Isıtıcı hakkında aklıma takılanlar
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 10:36
Merhabalar, akvaryumum 337 litre. Ortalama kaç dereceye ayarlamam gerekiyor? Beslediğim balıklar tetra türleri, çöpcüler, vatozlar, denisoni, çin ejderi, sea vbIsıtıcı suyu belli bir dereceye getirince kendini kapatırmı? Su soğuyunca tekrarmı çalışır?Isıtıcının tamamı suyun içindemi olması lazım ?Akvaryum ebatları 120x60x45 çift ısıtıcımı kullanmam lazım?Isıtıcı markası Heater HT-2800...
Verilen cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 10:42
Evet soğuyunca çalışır ısınınca kapanır.Akvaryumun bulunduğu oda soğuksa ısıtıcının çalışma süresi artar ve elektirik faturan kabarır.Genelde tamamen suyun içinde olması gerekir elindeki ısıtıcının kullanma kitapcığında talimat vardır.300 W Isıtıcı yeterli olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 10:47
Merhaba,
26 derece ortalama bir ısı olarak yeterlidir.
evet, ısıtıcı kendisini gerektiği zaman açar ve kapatır.
IP68 veya IPx8 özellikli bir ısıtıcıysa tamamı su içinde olabilir.
337 litre için toplam 300-400 watt ısıtıcı yeterlidir.
HT-2800 ısıtıcı hakkında internette bilgi bulamadım, özelliklerin bilemiyorum.
26 derece ortalama bir ısı olarak yeterlidir.
evet, ısıtıcı kendisini gerektiği zaman açar ve kapatır.
IP68 veya IPx8 özellikli bir ısıtıcıysa tamamı su içinde olabilir.
337 litre için toplam 300-400 watt ısıtıcı yeterlidir.
HT-2800 ısıtıcı hakkında internette bilgi bulamadım, özelliklerin bilemiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 10:50
Isıtıcının sağlıklı çalışması için en akıntılı yere koymanızda fayda var akıntı ısıtıcıya vursun. Durgun kısımlarda pek sağlıklı çalışmaz. Ertafından akıntının geçmesi her zaman en isabetli karar olur. 300 watt ısıtıcı yeterli ve cam kısmı suyun içinde kalmalıdır mutlaka. Su çekimlerinde temizlik yapmadan akvaryuma müdahale etmeden önce ısıtıcının fişini çekmeniz gerekli temizlik su ekleme işi bitince en son ısıtıcının fişini takabilirsiniz. 24 derece bence türlerinize yeterli gelir düşüncesindeyim. Birde kağıt derece ölçer alıp akvaryumun ön camına sağ yada sol alt köşeye yapıştırıp ısıyı takip edebilirsiniz 2.5 Tl aşağıdaki akvaryumumdaki sağ alt köşedeki gibi. Kağıt derecenin arkasındaki bantı çıkarınca yapışkan kısmı ortaya çıkar onu yapıştırırsınız akvaryumun dış camına.
mesutok 2014-03-17 10:55:49
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 11:05
[QUOTE=mesutok]Isıtıcının sağlıklı çalışması için en akıntılı yere koymanızda fayda var akıntı ısıtıcıya vursun. Durgun kısımlarda pek sağlıklı çalışmaz. Ertafından akıntının geçmesi her zaman en isabetli karar olur. 300 watt ısıtıcı yeterli ve cam kısmı suyun içinde kalmalıdır mutlaka. Su çekimlerinde temizlik yapmadan akvaryuma müdahale etmeden önce ısıtıcının fişini çekmeniz gerekli temizlik su ekleme işi bitince en son ısıtıcının fişini takabilirsiniz. 24 derece bence türlerinize yeterli gelir düşüncesindeyim. Birde kağıt derece ölçer alıp akvaryumun ön camına sağ yada sol alt köşeye yapıştırıp ısıyı takip edebilirsiniz 2.5 Tl aşağıdaki akvaryumumdaki sağ alt köşedeki gibi. Kağıt derecenin arkasındaki bantı çıkarınca yapışkan kısmı ortaya çıkar onu yapıştırırsınız akvaryumun dış camına.
[/QUOTE]
Elimde dalga motoru bulunmakta ama balıklarım genelde içine girip ölüyorlar ön tarafına değilde arkasındaki deliklere kuyrukları falan giriyor o yüzden akvaryumumdan çıkardım. Durgun kesimlerde pek verimli olmaz demişsiniz. Çift ısıtıcı takmamı önerirmisiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 11:10
Off kardeşim yav dalga motoru olmaz beslediğin türler minik tetralar tabiki çeker öldürür, ama insan işte böyle kötü tecrübelerle öğreniyor bazı şeyleri benim yavru üretimindede bu anlattığınıza benzer şeyler başıma gelmişti yavruları iç filtre kafa motoru bunlar çeker parçalardı sonra insan öğreniyor hava taşı yahut pipo filtre ile yavru büyütme gerekliliğini gibi.. Siz dış filtre kullanıyorsanız size yeter, birde hava taşı ekleyin hava taşı hava motoruyla çalışıyor bilirsiniz. ısıtıncınızı dış filtreni döküldüğü su döktüğü yada fıskiye şelale aparatını kullanıyorsanız onun üflediği yerlerin karşısına yanına gibi koymanız yeterli bir ufak bir akıntıyı algıladıktan sonra ısıtıcı çalışır. Bence 2 ısıtıcıya gerek yok önce bir ısı değerlerinizi ölçün ısı ölçerlerden ayarladığınız ısıdaysa akvrayum ikinci bir ısıtıcıya gerek yoktur diye düşünüyorum. Az bir akıntı olması yeterli ısıtıcının çalışması için bak benim akvaryum resminde hava taşının baloncuklarının üstüne ekledim hava taşının yaptığı akıntı ısıtıcının etrafından geçiyor bu bile yetiyor ısıtıcıyı çalıştırmaya. Tamamen durgun suda ısıtıcı çalışmıyor o kadar.mesutok 2014-03-17 11:15:28
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 12:10
[QUOTE=mesutok]Off kardeşim yav dalga motoru olmaz beslediğin türler minik tetralar tabiki çeker öldürür, ama insan işte böyle kötü tecrübelerle öğreniyor bazı şeyleri benim yavru üretimindede bu anlattığınıza benzer şeyler başıma gelmişti yavruları iç filtre kafa motoru bunlar çeker parçalardı sonra insan öğreniyor hava taşı yahut pipo filtre ile yavru büyütme gerekliliğini gibi.. Siz dış filtre kullanıyorsanız size yeter, birde hava taşı ekleyin hava taşı hava motoruyla çalışıyor bilirsiniz. ısıtıncınızı dış filtreni döküldüğü su döktüğü yada fıskiye şelale aparatını kullanıyorsanız onun üflediği yerlerin karşısına yanına gibi koymanız yeterli bir ufak bir akıntıyı algıladıktan sonra ısıtıcı çalışır. Bence 2 ısıtıcıya gerek yok önce bir ısı değerlerinizi ölçün ısı ölçerlerden ayarladığınız ısıdaysa akvrayum ikinci bir ısıtıcıya gerek yoktur diye düşünüyorum. Az bir akıntı olması yeterli ısıtıcının çalışması için bak benim akvaryum resminde hava taşının baloncuklarının üstüne ekledim hava taşının yaptığı akıntı ısıtıcının etrafından geçiyor bu bile yetiyor ısıtıcıyı çalıştırmaya. Tamamen durgun suda ısıtıcı çalışmıyor o kadar.[/QUOTE]
Su fiskiyemde suyun içindemi olması lazım yoksa delikleri açık kalıcak şekildemi akvaryuma konuşlandırıyım fiskiyem 1 metreye yakın nerdeyse çok ses çıkarıyor doğal olarak. Suyun içine yerleştirsem su döngüsünde sorun olurmu. Son olarak engin bilgilerinize dayanarak dün 337 litre akvaryumumu tamamen boşalttım temizledim ve boş olarak çalıştırmaya başladım balıklarımı tekrar akvaryuma almak için kaç gün beklemem gerekir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 15:27
http://www.akvaryum.com/forum/suyun_ustu_hareket_ettikce_oksijen_saglar_diyenler_k741676.asp
Kısaca en garantilisi akvrayum bir hafta boş çalıştıktan sonra tüm malzemeleriyle, 1 hafta sonra balık eklemeniz riski azaltacaktır.
mesutok 2014-03-17 15:34:57
Su fiskiyesi dönüdüşem bir şey yapmaz yani bu şelale aparatı filtre edilmiş dış filtredeki suyu akvrayuma basar, birde suya akıntı verir. Gelelim diğer mevzulara.
Su fıskiyesinden kastınız zemine konulan kuma gömülen hava taşımı, yoksa dış filtrenin şelale aparatımı dı şfiltrenin şelale aparatı ise üsteki linkteki videodaki gibi delikleri suyun üstten azcık içine sokup yataylamasına verip yüzeyde bir akıntı oluşturabilirsiniz havayla su bu sayede sürtününce akvaryuma erimiş oksijen kazandırır. Hava taşından bahsediyorsanız hava taşı zemine komulur hava motoruyla çalışır , hava taşı kuma gömülürse ses çıkarmaz. Şimde akvrayumu yeniden dökmüş kurmuşsunuz onda faydalı bakteri döngüsü oluşması lazım 1 hafta boş çalışmasında fayda var mümkünse içine balık dışkılarından atabilirsiniz. Yahut bir tutam yem ufalayın içine boş çalışırken bu yemler çürümeye başlayınca faydalı bakteriler oluşmaya başlayacaktır, yahut varsa elinizde, sera nitrivec bakteri hızlandırıcı kültür kullanabilirsiniz. 4. günden sonra balıkları ekleyebilirsiniz, en garantilisi 4. günden sonra 1 balık atıp besleyipbunu sonrasında 1 hafta yani kurduktan 7. günde balıkları salabilirsiniz. Yahut başka bir yöntem kurulu bir tankınız varsa onun içindeki süngerin suyunu akvaryuma sıkabilirsiniz faydalı bakterilerin oluşumu hızlanır yeni tankta.
Kısaca en garantilisi akvrayum bir hafta boş çalıştıktan sonra tüm malzemeleriyle, 1 hafta sonra balık eklemeniz riski azaltacaktır.
Estagfurullah çokta bizi gözünüzde büyütmeyin engin bilgilerimiz yok, hepimiz birşeyleri az çok tecrübe ettik biribimin bilmediğini ötekimiz telafi ediyoruz, önemli olan sizin araştırıcı olmanız mantık yürütmeniz. doğayı akvaryumda taklit etmeniz.
Birde şunu söyleyeyim akvrayumdaki suyun tamamını değiştirmenin bir anlamı yok zararı olur, eğerki çok hızlı toplu ölümler sürü ölümleri olmuyorsa, tankınız çokta küçük değil hepsini birden suyun değiştirmek uygun değil. Su değişimini 1/4 oranında yapmanız yeterli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 15:55
Evet demek istediğim şelale tipi olandan. Biraz uzun olduğu için delikler fazla olduğu ve tanzikli attığı için biraz ses yapıyor. Acaba içine doğru alsam sorun olurmu diye düşündüm kendimce. Dış filtrem Dophin c-1600.Ayrıyetten hava taşım ve motorum var. Regent 9500 iyi sanırım. Akvaryumu yeniden kurma nedenim suyun sapsarı olması. Mercan kırığı var tabanda biraz yerlerinden oynatınca altında kahverengi bi tabaka çıkıyor. Kendi kendime bu pisliğin balıklara zarar vereceğiydi. Şehir dışına bu aralar fazla çıktığım için dış filterimin bakımınıda aksatmıştım.Suyun berrak olmasını seven birisiyim. Balıkları başka bir tanka aldım tank biraz ufak balıklar rahat edemez düşüncesine kapıldım. Bir an önce koymayı düşünüyordum 2 gün zarfında.İyiki cevaplarınızı okudumda vazgeçtim. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Yeni şeyler öğrendim sayenizde. Balıkları alırken diğer akvaryumdaki suyu direk içinemi dökeyim yoksa balıkları tek tek alıp yeni tankamı aktarayım?
assona 2014-03-17 15:58:56
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 16:11
Yok içine doğru alsanız sorun olmaz Sağlıklı çalışıyorsa dış filtreniz markasının önemi yok. Hava taşından baloncuklarda çıkıyorsa hava motorundada sorun yok kafanıza takmayın böyle şeyleri, önemli olan aletin sağlam sağlıklı çalışması. Su sapsarı olması bakım yayılmayınca filtre dolar su çekmeyince nitrat artar çürüyen bitkiler gibi sebepler suyu sarartabilir. Mercan kırığı suyu sertleştiri özelliği vardır bunua ihtiyaç duyan balıklarda vardır ama, çoğu beslediğiz balıkta buna ihtiyaç olmadığını düşünüyorum, zemindeki kumu yıkamadınızsa, fazla karıştırmamanızda fayda var. Aslında suyun tamamını hiç değiştirmenize gerek yokmuş söylediğiniz gibi filtre temizliği ve bir miktar su çekimi yapsaydınız yeterli olurdu, önemli olan tamamen bakımsız bırakmamak gerekli su değişimi ve bakımı yapmak yeterli. Sizde iyi alet edavat var akvrayumda iyi ama biraz forumda araştırma yapmanız gerek örneğin beslediğiniz balıkların gereksinimlerinden başlayabilirsiniz. Forumda ana sayfada tatlı su balığı türleri bölümü var orada tek tek beslediğiniz tüm balıklar hakkınad bilgi verilmiştir oraları incelemenizde fayda var. İşte balıkları büyük tanka eklemeye gelince üsteki yazdığım adımlara dikkat ederseniz daha sağlıklı olur. Evinizdeki tanktaki sulardaki sular aynı ısıdaysa ikiside yeni tanka balıkları alıp kepçeyle vakti geldiğinde salabilirsiniz.
Akvaryumcudan kışın poşetle balık aldın getirdin hava çok soğuktu diyelim ozaman poşeti açmadan kendi akvaryum üzerine koyacaksın poşetteki suyla akvaryumdaki su temas edince yaklaşık 15-20 dakika aynı ısıya gelir sonra poşeti açarsın balıklar poşetteyken oradaki suyun yarısı kadar kendi suyundan bu poşetin içindeki balıklara su dökersen senin akvrayumun suyuyla karışan poşetteki suları bir 5 dakikada böyle solur sonra kepçeyle alır sadece balıkları senin tankına salarsın akvrayumcunun yada başkasının suyunu kendi suyuna katmamanda fayda var, yani bu yöntemi her alanda izleyebilirsin. Mühim olan balıkları alıştırarak aktarmak.mesutok 2014-03-17 16:19:18
http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
Akvaryumcudan kışın poşetle balık aldın getirdin hava çok soğuktu diyelim ozaman poşeti açmadan kendi akvaryum üzerine koyacaksın poşetteki suyla akvaryumdaki su temas edince yaklaşık 15-20 dakika aynı ısıya gelir sonra poşeti açarsın balıklar poşetteyken oradaki suyun yarısı kadar kendi suyundan bu poşetin içindeki balıklara su dökersen senin akvrayumun suyuyla karışan poşetteki suları bir 5 dakikada böyle solur sonra kepçeyle alır sadece balıkları senin tankına salarsın akvrayumcunun yada başkasının suyunu kendi suyuna katmamanda fayda var, yani bu yöntemi her alanda izleyebilirsin. Mühim olan balıkları alıştırarak aktarmak.
http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
Bu linkte bütün birçok tatlı su balıkları var kendi türünüzü bulup bir okuyun özelliklerini.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir