İşte Amerikan Rüyası


sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 18:09

Açıkçası çok hoşuma giden bi canlı . İzlemesi nasıl peki Barış Abi ? Aktif bir canlımı ? Eğer yumurtlama dönemi sorun olmazsa 1 erkek almak isterim ...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarknumiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
DarknumiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 18:55
Barış abi msn üzerinden o kadar konuştuk ve sonunda kurmana çok sevindim inan.
Cenk kardeşim bence o o kadar riske girme kereviti almakla zaten balıkların gözünün içine bakıyorsun yavrulasınlar diye yumurtaları birde kerevit yerse senin için çok kötü olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpkimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1511
alpkimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 20:53
Akvaryumun şimdiden hayırlı olsun.Ölçüler tatmin edici,kerevit konusunda Numan ve Umut ile hemfikirim..Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 09:10
Çok güzel olmuş Barış eline sağlık.Kerevit şimdilik güzel duruyor.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 09:51
[QUOTE=aqua_boy]

Açıkçası çok hoşuma giden bi canlı . İzlemesi nasıl peki Barış Abi ? Aktif bir canlımı ? Eğer yumurtlama dönemi sorun olmazsa 1 erkek almak isterim ...

[/QUOTE]
     Cenk, kerevit geldiğinden beri gördüklerimi sana biraz aktarayım. Ama sonuçta bu bir canlı nasıl davranacağı hiç belli olmuyor.Bunu da belirteyim.
     Kerevit'i tesadüfen bir akvaryumcuda görüp aldık.Aldık diyorum çünkü bende geçici duracaktı.Arkadaşım İzmir'e götürecekti.Kafat Diskus beslemeye başlayınca vazgeçti ve kerevit bende kaldı.
     Kereviti şu ana kadar birçok balıkla beraber baktım. Yunus,Gt,Mavi Prenses,Sp,Kadango,Jaguar,Zebra,Ateş Kafa,Teksas,Jack Dempsey,Blue Jack Dempsey. Bu balıkların hepsi ile sorun çıkartmadan yaşadı. Davranış olarak barışçıl bir canlı.Gündüzleri genelde bir ağaç kavuğunda veya bir kaya boşluğunda oluyor.Acıktığı vakit ve ışık kapanınca dışarıya çıkıyor.Dibe çöken yemleri yiyor.Hava hortumu, dış filtre boruları gibi ekipmanlara tırmanıyor.Lakin bende kaçma vakası olmadı.Fakat besledikleri kerevitin kaçtığını söyleyen arkadaşlar oldu.Eğer tankta huzur var ise kerevite dokunan olmuyor. Hatta kerevit geldiğinde balıklar kaçmaya başlıyor.Çünkü kıskaçların kalkmış haldeki görüntüsü oldukça ürkütücü. Tabi bunu 20 cm ve üzeri amerikanlarda yapabilir mi bilmiyorum.Big%20smile 
     Benim makrakanta ile kerevit çok iyi anlaşıyorlar.Aslında makrakanta dip balığı olmasına rağmen ve kerevitin menzilinde olmasına rağmen sanırım büyük boyda olduğu için sorun teşkil etmedi şu ana kadar.
     Yaptığım en büyük hata ise, sadece kerevit için kurduğum küçük akvaryumu kaldırdığımda kereviti amerikan karmasına atmak oldu.Bu atma işlemini balıklar açken, ışıklar açıkken, gündüz vakti yaptığım için Teksas kerevitin kıskaç olan bacağını kökünden kopardı.Fakat daha sonra bir saldırganlık olmadı.Kerevitim 3 ay tek kıskaçla idare etti.. Yaklaşık 2 ay önce yeniden çıkmaya başladı.
     Eğer kereviti bir tanka ekleyeceksen, mutlaka mango köklü bir yuva olması gerekiyor. En çok huzuru orada buluyor.
     Kendini savunmasını da çok iyi biliyor. Akvaryuma attığım haşlanmış taze karides dibe düştüğünde, Jaguar ve Kerevit aynı anda atak yaptı. Fakat kerevit kıskaçlarını havaya doğru kaldırınca, Jaguar geri çekildi.Jaguarın boyu 14 cm di. Dah büyük olsa belki saldırır, hatta yiyebilirdi.
     Kerevit çok meraklı bir canlı.Akvaryum ışıklarını kapat, 10 dk sonra gel başlamıştır akvaryum turuna. Her yeri geziyor.
Haşlanmış patetes, haşlanmış havuç, karides, dibe çöken yemlere hayır demiyor.İşin açıkcası dibe çöken ne varsa yiyor :)
     Hareket kabiliyeti inanılmaz hızlı.Arkasında bulunan yelpaze şeklindeki kuyruğu aşağı yukarı oynatarak inanılmaz hızlı yüzüyor. Bu kuyruğu arka arkaya seri bi şekilde değil de, tek ve güçlü bir şekilde aşağıya doğru itiyor, bacakları içeri çekiyor, ve ters bir şekilde yüzüyor. Yani yüzerken kuyruk önde kafa arkada gidiyor :)
     Eğer dibe yeteri kadar yem düşüyorsa, kerevitin tutup ta bir balığa saldıracağını düşünmüyorum.Ama dibe yem düşmüyorsa, veya akvaryumda ki dip balığı sayısı fazla ise o zaman kerevit aç kalıp, gece uykuda seri katillik yapabilir.
     Su şartlarına toleransını yüksek olarak gördüm.Ama tabi ki arada 4-5 derece ısı oynayan, ph ları arası fazla fark olan akvaryum transferlerinde problem çıkaracaktır.
     Dayanıklılık konusunda resmen tank gibiler.Ben daha önce ki strafor arka fonlu akvaryumum da kerevitimi 3 hafta bulamamıştım. Sanırım 22 cmlik Jaguar yedi dedim.Aglama 3 hafta sonra arkafonda ısıtıcı ve dış filtre borusu için yaptığım gizli bölmeye sıkışmış olduğunu gördüm.Hiç hareket edemiyordu. Resmen hapis kalmıştı. 1 saat uğraşla çıkardım.Hemen özel diyete çekip 3 gün karides verdim.Kendini toparlayıp kabuk değiştirdi.
     Bu tip canlıların en enterasan kısmı kabuk değiştirmesi diyebilirim. Resmen vücud içinden vücut çıkıyor gibi. Ayrıca kabuk ve kıskaç değiştiği için, sanki akvaryumda 2. bir kerevit varmış gibi oluyor.
Acıkınca kıskaçlarını yukarı doğru kaldırması da görmeye değer bir görüntü. Yemi alır almaz kaçıyor kavuğuna.Karnı doyuncada Evliya Çelebi misali başlıyor tura.Yeter ki karnı doysun.Onun için önemli olan bu.Kaya, çakıl, kök farketmez.Tabi bitkili akvaryumlarda nasıl bir orman katili olur onu bilemiyorum.Tebessüm Bitkileri yiyeceğini düşünüyorum. Ama bitkili tankta deneyimim olmadı.
     Kerevit kafa kafaya mücadelede büyük balıklara karşı geri çekilmeyi tercih eden bir canlı. 22 cm Jaguarın mağarasına yaklaştığında Jaguar mağaradan çıkıp kerevitin üstüne doğru gitti ve bekledi.Kerevit kıskaçlarını kaldırıp geri çekildi. Sanki "Tamam abi vurma, gidiyorum..Kahkaha" der gibi.
     Şu an kerevitim, 360 litrelik akvaryumda eski ve kadim dostu makrakanta ve 4 adet 2-4 cm arası Demasonilerle beraber.Hemen küçük mangonun orayı yuva bellemiş. Makrakantam ve kerevitim Allah nasip ederse, hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim ve akvaryumumda onlar için mutlaka yer olacak 2 canlı.İkisinide çok seviyorum.
     Fakat bunlara rağmen;
ben eş tutan veya eş tutturulma aşamasındaki bir akvaryuma kerevit'i çok önermiyorum. Kerevitin merakı, ya kerevitin ölümüne yada yavruların esrarengiz biçimde kaybolmasına neden olabilir.Ama akvaryumun küçük bir kısmını camla bölüp orada besleyebilirsin.Veya 20 - 30 litrelik bir akvaryumda 1 küçük mango kökü, 2 küçük kayacıkla ona güzel bir ortam hazırlayabilirsin. Bu senin için çok daha güzel olur.Hatta dibe silis kumu gibi ince kum koyarsan kumun içine girip debelendiğinide görebilirsin.Kahkaha
 
Kerevit güzeldir...Tok olduğu sürece...Tebessüm
 
Saygılar..
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 09:59
Arkadaşlar videoaki

http://www.tupbu.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9X3FuWS1JS2poWW8%3D&b=29

akvaryumu ayırmak için çok kullanışlı bir perde kullanılmış. Bayıldım.

Dişinin küçük aralıktan geçip erkeğin diğer tarafta kalması fikri harika.
Bunlardan biz nasıl yaparız acaba. Ya da satılır mı bunlar biliyor musunuz?
Bize çok yararlı olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 10:14
[QUOTE=baris.aydin]
Ali Bey;
Teras Restaurant 2000 yılında Denizli – Muğla – Antalya yolu üzerinde Gökpınar beldesi Şahin tepesi mevkiinde Tamer, Taner, Pınar TEKİN kardeşler tarafından kurulmuş olup, doğa ile iç içe nezih, huzurlu ortamında yılın 365 günü 07:00 - 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Restaurantımız yazlık teras bahçe ve kışlık bölümden oluşmaktadır. Teras bahçemiz 4000 m2 ve 1500 kişiliktir. Ayrıca bahçemizde 1800 m2 otopark ve çocuk parkı bulunmaktadır. Kışlık kapalı alanımız 600 m2 olup 200 kişiliktir. Kapalı alanımızda 1.5 m yüksekliğinde 10m uzunluğunda 13 ton su kapasiteli dev akvaryum bulunmaktadır. Kışlık bölümümüz yol ve akvaryum manzaralıdır.
www.terasrestaurant.net  Hakkımızda Bölümü. Ha derseniz ki yine de abartmışlar, elçiye zeval olmaz.Metrenizi alıp buyrun gelin, beraber yemek yiyelim :)
 
Saygılar..
 
 
 [/QUOTE]
Baba reklamlar bitti mi Kahkaha
Bu sefer abartmanın dik alasını yaptın sen? 13 ton su kapasiteli dediğin dev akvaryumun fotolarını koy bakayım da gözümüz bayram etsin.Bizi aydınlat kaç cm kalınlıkta cam, boyutlları kaça kaç. Filtrasyon su değişimi nasıl. Herkesin ilgisini çeker.
Site linkine girdim foto galerilerdeki şelaleli havuz 13 tonsa o başka. Buna akvaryum demiyorsun umarım???
3 tonluk akvaryumlara gelelim yükseklik tamma 1.5 metre var, uzunluk 2 desek. 3 tonluk olması için derinliğinde 1 metre olması lazım ki, hiiiiiç öyle bir görüntü yok fotolarda. Ben yemem. Yiyenede birşey demem.
Tamam fotolar net değil onlar 3'er tonluk diyelim.
Sizin gibi bilinçli bir akvarist neden bu kadar uyumsuz türleri bir arada beslesin. Restoranımız deyince sizin olduğunu şimdi öğrendim , yoksa eleştirmezdim baştan. Ama madem göz göre göre ben dediniz, sizi de eleştiriyorum. Arkadaşınızı da. Hihhhh
Saygılar.
AliMurat2008-11-06 10:16:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Riblja CorbaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 354
Riblja CorbaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 10:24

Barış Bey tankınız hayırlı olsun.Bence kullandığınız çakıllar çok doğal durmuş.Çok hoşuma gitti.Balıklar eklendiğinde de fotoğrafları paylaşırsınız umarım.Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 11:35
[QUOTE=AliMurat][QUOTE=baris.aydin]
Ali Bey;
Teras Restaurant 2000 yılında Denizli – Muğla – Antalya yolu üzerinde Gökpınar beldesi Şahin tepesi mevkiinde Tamer, Taner, Pınar TEKİN kardeşler tarafından kurulmuş olup, doğa ile iç içe nezih, huzurlu ortamında yılın 365 günü 07:00 - 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Restaurantımız yazlık teras bahçe ve kışlık bölümden oluşmaktadır. Teras bahçemiz 4000 m2 ve 1500 kişiliktir. Ayrıca bahçemizde 1800 m2 otopark ve çocuk parkı bulunmaktadır. Kışlık kapalı alanımız 600 m2 olup 200 kişiliktir. Kapalı alanımızda 1.5 m yüksekliğinde 10m uzunluğunda 13 ton su kapasiteli dev akvaryum bulunmaktadır. Kışlık bölümümüz yol ve akvaryum manzaralıdır.
www.terasrestaurant.net  Hakkımızda Bölümü. Ha derseniz ki yine de abartmışlar, elçiye zeval olmaz.Metrenizi alıp buyrun gelin, beraber yemek yiyelim :)
 
Saygılar..
 
 
 [/QUOTE]
Baba reklamlar bitti mi Kahkaha
Bu sefer abartmanın dik alasını yaptın sen? 13 ton su kapasiteli dediğin dev akvaryumun fotolarını koy bakayım da gözümüz bayram etsin.Bizi aydınlat kaç cm kalınlıkta cam, boyutlları kaça kaç. Filtrasyon su değişimi nasıl. Herkesin ilgisini çeker.
Site linkine girdim foto galerilerdeki şelaleli havuz 13 tonsa o başka. Buna akvaryum demiyorsun umarım???
3 tonluk akvaryumlara gelelim yükseklik tamma 1.5 metre var, uzunluk 2 desek. 3 tonluk olması için derinliğinde 1 metre olması lazım ki, hiiiiiç öyle bir görüntü yok fotolarda. Ben yemem. Yiyenede birşey demem.
Tamam fotolar net değil onlar 3'er tonluk diyelim.
Sizin gibi bilinçli bir akvarist neden bu kadar uyumsuz türleri bir arada beslesin. Restoranımız deyince sizin olduğunu şimdi öğrendim , yoksa eleştirmezdim baştan. Ama madem göz göre göre ben dediniz, sizi de eleştiriyorum. Arkadaşınızı da. Hihhhh
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Big%20smile Ali Bey;
Akvaryum benim değil.Paylaşımın ilk başında belirtmiştim ama sanırım siz orayı atladınız.Denizli - Antalya (Muğla) karayolu üzerindeki bir restaurant.
Akvaryumun, cep telefonu ile yaklaşık 6 metreden çekilmiş fotoğrafından derinlik algılaması zaten pek kolay değildir. Derinliği çözememiş olabilirsiniz ki bu normaldir.
Ben yemem demişsiniz.Kimse zorla birşey yedirmiyor ki.
Ben sadece bana söylenenleri sizlere ilettim. Yok dediniz, sitenin Hakkımızda Bölümünden alıntı yaptım, sizlere sundum.
Akvaryum 9 ton olmuş, 15 ton olmuş benim için önemli değildir. Ben bir paylaşımımı size aktardım.
Saygılar..
 
 
baris.aydin2008-11-06 12:16:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 14:16
Abi fotolara baktım akvaryum değil şelelali havuz var. Nerdeymiş 13 ton akvaryum?? Siz linkteki galeride görebildiniz mi, arkadaşlar gören olduysa link var mı? Bence yok. Çoook farklı şeyler.
 
Alıntı yaptığınızı anlayamadım pardon ama öyle veya değil, beslenen türler çok uyumsuz dostum.
Tanganyika, malawi, amerikan çorbası olmuş. Bu çorbadan leş çıkar abicim tadı da iyi olmaz. Ziyaret etmişken sadece bakmakla kalmayıp sahiplerini uyumsuzluk konusunda uyardınız umuyorum. Paylaşım için teşekkürler.
 
AliMurat2008-11-06 14:18:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 16:05
Bu arada Barış Bey,sizin 360 lt çok süper gözüküyor, orta siyah cam filmi benim de tüm tanklarımda 1. tercihim.
Zemin taş seçimide çok hoş olmuş.
Son kararım , sade ve güzel.
AliMurat2008-11-06 16:06:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 17:00
Barış Abi detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim . Kerevit koymaktan vazgeçtim . Açıkçası başka tür koymak istiyorum tanka ama karar veremiyorum . Mesela makrakanta olmasını çok isterim ama ne kadar uygun olur bilemem ? Tür önerilerinizi bekliyorum ...
 
Saygılar ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 17:03
Ali Bey;
Buyrun bu o akvaryum;
Açılmazsa, sitenin Goto Galeri Bölümünde en altta solda.
 
Balık uyumsuzluğu doğru. Çok karışık. Lakin bunu onlara değil, o akvaryumu oraya kurup, o balıkları içeri atan akvaryumcuya anlatmak lazım. Çünkü adamlar pek öyle sizi, beni dinleyecek değil.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Taş seçiminde hep tereddüte düştüm.Acaba silis kum atsamıydım araya diye ama, sanırım böyle kalacak. Lakin elime silis geçerse biraz serpiştireceğim.Sonrada taşların ve çakılın yosun tutmasını bekleyeceğim :)
 
Bu arada 3 çeşit ağaç dalı buldum. Ceviz, Zeytin ve Zambak. Bunları kurumaya bıraktık.Sonra suda deneme yapacağım.Ama süreç oldukça uzun.Aslında kurumuş dal bulsam hazır çok daha iyi olacak.Köylerde falan kışın yakmak için toplanıyor. Belki haftasonu bulurum bi yerlerden.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 17:20
[QUOTE=aqua_boy]Barış Abi detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim . Kerevit koymaktan vazgeçtim . Açıkçası başka tür koymak istiyorum tanka ama karar veremiyorum . Mesela makrakanta olmasını çok isterim ama ne kadar uygun olur bilemem ? Tür önerilerinizi bekliyorum ...
 
Saygılar ...
[/QUOTE]
 
Cenk;
Makrakanta güzel canlı.Ama eş tutan akvaryumda hiç tecrübem olmadı. Öyle pek yumurta yiyecek bir tip değil bence. Hele ki anne ve baba yuvayı ve yavruları koruyorsa sorun olmaz sanırım. Aquapetcenter'da  http://aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?cPath=35_207&products_id=1209 Botia Lahochata benim çok hoşuma giden bir balık. İstersen bi araştır.Renkleri ve deseni de oldukça hoş.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir