İşte Amerikan Rüyası


fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 00:22
[QUOTE=rastlantısal] 
Nasıl olacak bilmiyorum ama dişilerden biri ile kurlaşıyorlar. Kahkaha
Yuhhh diyebildim sadece...


[/QUOTE]

E bizde bu duruma bi maaşallah diyelim :) inş sonuç alır girişimlerden :) fizani2011-02-02 00:27:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 00:26
Fazla alıntı sayfayı boğmakta arkadaşlar =) Bunun dışında ramirezileri görmeye gitmek şart oldu şu sınavlardan kurtulur kurtulmaz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 06:28
Öncelikle ilgilinen ve gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. İlk mesajlarım biraz "teaser" havasında oldu. Gidip gördüğümde dernekteki mayanlardan farklı olduğunu görmüştüm. Ama ben uzmanı değilim. Ümit geldi ve yanına yaklaşıp bakış atar atmaz mayan demesi bir oldu. Ben nedeni sorup üsteleyince farkı bir varyete olduğunu ve renginin de açık olduğunu kabul etti. yani ilk andaki aldanma aşina olmayan bir göz için çok normaldir. Hele ki getirenlerin liste adı festae olunca iş uzmana kalıyor.
Bu açıdan bir anlamda yanlış alarm oldu. Kusura bakmayın. Türkiyenin dört bir yanını ayaklandırmış oldum.
Diğer yandan cüce amerikanlarla diğer cüce cichlidlerin bir çoğu güzeldi. Dün kendime 2 dişi kakadu aldığımı yazmıştım. Akşam devamını yazamadım. Bu akşam eve gelince baktım. Hiç sorunsuz geziniyorlar.
Kendime de çeşit alacağım ama nereye koyacağımı netleştiremeyince hala alamadım.
Texas konusu gerçekten karışık oldu. Balıklardaki deseni aşina olmayan benim gibi biri bile görebilir. Ama renk konusunda yazılanlar doğrudur. Soluk, renksiz ama canlı ve hareketli balıklardı. Dün olanların yarısından çoğu bugün satılmıştı.
4. gününü dolduran bir yer için bence ne varsa normaldir.
Herkes gittikten sonra, biraz da evimin yakın olmasının avantajı ile, sohbet ve birisinin telefonla siparişi için kaldım. Uzun uzun sohbet ettik. İlgilenenler için farklı türler olduğunu da söyleyebilirim. Giderseniz benim yönlendirdiğimi söyleyin.

Bu akşamın bir özelliği daha oldu. Balık filan derken bir sürü kişi bir araya geldi. Mini buluşma gibi oldu. Yeni tanışmalara fırsat doğdu. Biz gerçek bir buluşma yapmalıyız. Kahvaltı bunun için yakın ve uygun bir fırsattır.

Son olarak, istekleri olanlar direk kendileri arayabilirler. Beklentilerini paylaşıp ayırtabilirler. Yine benim adımı verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1749
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 06:40
[QUOTE=rastlantısal]Merhabalar.
Evet işyerinden bir hışımla çıkıp bahsi geçen yere vardım.
Mekan sahibi çok iyi bir insan. Balıklarına mayan dediğimde bile zerre morali bozulmadı. Çok olgun karşıladı. Ne ikramda, ne muhabbette ne de bilgide hiç eksik yoktu. Kendisine teşekkür ederim.
Bursa da otururken tıpkı dernek toplantısına geldiğimdeki gibi oldu. Baktım ve mayan dedim. Herkeste aynı surat ifadesi. 
Yanlız getirdiği cüceler şahane idi. Tahmin üzerine 1 erkek 2 dişi ramirezi (gold, tül kuyruk ve balonda aynı tankta alırken dikkat etmek gerek), 1 erkek 1 dişi pandurini, 1 erkek 1 dişi nannacara ve 6 adet katil salyangoz aldım. 
Böylece bitkili tankımda artık balıkta olmuş oldu. Fazlaca bulunan mikro oluşumları bir kaç gün içinde temizlerler.
Ayrıca meraklıları için değişik rainbowlar ve badis badiste mevcuttu. Hasta balığı satmamakta ısrarcı olmasını ayrıca çok çok takdir ettim.
Saygılarımla. 
[/QUOTE]

Biri bana aslında o nannacara ve apistolardan  alıp gönderebilse süper olur... Kim ola ki bu acaba Höyt

Big%20smile

Hangi hasta balığı almaya kalktın.. Kesin nadir bulunan birşeydi o ama Dil%20Çikarma

[QUOTE=Harmonica]Bende Ümit'e katılıyorum çok samimi bir ortam vardı mekan sahibi hobiden gelme olduğunu belli ediyor.İlk defa gördüğüm cüce çeşitleri vardı ben de niyetlendim ama balıkların biraz daha zamana ihtiyacı var gibi geldi bana.Mesela çikolata gurami çok hoşumuza gitti ama biraz balıkların kendisine gelmesini beklemek lazım gibi...
 
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Rasim Bey'i eskilerden İsak forumlarından tanırım.. Cüce cichlidler konusunda felan bilgili ve meraklıdır kendisi.. İşin ticaretine girmiş ancak hobicidir hattızatında...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 09:26
Değerli abilerim;
 
    Benim gibi İstanbul dışındaki çok değerli hobici arkadaşlar için, yerine göre sipariş almayı bile düşünerekten, deli gibi merakımızı dindirmenizden, bize çok farklı bir heyecan katmanızdan ve canlı canlı balıkları görüp o değerli görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızdan ötürü  tüm hobici arkadaşlar adına size çok ama çok teşekkür ederim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 09:46
Günaydın, dün ben de ordaydım ve red texas olduğu düşünülen balıklardan iki tane aldı, çok ufak oluşlarından dolayı diğerlerine yem olma ihtimaline karşı 45-50 cm lik birde ufak akvaryum alıp bu arkadaşlara tahsis ettim, gece yaşadıkları ürkekliği sabah üzerlerinden atmış görünüyorlardı, bakalım birkaç ay sonra nasıl olacaklar. Genel anlamda dün tam aradıklarımızı bulamasakta, en azından diğer arkadaşlarla tanışmak, bir araya gelmek günün tesellisi oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 09:48
Dün akşam için gidip gören arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hevesimiz kursağımızda kaldı ama olsun bakalım. Bu heyecanı yaşamakta güzeldi. Bir şekilde bu Festae'yi getirtmenin bir yolunu bulmamız gerekmekte. Artık Mayan çıkma olasılığından Festae görsek bile burun kıvırcaz (her zaman Ümit'i yanımızda bulunduramayacağımıza göre) kesin Mayandır diye...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:03
[QUOTE=Jigsawcpt]Onu düşünebilirim sağol Ümit abi.Bende Jebo 835 var 1000L/H ama debisi gerçekten çok az 110 litreye zar zor yetiyor, Lifetech 838 e göre pek farkı yok sanırım, yada jebo gerçekten çok kalitesiz.[/QUOTE]
 
Ali merhaba,
Sana verilen bir çok filtre markası içerisinde Atman tavsiyelerine uymanı öneriyorum.
Akvaryumun ikonuna tıklayarak 135x55x60 Amerikan tankındaki Atman EF-4'ün filtrasyonunu ve aldığım zamandan itibaren süreçlerini görebilirsin. Temmuzdan beri kullanıyorum. 9,5 lt kova hacmi ile oldukça büyük filtrasyon alanları yaratıyor. Gerçi ben aldığımda 138 TL gibi oldukça uygun bir fiyata aldım sayılır. Çin malı bir iç filtre ile destek verdiğim filtrasyon şimdilik başarılı gidiyor. 2 ayda bir kez artık madde temizliği yapıyorum. Elyafların yarısını yeniliyorum. Zeolitlerin değişim zamanı gelmiştir diye düşüdüğümden en son temizlikte yarısını yeniledim. Plastik parçalar orta sınıfın üzerinde denilebilir. Şu zamana kadar hasar gören bir parçası olmadı. Ama Jeboyu yalnışlıkla 5dk'da kırmışlığım vardır.
___________________________________________________ 

 
Geophagus Altifrons erkeklerimden birisi az önce İstanbul'a doğru yola çıktı. Yeni sahibi (Harmonica) Emre Abi'ye şimdiden hayırlısı olsun diyorum. İlgisi ve alakası sayesinde böyle nadide bir türü bilinçli bir hobicinin ellerine teslim ettim. Eminim küçük kardeşleri Surinamensislerle çok rahat edecek.
Geride kalan 3 taneden, 2'sinin mutlaka eş tutmalarını bekliyorum. 1e-2d mi yoksa 2e-1 mi emin olamadığım için şimdilik Altifrons mevcudu 3'te kaldı. Yaza kadar tek te olsa bir yavru görmeyi ümit ediyorum :)
 
___________________________________________________ 
 
Dün akşamki organizasyonu kıskandım valla. Bende yeni türlerim olduğu yerler araştırıp İzmir'de böyle bir gezinti yapayım bari. Hiç bulamadık doğaya dönüp Sasalı Doğal Yaşam Parkına gideriz.
 
 
 
 
Shadow designer2011-02-02 10:20:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:20
[QUOTE=mekrög]Dün akşam için gidip gören arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hevesimiz kursağımızda kaldı ama olsun bakalım. Bu heyecanı yaşamakta güzeldi. Bir şekilde bu Festae'yi getirtmenin bir yolunu bulmamız gerekmekte. Artık Mayan çıkma olasılığından Festae görsek bile burun kıvırcaz (her zaman Ümit'i yanımızda bulunduramayacağımıza göre) kesin Mayandır diye... [/QUOTE]
Bir bilen olarak sadece Ümit olursa ve o da her zaman olmazsa olacağı budur. Bazılarımızın aynı Ümit gibi öğrenmesi lazım ki ayrım kolayca yapılabilsin.
Daha önce de yazdığım bir detayı tekrar paylaşacağım:
Türlerin ayrımındaki detaylar nelerdir? Bunları listelemenin bir yolu yok mudur? Bakınca anlayanlar belirli kriterlere bakıp anlıyordur. O kriterleri, gerekirse resimli olarak, paylaşırsak herkes aynı seviyeye çıkar ve öğrenir.
Bu şekilde bir paylaşım yapılmamanın bir nedeni var mıdır? Yoksa sadece bunu ifade etme konusunda mı sıkıntı var? kim biliyorsa bir araya gelelim ve bana anlatın. Ben anlatımları yazıya dökerim. Resim de bulurum. Özel bir konu açıp paylaşırım. Yeter ki bilenler bildiklerini açık bir dille anlatsınlar.

Festae'ye gelince, gereksiz bir şehir efsanesine döndü. Herkes çıktıktan sonra onlar da bunu bulmamız lazım dediler. Hem kendi adlarına mahcup olduklarını düşünerek hem de gerçekten ihtiyaca cevap vermesi için bakacaklar. Ama Endonezyadan değil Güney Amerika'dan bakılacak.
Köksal Gürkan2011-02-02 11:00:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:39
Abi balığın ayrımı ne kadar anlatılırsa anlatılsın, ne kadar dökümanla desteklenirse desteklensin, canlısını görmeden onunla en az 2 ay geçirmeden bu kadar detaylı ayrımına gitmek pek de mümkün değil bence.
 
Festae'yi sadece youtube daki videolarda gördüm. Malum o da ne kadar hd olursa olsun video canlısı gibi değil. Dediğin çok mantıklı bir şey muhakkak ki büyük çoğunluk aydınlanmış olacak ama Festae ve Mayan gibi çok az farklılığı olan türler için (yavru boy) canlı olarak görmedikten sonra dokümantel bilgi olarak kalacaktır.
 
Geçmiş sayfalarda Kozyatağın'da bir akvaryumcuda Dovii ve Festae resimleri yayınlamıştım, arkadaşlar da Dovii için Loisellei kırması, Festae için de Mayan teşhisini koymuşlardı. Demek istediğim yavru halde nasıl bir formdadır bilmeden ayrım yapmanın inceliklerini yazmamız tekrar ediyorum büyük çoğunluğa ışık tutacaktır ama yeterli olmayacaktır. Sonuna kadar destekliyorum konuyu.
 
Aklıma gelen dernek olarak bu konuda ne gibi adımlar atılabilir. Hem üye sayısı artırılmış olur hem de bu türlerden bir kaç çift dernek akvaryumlarında sergilenirse üyelerde canlı görüp farklılıkları daha iyi algılamış olur.
 
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:43
Merhabalar.
Köksal abi geride kalan sayfalarda bunu tüm detayı ile yazmıştık. Dernekte vs bir araya geldiğimizde resim üstünde detaylı olarak anlatırım. Ama şu da varki ne kadar teoriyi yutsakta genede göz aşinalığı gerekiyor.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:45
Benimde dediğim bu işte teşekkürler Ümit benim uzun uzun yazdığımı özetlemişsin. Göz aşinalığı olmadan sadece dokümental bilgi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:53

 
Geophagus Altifrons erkeklerimden birisi az önce İstanbul'a doğru yola çıktı. Yeni sahibi (Harmonica) Emre Abi'ye şimdiden hayırlısı olsun diyorum. İlgisi ve alakası sayesinde böyle nadide bir türü bilinçli bir hobicinin ellerine teslim ettim. Eminim küçük kardeşleri Surinamensislerle çok rahat edecek.
Geride kalan 3 taneden, 2'sinin mutlaka eş tutmalarını bekliyorum. 1e-2d mi yoksa 2e-1 mi emin olamadığım için şimdilik Altifrons mevcudu 3'te kaldı. Yaza kadar tek te olsa bir yavru görmeyi ümit ediyorum :)
 
Umutcuğum iltifatın için çok teşekkürler,
Senin sayende bu güzel balığa akşama kavuşmuş olacağım inşallah.Emeğine sağlık kardeşim.
 
Saygılarımla.
 
Harmonica2011-02-02 10:53:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:55
[QUOTE=mekrög]Benimde dediğim bu işte teşekkürler Ümit benim uzun uzun yazdığımı özetlemişsin. Göz aşinalığı olmadan sadece dokümental bilgi olur. [/QUOTE]

Peki bu festae'yi yut dışındaki balıkçılar neye göre kıyaslayarak gönderim listelerine festae diye ekliyorlar. Yoksa karambole balığın olduğu bölgedeki sularda canlı canlı tuttukları festae diye düşündükleri balıkları mı gönderiyorlar. Adamların bir kriterleri yokmu. Şimdiye kadar çoğu balık mayan çıktı.  Yoksa ordaki adamlar bu işi mi bilmiyor. (Festae için söylüyorum)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir