapat" şeklinde çözüm buluyorum. ilaç kullanmıyorum . Çok az miktarda sump'a tuz koyuyorum (Vatozlarım ölmesin diye az koyuyorum yoksa ...)  5-6 günde iyileşiyorlar . Acaba suyumda çay olması mı beneği öldüren ? yoksa tuz mu ? 10 yıldır bildiğimiz şeyleri sorgular olduk Sikkin.[/QUOTE]
Temel kural olarak "Biliyorsan sorma yap, bilmiyorsan yapma sor." demek en doğrusu olur. Bilenler için sorgulama çok da zorunlu değil. Yılların el alışkanlığı ile bir çok şeyi düşünmeden yapıyoruz. Düşününce yanlış yapma olasılığımız daha artıyor. Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:34
[QUOTE=Cenk Bildir][QUOTE=brk_tuncer]Önder abi yine bir simetri yakalamış gibiyiz ne dersin Dil%20Çikarma[/QUOTE] Yok Burak, bu sefer tutturamamışsınız, Önder'le Görkem'in ya da Köksal'la Emre'nin yer değiştirmesi lazımmış.
 
Bu arada Ümit'in duruşu potansiyel bir babadan öte.... tebrikler Ümit Thumbs%20Up.
 
Emre, foto'dan anlaşılan; en çok sen eğlenmişsin Dans.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Abi.
O esnada ben "acaba flash, kelimde parlar mı?" demiştim. Emre Abi de gülerken yakalandı. Kahkaha
 
Teşekkür ederim Görkem'im. Sormana bile gerek yok. Yayınlarsan sevirim hatta. Tatlı için bir kere daha teşekkür ederim.
 
Köksal abi vesile oldun aslında. Anubiasları çıkarıp yerine daha mantıklı birşeyler dikecek ve zemini kaplamış olan jawaları köke saracaktım.
Perişan haldeki rokteil dişiyi murtazanın akvaryumuna aldım. Murtazayıda bir alt kata aldım. Kanamasını durdurmak için derişik tuzlu su çözeltisi ile banyo yaptırdım. Sonrasında abartı dozajda çay ilave ettiğim akvaryumuna geri saldım. Uyumadan önce dipte oturuyordu. Sabah baktığımda ise ufaktan gezinmeye başlamıştı. Sanırım kurtaracak. Ölürse üzülürüm.
***************************************************
Malaşit yeşili hususunda çekincelerim var. Baki şekilde kısır bırakabiliyor. İş o raddeye geldi ise bakır sülfat ile tedaviyi tercih ediyorum. Ağır metal stresinden o da kısır bırakıyor ama 6 ay sonra herşey rayına oturuyor. Solungaç paraziti dahil silmediği hastalık yok. Çok dikkatli olmak gerek. Sudaki oksijeni bir anda bağlıyor çünkü.
rastlantısal2011-03-04 10:48:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 11:57
Mod arkadaş tankın son durumunu , ve fotoğraflarını sergilediğim mesajı sildi. Tanıtım forumuna yazmam gerekiyormuş.  Ne diyeyim ? Bana bir fikir verin dostlar. 
 
Tamam canımızın istediğini canımızın istediği yere yazamayız anlıyorum da , bu konuyu "akvaryum sohbetleri " ne mi taşısak , çok fazla müdehale oluyor bu noktada .
efedeniz2011-03-04 12:00:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 12:07
[QUOTE=efedeniz]Mod arkadaş tankın son durumunu , ve fotoğraflarını sergilediğim mesajı sildi. Tanıtım forumuna yazmam gerekiyormuş.  Ne diyeyim ? Bana bir fikir verin dostlar. 
 
Tamam canımızın istediğini canımızın istediği yere yazamayız anlıyorum da , bu konuyu "akvaryum sohbetleri " ne mi taşısak , çok fazla müdehale oluyor bu noktada .
[/QUOTE]
Kesinlikle "İşte Amerikan Rüyası" doğru alt forumda. Hiçbir yere taşınmamalı.
Takibinin kolaylığı açısından tanıtım, hastalık vb gibi şeyleri alakalı forumlarda açmak hem bu başlık için hemde diğer amerikan alt forumları için oldukça yararlı olacaktır. Sonuçta amerikan sadece amerikan rüyasından ibaret değil. İlaveten diğer alt forumlarda da tanıtım vs gibi başlıkları açarsak burayı takip etmeyenlere de ulaşmış oluruz.
Saygılarımla.
rastlantısal2011-03-04 12:50:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:08
[QUOTE=Cenk Bildir]

Senden kaçmaz Köksal, yeterki gör balığı.....

Hatta eminim, geçen seferki gibi tek elin arkada yakalamışsındır, doğru mu?

[/QUOTE]
 
Kepçeyle balık yakalamada  Köksalın eline kimse su dökemez bu konuda kendisi üstad mertebesine erişmiş bir dostumuzdur.Canlı canlı bir çok kez bu konudaki en usta balık yakalıyıcılarını bile çırak çıkaracak varyasyonlar yaptığını şahsen görmüşümdür..Kendisinden bu konuda öğreneceğimiz çok şey var Cenk. Köksaldan artık tek elle balık yakalama olayına girmesini beklemeliyiz.....
Harmonica2011-03-04 13:24:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:22
Çok güzel çıkmışsınız, ben uzaklarda kaldım, arayan soran yok. Bir hafta beni de götürün, balık falan hikaye de birarada olalım yeter..
Bu arada akvaryumculara böyle girip akvaryum.com dan geliyorum demeyin, adamlar vergi dairesinden gelenlerden fazla sizden  korkarlar) Organize balık yapılanması....)
Gürkan Hoca2011-03-04 13:23:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:30
[QUOTE=Gürkan Hoca]
Çok güzel çıkmışsınız, ben uzaklarda kaldım, arayan soran yok. Bir hafta beni de götürün, balık falan hikaye de birarada olalım yeter..
Bu arada akvaryumculara böyle girip akvaryum.com dan geliyorum demeyin, adamlar vergi dairesinden gelenlerden fazla sizden  korkarlar) Organize balık yapılanması....)
[/QUOTE]

Gürkan abi herkes takımları çekmiş, sanki belediye zabıtası denetlemeye gelmişler gibi. Görkem abi amir, ümit abide yardımcısı gibi.
Abilerim şaka ettim ha yanlış anlamayınGöz%20Kirpma


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:34
[QUOTE=rastlantısal][QUOTE=efedeniz]Mod arkadaş tankın son durumunu , ve fotoğraflarını sergilediğim mesajı sildi. Tanıtım forumuna yazmam gerekiyormuş.  Ne diyeyim ? Bana bir fikir verin dostlar. 
 
Tamam canımızın istediğini canımızın istediği yere yazamayız anlıyorum da , bu konuyu "akvaryum sohbetleri " ne mi taşısak , çok fazla müdehale oluyor bu noktada .
[/QUOTE]
Kesinlikle "İşte Amerikan Rüyası" doğru alt forumda. Hiçbir yere taşınmamalı.
Takibinin kolaylığı açısından tanıtım, hastalık vb gibi şeyleri alakalı forumlarda açmak hem bu başlık için hemde diğer amerikan alt forumları için oldukça yararlı olacaktır. Sonuçta amerikan sadece amerikan rüyasından ibaret değil. İlaveten diğer alt forumlarda da tanıtım vs gibi başlıkları açarsak burayı takip etmeyenlere de ulaşmış oluruz.
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Özür dilerim , kötü niyetle yazmıyoru lütfen yanlış anlamamaya gayret edin . içinde hastalık geçen herşeyi hastalık forumuna , akvaryumcu macelarını sohbet forumuna , gördüğümüz balıkları "nadir tür gördüm"e  , kendi balıklarımızı ve akvaryumumuzda yaptığımız değişiklikleri "tanıtım"a  , su kimyası ve ilgili denemelerimizi "akvaryum bilimi sohbetleri" ne yazsaydık bu konu 800+ sayfa olurmuydu.  geriye doğru 3-4 sayfa gidin bakalım , hassasiyet düzeyi biraz arttırılınca başka forumda olması gereken mesajlar kaç tane burda olması normal olanlar kaç tane , adil gözle bir inceleyin .
 
Bu konuya yazdığım son mesaj bu .
efedeniz2011-03-04 13:41:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:40
 
Efe n'aptın hocam, umarım BU KONUYA değilde BU KONUDA demek istemişsindir?
 
Cenk Bildir2011-03-04 13:40:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 13:57
[QUOTE=KarabeY] [QUOTE=Gürkan Hoca]
Çok güzel çıkmışsınız, ben uzaklarda kaldım, arayan soran yok. Bir hafta beni de götürün, balık falan hikaye de birarada olalım yeter..
Bu arada akvaryumculara böyle girip akvaryum.com dan geliyorum demeyin, adamlar vergi dairesinden gelenlerden fazla sizden  korkarlar) Organize balık yapılanması....)
[/QUOTE]

Gürkan abi herkes takımları çekmiş, sanki belediye zabıtası denetlemeye gelmişler gibi. Görkem abi amir, ümit abide yardımcısı gibi.
Abilerim şaka ettim ha yanlış anlamayınGöz%20Kirpma

[/QUOTE]
 
Celal, amir bizzat Ümit'ti yahu, bende rüşvet yiyen yardımcısı Big%20smile Göbeğimden utandım vallahi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir