İşte Amerikan Rüyası


furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 01:21
Gerçekten sağlık fışkırıyor balıktan  , MAŞALLAH...
Tabi bu resimlere bakınca kendi oscarlarıma dönüp bir baktım 4-5 gündür bende olan oscarlarımı 50 ltrelik bir akvaryumdan aldım.Belki size komik gelecek ama 3 üne 45 tl verdim ama balıklar biraz hırpalanmıştı .Herkesin bu hobide kendine has bir tarzı vardır.Benimde tarzım yavru veya iyi bakılmamış bir balık alıp iyi bir bakımla beslemektir.İnşallah 6-7 ay sonra bu balıklarda sizinkiler gibi türünün tüm özelliklerini gösterecek hale geleceklerdir.
 Bu arada 2. tür için görüşmeler sürüyor sanırım 1 çift geop ekleyeceğim.Umut beyde Satanoperca Leucosticta türü varmış fotoları inceliyordum aslında biraz daha gösterişli bir tür düşünüyordum acaba siz ne dersiniz_?
 Düşündüğüm türler ;.Mesela Geophagus dicrozoster , Geophagus megasema , Geophagus surinamensis ,

Geophagus sp."Araguaia - Orange Head"

furrion2012-01-06 08:40:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 09:11
Yılmaz bey malesef o türleri ülkemizde bulabilmek mümkün değil.
Hatta G.Surinamensis diye gelen tüm canlılar Altifrons çıkmakta.
Bana göre kesinlikle çok daha güzel bir tür olmasına karşın uzakdoğu üretimcilerinin hatalı isim kullanımından kaynaklanıyor.
Ama bildiğim kadarıyla ülekmizde Geophagus Tapajos 'Orange Head' türünün üretimi mevcut. Ancak Orange Head ler Oscar tankı için biraz pasif kalmanın yanında fazla büyümeyen boyları ile de zaman içerisinde önce sindirilip sonra canına kastedileceklerdir.
Şu an elimde bulunan 4 adet Satanoperca Leucosticta, garip bir şekilde 2 adet 13-14 cm Oscar, 4 adet 11-13cm Ateş Kafa, 3 adet 10-12 cm Blue Acara, 1 Adet 14 cm Green terör, 1 Adet 11 cm P.Texas, 2 adet 6-7 cm Midas ile 440 lt de bir süredir sorunsuz yaşıyorlar. Kendilerini korumayı çok iyi beceren Leu.lar bazen bu noktanın bir kademe ilerisine geçip Midas ve Acara kovalayabiliyor. Bu sayede kendilerini en alt kademeden daha yukarıda gösteriyorlar. Genel anlamda gün boyu birbirleri ile kabarma ve kurlaşmaktan dolayı tank içi hiyerarşi ile çok ta uğraşmıyorlar. Pırıltılı pullar, dikensi üst yüzgeç ve noktalarla kaplı bir kafa yapısı ile hoş bir görünüme sahip, kum eleme davranışını da uygulamada rahatlıkla görebileceğiniz bir tür.
Ayrıca bu tanka yeni yıl itibarı ile bir tane 7-8 cm boyunda Thai Silk FH ekledim. Mükemmel rengini 1 saat içerisinde gösterip birkaç saat sonra da kütüklerin birine küçük çapta yuva bile yaptı. Tankta arıza moduna gelene kadar kalacak.
Papağan tankımda bulunan Thai Silk ise hafiften kafa yapmaya ve 18 cm Papağan dişilerine kur yapmaya başladı :) Ağırlık olarak papağanlarla 1/10 gibi bir oranda olduğundan, cevap veren yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 09:34
Görkem iltifatların için teşekkürler kardeşim.Senin de dediğin gibi bayağı bir emek harcamıştım bu türlere sen yakından biliyorsun.
Yılmaz bey yukarıda bahsettiğiniz türlerden G.Surinamensis aslında G.altifronsla birbirlerine çok benziyor hatta diyebilirimki Altifrons benim fikrimi sorarsanız Geop türlerinin arasında en güzel bir kaç türden biri.G.O.Head yada Red Head bu türle birlikte Altifrons ve diğer benim sevdiğim güzel bir tür olan G.Balzaniiyide  aşağıda linkini vereceğim arkadaş bu balıklara sahip ve bildiğim kadarıyla üretme başarısını da gösterdi.
http://www.akvaryum.com/Forum/geophagus_tapajos_red_head,_digerleri_yeni_resimler_sayfa_7de_k491479.asp
Umut kardeşimdeki S.Leucosticta da renk olarak olmasada vucut formu ve dayanıklılığıyla size tavsiye edeceğim diğer bir tür.Gene İstanbul Kadıköyde Rasim bey G.Balzanii lerin halen satışını gerçekleştirmekte.İsterseniz ö.m dan telefonunu verebilirim.Cenk Sinör kardeşimizde G.Altifrons besleyen nadir hobicilerden.Bu arkadaşlarla temasa geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 11:32
Balzanii, Orange Head ve Altifrons Yılmaz abinin Oscarları arasında oldukça ezileceklerdir diye tahmin ediyorum. Tüm geophaginler içinde birkaç tür dışında Oscarla beslenebilecek tür yok. Tam anlamıyla toprakyiyen olmayan Brasiliensis ve İporangensis harici Heckelii de bu guruba dahil olabilir. Bunların dışında bir tek evdeki manzara beni şaşırtıyor. S.Leucostictalar bir süredir sorunsuz yaşıyorlar. Bu türü renk konusunda ancak canlı canlı bir tankta görünce fikirleriniz değişirdi. Ben hala çok iyi bir fotoğraflama yapadım. Çok farklı bir fosfor yapısı var. Amazonia-Sergen, KarabeY-Celal, MerT-Mert, Şafak bu konuyu iyi bilir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 11:52
Umut ne alemde senin makav, ve JD çifti. Çift yumrta dökmüş olması lazım şimdiye ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 13:44
Valla abi malesef daha hala ürkekliklerini atıp bana alışamadılar.
JD leri önce bir süre koridorda dekorsuz 100 lt lik bir tankta tuttum.
Sadece iç filtre köşesinden yem zamanı yavaşça çıkıp biraz yedikten sonra köşelerine çekiliyorlardı.
5-6 gün kadar önce hobihanedeki 100 lt bir tanka koydum. Bu sefer yanlarında birkaç meşe yaprağı, bir parça dal, bir parça seramik, bir adette saksı koydum. Erkek nereye gidersew dişi de onun sığınma alanından 10 cm uzağa bile gitmiyor. Ama hala çok ürkekler, hiç sticks yem almıyorlar. Sadece 3 mm granül yemlerden biraz yiyip köşelerine çekiliyorlar.
Bende dün akşam yanlarına 3 Tinfoil-2 Vatoz ekledim ve tankın önünü kartonla kapattım.

Makav'a erkek bulamadım ve o da evdeki 100 lt tankta tek başına ve tabana 5 cm mesafede neredeyse sabit olarak duruyor. 21 cm boyuyla malesef ona uygun erkek bulma konusunda sıkıntı çekeceğim gibi görünüyor. 15-16 cm erkek buldum ama o boya getirmek için çok uzun bir vakit gerektiğinden açıkçası pek gönüllü olmadım.

Bu arada JD ler biraz ağrı kalsa da hobihanenin ilk yavruları keselerinden kurtulmak üzere...
Elbette Rainbow çifti yalnız başlarına 100 lt lik bir tankta olmanın verdiği fırsatı değerlendirerek koyduğum seramiğin üzerinde 1 cm boş yer bırakmadan yumurtaları dizdiler ve yaklaşık 2.5 gün sonra baba çıkan yavruları tankın en arka köşesine taşımıştı, anne de üzerlerinde havalandırmaya devam ediyordu. Yarın serbest yüzüşe geçeceklerini umuyorum.

Ayrıca Severum ve Balzanii çiftinde de kurlaşma ve tüpçük çıkıntıları gözlemledim. Severumlar daha önceden deneyimli olmasına karşın, Balzanii dişisinin ilk deneyimi olacağından pek umutlu değilim. Erkek kafa olayını sanki her geçen gün abartıyor gibi görünüyor.

Bunların haricinde 230 luk büyütme tankına saldığım 3 Keyholedan 2 si diğerinden ayrı takılıyor. Onları da bir süre içinde gözledikten sonra 100 lt lik bir tanka ayıracağım.
Kribensis çifti de bu tankta olmasına karşın kardeş kardeş takılmaktan ileri gitmiyorlar. Onları biraz boylanması için bir süre daha burada misafir edeceğim.
Ayrıca 1e1d diye tahmin ettiğim Temporalislerin arasında bulunan cam bölmeyi kaldıracağım ve durumlarını gözlemleyeceğim.
Ayrıca Fh lerden birisinin aradaki cam bölmeye ve diğer bireyin ilgisizliğine rağmen tüpçük çıkıntısı dişi olduğunu gösteriyor. Ancak bu boyda yavrulayıp yanık kalmaması için cam bölmeyi uzunca bir süre kaldırmayı düşünmüyorum.
Evde bulunan 440 lt deki Blue Acaralardan birisinin erkek olduğunu gösteren ince tüpçüğünü gördüm ancak diğer iksi ile ilgili hiçbir fikrim yok.
Leu lar da aynı tankta şiddetli kurlaşmalara devam ediyorlar. Ancak daha bir faaliyet göremedim.
Tahmini olarak erkek-dişi şeklinde 2 ateş kafa ayırdım ve şimdilik erkek dişiye nazik dokunuşlar yaparak ikna etmeye çalışıyor. Ama daha genç ve deneyimsiz olduklarından uzun bir süre onlara dokunmayacağım.
İşte son durum bunlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinç VarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,62991[/C] [C]2,3,62991[/C]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 378
Erdinç VarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 15:15
Merhaba, tanktaki son duruma ait fotoğraflar:
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulemrebulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 922
bulemrebulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 15:21
Erdinç abi tank muhteşem gözüküyor berraklığa bittim. Balıklar ayrı bir güzel zaten. Tebrik ediyorum. filtreleme de ne kullanıyorsun.Bizar bilgi verirmisin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinç VarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,62991[/C] [C]2,3,62991[/C]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 378
Erdinç VarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 15:56
[QUOTE=bulemrebul]Erdinç abi tank muhteşem gözüküyor berraklığa bittim. Balıklar ayrı bir güzel zaten. Tebrik ediyorum. filtreleme de ne kullanıyorsun.Bizar bilgi verirmisin.[/QUOTE]
Emre merhaba, beğenmene sevindim. Dış filtrem tetra tec 1200, iç filtrem arızalandığı için geçici olarak 700L/H bir filtre ile idare ediyorum ama bence bu ebata (125*50*65) 1500 -2000L/H devirli filtre kullanmak benim gibi tortu sevmeyenler için ideal diye düşünüyorum. Haftada 2 kez toplamda %60 veya 1 kez %50 civarında su değişimi yapmaya gayret ediyorum. Su değişiminde JBL Biotopol kullanıyorum. Camları içeriden sünger, dışarıdan loc diye bilinen temizlik maddesi ile siliyor ve fotoğraf çekimini bu işlemlerin ertesi günü yapıyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 16:43
Tetratech ex 1200 beni ciddi yıpratmıştı , çok gürültülü çalışıyordu , yedek parçaya ihtiyacın olursa haberver abi , benimkinden kalanları parçalarız :) . Birde haftalık %60 biraz fazla değil mi , ben haftalık %20 yapıyorum , onu yaparken bile "acaba fazla mı kurcalıyorum" diye düşünüyorum .  İç filtre kullanmadığın zaman çok fark oluyor mu ? bende bir köşe filtre koymayı düşünüyorum şu sıralar.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 16:47
Erdinç Abi Polleniye bittim. Tek kelime ile bittim. Başka tabiri tarifi yok. Maşallah, ellerine sağlık. Süper ötesi olmuş. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinç VarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,62991[/C] [C]2,3,62991[/C]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 378
Erdinç VarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:17
[QUOTE=efedeniz]Tetratech ex 1200 beni ciddi yıpratmıştı , çok gürültülü çalışıyordu , yedek parçaya ihtiyacın olursa haberver abi , benimkinden kalanları parçalarız :) . Birde haftalık %60 biraz fazla değil mi , ben haftalık %20 yapıyorum , onu yaparken bile "acaba fazla mı kurcalıyorum" diye düşünüyorum .  İç filtre kullanmadığın zaman çok fark oluyor mu ? bende bir köşe filtre koymayı düşünüyorum şu sıralar.  [/QUOTE]
Su değişimindeki riskin miktardan ziyade suyun içeriği ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Başlangıçtan beri bu oranı kullanmadım tabi... Canlı sayısı, yemleme miktarı gibi etkenler değiştikçe hiç bir ölçüme gerek kalmadan %20nin yetersiz kaldığı bariz şekilde belli oldukça arttırdım. Dinlenmiş su ve katkı maddesi eklemek sureti ile tedbiri de elden bırakmamaya çalışıyorum.
İç filtre kullanmadığım zaman dipte oluşan tortu balıkların hareketi ile havaya kalkınca benimde sinirlerim ayağa kalkıyor İç filtre ile bu tortular filtrenin alt kısmına gelen tahminen 20cm.lik bir alanda kalıyor. Geri kalan temiz kısım bana yetiyor. 1200 ile sorun yaşayan çok, benimki de bir kaç ay önce altına kaçırmaya başlamıştı. Muslukları değiştirince saadetimize kaldığımız yerden devam ettik. Ses konusunda bir sıkıntı olmadı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:25
Erdinç abi tebrik ederim herşeyden önce ne kadar bakımlı bir akvaryum olduğunu balıkların kalitesinden anlayabiliyoruz.Bence emeğinin karşılığını bu görsellik ile kesinlikle alıyorsun.Ayrıca dekorunda çok başaralı olmuş.Yalnız su değişimi konusunda bende biraz fazla olduğunu düşünüyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinç VarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,62991[/C] [C]2,3,62991[/C]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 378
Erdinç VarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:27
[QUOTE=mekrög]Erdinç Abi Polleniye bittim. Tek kelime ile bittim. Başka tabiri tarifi yok. Maşallah, ellerine sağlık. Süper ötesi olmuş. [/QUOTE]
Görkem, Polleni benim bir başkasında görüp bu balığı beslemeliyim diye en çok arzu ettiğim balık... Engin KOÇ'a selam olsun. Beğenmene sevindim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir