İşte Amerikan Rüyası


rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 20:25
Merhabalar.
Dişi motaguensisin ölüm nedeni, ortam değişiminden ötürü erkek motaguensisin onu artık eşi değil herhangi bir balık olarak görmesi.

[QUOTE=Boss]Ümit abi çok sevdiğin mota çiftinin dişisini kaybettiğin için büyük geçmiş olsun allahtan yavruları mevcut elinde yoksa nekadar çok üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.Ama bundan sonra iri balıklar yerine konuştuğumuz gibi küçük balıkları büyütüp beslersek sanırım biraz daha heyecan katarız eski günlerdeki gibi akvaryum sevgimize diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Teşekkür ederim Aydın. İnsan üzülüyor ama yapacak çokta birşey olmuyor. Konuştuğumuz gibi, yeni tankım komple yavru balıklarla dolu olacak. Bayramdan sonra nanolatuslar (sarı cüce) tankın ev sahiplerinden olacak. Tropheus nickli arkadaşta sağ olsun benim için Cenk'in nigaraguense yavrularından İstanbul'da satın alıp Bursa'ya gelirken getirecek. Yani tank çok şenlikli oluyor.

[QUOTE=emxemre]Ümit abi geçmiş olsun yavruları var belki biraz teselli eder seni.
Engin abi akvaryumun gayet hoş.Ramirezilerin ve discusların çok tatlı olmuş tankta.
Ramireziler hiç yumurta döktüler mi?
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Kasım.

[QUOTE=enginkoc34]Ramireziler daha 1 haftalıklar uyum sağlamaları biraz zaman alacaktır.Daha önce ramirezileri yumurtlattırmıştım ama bu defa yavru görmeden onlara rahat vermem.
Saygılar.
[/QUOTE]
Engin, eş tutup kurlaşmaya başladıklarında formda olduklarına kanaat getirdiğinde muhakkak çay dök. Hem bitkilere iyi gelecektir hemde üremeyi tetikleyecektir.

[QUOTE=demon]Astronotlar karınları açken fıldır fıldır ortalıkta dönüyorlar. Ne yapsan kaçmıyorlar. Karınları doydumu kütüklerin arasına saklanıyorlar. Bir süre sonra çekingen tavırları atıp tekrar yem aramaya başlıyorlar. Tekrar yemleri kapıp saklanıyorlar. Ben bu durumu anlayamadım. [/QUOTE]
Fırat, akvaryummun hakkında tüm detayları yazar mısın? Varsay ki bu başlıkta tanıtım yapıyorsun. O detayda bilgi istiyorum.

Aycan, makav için tetra diskus ve NLS cichlid formula kullan. Renk farkını görürsün. Göz%20Kirpma

[QUOTE=sadhin] [QUOTE=demon]Astronotlar karınları açken fıldır fıldır ortalıkta dönüyorlar. Ne yapsan kaçmıyorlar. Karınları doydumu kütüklerin arasına saklanıyorlar. Bir süre sonra çekingen tavırları atıp tekrar yem aramaya başlıyorlar. Tekrar yemleri kapıp saklanıyorlar. Ben bu durumu anlayamadım. [/QUOTE]
Bu doğaldır Fırat kardeşim, astronot besliyosun. Kedi besler gibi besliceksin bakacaksın onlara. Çok akıllılardır insanlara kolay teslim olmazlar. Şuan alışma sürecindeler bi 10 gün daha sabret utangaçlıklarını üzerlerinden atarlar.UtangaçSonunda istediğim green terörlere kavuşuyorumTey%20Tey  Kız arkadaşım şuan eminönünde bana istediğim green terörleri bulmuş ve resmini yada videosunu çekip bu akşam yollayacak, dediğine göre çok güzel kafalı ve çift GTler varmış:) Akşam resimlerini burada da paylaşırım, ben karar verdikten sonra yarın alıcak balıkları:) Sizlerin de fikir almak istiyorum
[/QUOTE]
Sadık, Gt süper bir canlı. Geceleri avlayabileceği balıklar için tehlikeli sadece. Led lamba yak geceleri ama muhakkak aydınlatma olsun. Umut'un da dediği gibi optimum değeri (Fiyat/performans) en yüksek cichliddir. Kahkaha

[QUOTE=sadhin]
Yavaş yavas imzamdaki balıkların hepsini topluyorum, okulum seneye biticek ve hepsini bir akvaryumda birleştiricem. Benim en büyük hayalim de bu:)
[/QUOTE]
İstikrarla istediğin sürece elde edemeyeceğin tür yok. Tecrübe ile sabittir. Monkey FH konusunda ise sana güzel bir haberim var. İthalat listelerinde bir hayli zamandır ismini görüyorum.

Dovii'nin gelişi bayramdan sonraya ertelendi arkadaşlar. Hali ile tanka sonradan eklenecek. Bir yerde iyi oldu.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 20:28
[QUOTE=demon]

Ben olsam çift olduğundan eminsem alırdım. Balıklar eğer güzelse iyi bir bakımla harika olacaklardır. Üremelerinide tecrübe etmek harika olur. Resim eklenmemiş o yüzden gözükmüyor. Daha doğrusu forum eklediğiniz resmi sizin bilgisayarınızdan görmeye çalıştığı için biz göremiyoruz.  Fahiş dediğiniz fiyat ne kadar acaba?

[/QUOTE]

Resim daha eklemedim. Videoları geldi , açıkçası pek tatmin olmadım. Çift denilen balıklar daha 10cm kadarlar. Kafa yapmış balıklar ise ön ve arka yüzgeçleri dikkat çekicek kadar sarı, ilk defa bukadar sarı yüzgeç görüyorum, karar veremedim. Fahiş fiyatta kastım, 8-10 cmlik bir çifte 70tl gibi fiyat istemeleri (balıkların görselliği yok). Bunun gibi bikaç yerdede fazla fiyat istemişler. Belki arkadaşım bayan olduğu için o fiyatı verdiler ama tuttuğunu kazıkla mantığıyla ilerlersek bi adım ilerleyemezler.

Benim beyendiğim tanesi 30 tl olan gtler:)  (içlerinde en büyük kafa yapanı alabilirim)

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xb8yn9_gt_animals[/VID]

Videoya ilk gözüken kafalı gt hoşuma gitti. İlerde buna eş bulabilirsem ne ala. Yorumlarınızı bekliyorum, yarın büyük ihtimal aldırıcam.

Balıkların poşetlenmesi-İstanbul-erzurum 18 saat kadar sürer. Balık bukadar saatlik yola dayanabilirmi?




sadhin2009-11-23 20:47:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demonÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 174
demonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 20:56
Akvaryumum 125X 65 yükseklik x 50 cm eninde.
Tankın kurulum aşamalarını ait fotoğrafları da ekliyeceğim. Akvaryum mdf sehpasının üzerinde duruyor. İlk kurulumda tankı su doldurup iki gün çıplak vaziyette beklettim. Sonra boşaltıp tekrar su doldurdum ve bir gün o şekilde beklettikten sonra o suyuda boşalttım.
 
Arka cama ilki başarısızlıkla sonuçlanan siyah folyo uygulaması yaptım. Bu işlemi iki kişi yapmayı tavsiye ediyorum. Bir kere birbirine yapıştımı malzeme ziyan oluyor.
Taban malzemesi olarak sarı kuvars kum kullandım.Tankın çeşitli yerlerine olmak sureti ile 4 adet küçük Hava taşı ekipmanlarını yerleştirdikten sonra iyice yıkamış olduğum 50 kg kuvars kumu tabana serdim. Ve 8 -9 kadar yuvarlak hatlı taşlarıda güzelce yıkadıktan sonra tanka yerleştirdim. Bu şekilde hava taşı çalışır vaziyette bir gün daha bekleterek bulanık olan suyu ertesi gün boşalttım ve akvaryuma dinlenmek üzere yeni suyu ekledim. Jager 300 watt ısıtıcı ile birlikte Fluval 405 dış filtreyide takarak çalıştırmaya başladım. Bu esnada suya 1 tüp Sera Aqutan eklendi.   Birkaç gün sonra bir tanesi biraz irice olmak üzere 3 adet mangrov kökü yıkanarak akvaryuma eklendi. Ve bununla birlikte 1,5 su bardağı çay demini ekledim. Su aynı gün baya bir koyu renk aldı.  %25 su değişimi yaptım. Akvaryuma iki avuç kaya tuzu eritilerek eklendi ve  bu şekilde 1 hafta kadar çalışır vaziyette durdu. 
 
Ahşap kapağın arka kısımlarından filtre giriş yerleri yanlış kesildiği için geri gitti. Ve şu anda yenisinin yapılıp gelmesini bekliyorum. O yüzden şimdiye kadar akvaryumda hiç ışık kullanamadım.
 
Sonrasında akvaryumcuya giderek gelen astronotlarımı bir süre izleyip, yemleme yaptım. Oldukça hareketli ve iştahlı olduklarından emin olduktan sonra aldığım 8 - 10 cm boyutunda 4 adet tiger ve 2 adet albino astronot akvaryum suyuna durdukları kapta iyice alıştırılarak kepçe ile tanka eklendi. İlk gün yemleme yapmadım. Ertesi gün tanka adapte olmaya başladılar ve verdiğim yemleri yediler. Üçüncü gün tanka iyice adapte olarak adeta yemlere saldırdılar. Balıkları ekleyeli tahmini 12 gün oldu. Çok iştahlılar. Yeme saldırıyorlar ve elimden yemi kapıyorlar. Akvaryumda bir adette vatozum var.   Ancak son dört gündür  açken fırıl fırıl dolaşan balıklar karınları doydumu kütüklerin arkasına kaçıp bekliyor ve bir süre sonra geri çıkıyorlar.  Balıklarıda rahatsız edecek bir durum yok. Sadece birkaç kere dipten su çekimi yaptım.
 
Yemleyi azar azar hiç artık yem kalmayacak şekilde günde 4 -5 kere yapıyorum. Ama gerçekten astronotlar pasaklılar. Balıklar pazar günleri aç kalıyorlar. Çünkü iş merkezi kapalı. Bir gün aç kalmalarıda yararlı diye biliyorum.
 
Kullandığım yemler:
 
NLS Cichlid formula
NLS Thera A
Tetra Cichlid Sticks
JBL Stick
Pınar Bioaqua alabalık yemi
Ara sıra kurutulmuş tubifex ve kurutulmuş karides

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demonÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 174
demonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 21:31
Sadık biraz pahalıymış cidden. Ben geçen gün akvaryumcuda 6 cm civarı GT leri sorduğumda 5 tl fiyat verdiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

club84Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 62
club84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 22:33
Sadık bey gt'ler güzel,ilk bakışta hepsi erkek gibi duruyor ama 16.saniyede sol tarafta gözüken iki tane dişi olabilir sanki.Bence büyüklerin tek tek fotosuna bakma imkanımız olursa 30+30'a güzel bir eş çıkartabiliriz belki o uyanık akvaryumcudan..
Gönderilmeden okumasında yarar var club842009-11-23 22:38:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 23:07
[QUOTE=club84]Sadık bey gt'ler güzel,ilk bakışta hepsi erkek gibi duruyor ama 16.saniyede sol tarafta gözüken iki tane dişi olabilir sanki.Bence büyüklerin tek tek fotosuna bakma imkanımız olursa 30+30'a güzel bir eş çıkartabiliriz belki o uyanık akvaryumcudan..
Gönderilmeden okumasında yarar var [/QUOTE]

Ömer bey daha başka imkanım olsa ama yok :( sadece bu video var. ilk gözüken en büyük kafalı erkeği kesin alıyorum. artık dişiyide tutturabilirse kız arkadaşım ne ala.

Bende tam linkini verdiğiniz forumu okuyodum:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demonÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 174
demonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 23:12
O zaman ne diyelim hayırlı olsun diyelimmi ? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 23:53
[QUOTE=demon]
O zaman ne diyelim hayırlı olsun diyelimmi ? :)[/QUOTE]

İnşallah kardeşim:) Allahtan bişey olmazsa yarın aldırıyorum. Tey%20Tey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 00:13
Fırat, sisteminde hiçbir anormallik göremedim. Şu dakikadan sonra akışına bırakmaktan başka çözüm göremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demonÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 174
demonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 00:34
İlgine teşekkür ederim Ümit.
Arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Tanklarınızda dip çekimi yapıyormusunuz? Benim tankımda hiç bitki olmadığı için haftalık su değişimlerinde suyu diptenmi çekip dışkılarıda akvaryum dışınamı atayım yoksa yüzeyden çekip mi değişim yapayım karar veremedim açıkçası.  Haftada iki kere %15 su değişimi yapayım diyorum. Akvaryum ofiste olduğundan su dinlendirme şansım yok. Su artezyen suyu. Fakat biraz kireçli olduğunu farkettim. Test kiti alıp su değerlerini ölçsem iyi olacak.
demon2009-11-24 00:35:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 01:36
[QUOTE=demon]İlgine teşekkür ederim Ümit.
Arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Tanklarınızda dip çekimi yapıyormusunuz? Benim tankımda hiç bitki olmadığı için haftalık su değişimlerinde suyu diptenmi çekip dışkılarıda akvaryum dışınamı atayım yoksa yüzeyden çekip mi değişim yapayım karar veremedim açıkçası.  Haftada iki kere %15 su değişimi yapayım diyorum. Akvaryum ofiste olduğundan su dinlendirme şansım yok. Su artezyen suyu. Fakat biraz kireçli olduğunu farkettim. Test kiti alıp su değerlerini ölçsem iyi olacak.
[/QUOTE]
Dip çekmek yada çekmemek işte bütün mesele bu. Kahkaha
Şaka bir yana ben çekmiyorum. Deneyenler oldu. Kimisi çok kayıp verdi kimisi ise memnun. Kayıp verenlerin hatası şu idi. Hacime göre fazla balık baktıkları için, dip çekmemeyi su değiştirmemek gibi algılayıp ansızın herşeyi kestiler. Henüz oturmamış sisteme sahip olduklarından kayıplar yaşadılar. Tank, doyum noktasının üstündeki balıkları en zayıftan başlayarak eledi hali ile. Geriye tankın kaldıracağı kadar balık kaldı. Amerikan rüyasında bu tarz ölümler istemiyorum. O yüzden nasıl dip çekilmez, nasıl az su değişilir bunu irdeleyerek yazacağım.

Elbetteki en iyi ölçüm şekli nitel gözlemdir. Yani elinize test kitlerini alırsınız ve değerlere göre hareket edersiniz. Ben genelde kullanmıyorum. Balıkları ve suyu iyi tanıdığımdan az çok ne haldedir biliyorum.
Dip çekmemeye karar verdiğinizde yapacağınız ilk şey bunu zamana yaymaktır. Öncelikle sistemin oturması için dibe hiç ilişmeyip günü birlik yada 2 günde bir %10 su çekmelisiniz. Bunu 3 ila 4 hafta boyunca azalan periyodlarla devam ettirmelisiniz. Çok önemlidir. Ansızın keserseniz yukarıda dediğim gibi sisteme fazla geleni sistem en zayıfından başlamak üzere eleyecektir.
Peki bu kadar basit mi?
Elbette ki değil. Muhakkak sistemin vazgeçilmez parçalarından biri yani çürükçüllere sahip olacaksınız. Sistemde biri muhakkak yemden artanları, ölenleri, organik atıkları hızla tüketmelidir. Bunu da en iyi salyangozlar yapar. Bırakın tankınız salyangoz istilasına uğrasın. Salyangozun olmadığı durumlarda ise tankınız alabildiğine koyu renkli yosunlarla kaplanıyor. Balığı göremeyecek kadar çok kaplanıyor. Olası heryerde sudaki fazla proteinle beslenen kurtlar oluşuyor. Bu ihtimal hiç birimizin hoşuna gitmeyecektir.
Eğer imkanınız varsa bitki de muhakkak dikin. Balığım rahat bırakmıyor gibi cümlelerinde çözümü bambu ağacıdır.
Şimdi nasıl su değiştirilmez kısmını irdeleyelim. Su değiştirmemek için yukarıda yazan herşeyi yapmış olmanız gerekir. Artık amonyak, nitrit, nitrat gibi elim zehirlerle bir sorununuz kalmamıştır. Ama iş bunla bitmez. Mineral belası başlar bu sefer. Eksik mineral alarmı ise balıkların kuyruklarında ve yüzgeçlerinde oluşan tahribattır. Çözümü ise maden suyu yada dış filtrenin bir katına koyulacak dere çakılıdır. Dere çakılı deyip geçmeyin. İçinde envai çeşit inorganik oluşum var. Bir tür mineral küpüdür kendisi.
Amazon gibi eski topraklardan akan sular mineralce fakirdir. Amazon balıkları bakıyorsanız, nigaragua balıklarına göre mineral eksikliğine daha dayanıklı olduklarını görürsünüz zaten.

Tüm bu ölçülerin ana fikri tecrübe ve gözlemden geçer arkadaşlar. İyi gözlemleyin, gözlemlediğinizi iyi yorumların, yorumladıklarınıza doğaya emsal çözümler bulmaya çalışın.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 02:41
Ümit abi senden Allah razı olsun, belki de burda çoğu arkadaşımız - yakın zamana kadar da ben- balıklarımızı hep iyi şartlarda yaşattığımızı düşünerek sürekli aynı hataları yapmaya devam ettik yada ediyoruz. Kimse o canlılara soramıyor ne derdin var neden hoşlanırsın gibi. Körü körüne bitmek bilmez nefsimizle akvaryumlarımızı balıklarla dolduruyoruz. Mesela şu dip çekimi olayı bile başlı başına bi sorun, suyun kimyasını oturtmak gerek, dediğiniz gibi nitratı amonyağı halletmekte yetmiyor . Bizim olduğu gibi balığında minerallere ihtiyacı var, bitki bencede olmazsa olmaz, açığı kapatmak zorundayız. Şimdi balığımın bana bakışından yada yaptığı hareketlerden bile az çok anlayabiliyorum bişeylerin doğru gitmediğini, düzenin oturmadığını. Balık almakla iş bitmiyor, bilakis işin en kolay yanı para verip balık almaktır. İş o balığı mutlu bişekilde yaşatmaya çalışmakla başlıyor. Akvaryumumuza girdiğine binpişman etmemeliyiz hayvanlarımızı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 02:52
[QUOTE=sadhin]Ümit abi senden Allah razı olsun, belki de burda çoğu arkadaşımız - yakın zamana kadar da ben- balıklarımızı hep iyi şartlarda yaşattığımızı düşünerek sürekli aynı hataları yapmaya devam ettik yada ediyoruz. Kimse o canlılara soramıyor ne derdin var neden hoşlanırsın gibi. Körü körüne bitmek bilmez nefsimizle akvaryumlarımızı balıklarla dolduruyoruz. Mesela şu dip çekimi olayı bile başlı başına bi sorun, suyun kimyasını oturtmak gerek, dediğiniz gibi nitratı amonyağı halletmekte yetmiyor . Bizim olduğu gibi balığında minerallere ihtiyacı var, bitki bencede olmazsa olmaz, açığı kapatmak zorundayız. Şimdi balığımın bana bakışından yada yaptığı hareketlerden bile az çok anlayabiliyorum bişeylerin doğru gitmediğini, düzenin oturmadığını. Balık almakla iş bitmiyor, bilakis işin en kolay yanı para verip balık almaktır. İş o balığı mutlu bişekilde yaşatmaya çalışmakla başlıyor. Akvaryumumuza girdiğine binpişman etmemeliyiz hayvanlarımızı.
[/QUOTE]
Keşke bitse idi. Yani sistem o kadar ileri olsa idi. Gerekli tüm ilaveleri akvaryum kendisi yapabilse idi vs.
Kum konusunu tamamen unutmuşum. Silis gibi doğal olmayan kumları sevmiyorum. Kum olabildiğince doğasına uygun / yakın olmalı. Benim tercihim her zaman dere kumundan yana oldu. Tatlı su akvaryumunda, doğada tatlı suda olan kumun kullanılmasından yanayım. İletişim çağındayız, her tatlı suyun tabanında ne olduğunu görebiliyoruz artık küçük bir araştırma ile.
Ve kum daha önce de bahsettiğim gibi 1. filtre sistemi. En az 5 cm kum kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
Şu tarz bir soru gelecektir (gelir genelde): "Kuma dokunmayın diyorsunuz ama balıklarım kumu karıştırıp duruyor." Karıştırsa bile bir yerdeki kumu başka bir yere taşıyor. Taşıdığı / yığdığı yerde kalın kum tabakası oluşuyor. Bu sefer oksijensiz olarak denitrifikasyon gerçekleşiyor. Velhasıl hepimiz evlerde yaşıyoruz. Hepimiz oturma grubunu eve yerleştirirken ayakları yere gelecek şekilde koyuyoruz. Çünkü kendi doğal alanımız ve en rahat / en güvende hissedeceğimiz duruma göre şekillendiriyoruz. Aynı evi bir boz ayı sahiplense, o da doğasına uygun olarak şekillendirirdi eminim. Aynı şekilde balıkta kumu kendisine en uygun hale getiriyor. Su onun yaşam alanı. Bildiğine çok karışmamak gerek.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 03:18
Bu söze katılıyorum hatta çokta hoşuma gidiyor. Su onun yaşam alanı, balığın bildiğine hoşlandığına karışmamak gerek. Onlar kumun dekorun yerini değiştirdikçe ben mutlu oluyorum:) Bu onların akıllı olduklarını, akvaryumu sahiplendiklerini gösterir. Mesela benim Fh dekora asla karışmaz ama RD maşallah sürekli kumu ordan oraya taşımaya hevesli. Valla benim yaptığım dekordan daha güzel dekore ediyo kerata:) sadhin2009-11-24 03:47:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir