İlk Kez Discus Ürettim
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 16:46
Tüm forum arkadaşlarıma Merhaba,
Yaklaşık 20 yılın üzerinde amatör olarak akvaryum balığı besledim. Hemen hemen her türü. Daha önce bir kez daha Discus denemiştim fakat askerliğim sebebiyle bırakmak zorunda kalmıştım. Ama bu sevdam hiç bitmedi yıllarca.
1.5 sene önce ithal olarak aldığım balıkların arasından resimde görülen balıkları tahmini olarak 1E 1D ayırdım. Erkek 1.5 yaşında Red Turquoise , Dişi 1 yaşında White Dimand - Ghost arası bir tür ama seviyorum onu.
Tamamen amatörüm Discus beslemekte ancak ürettiğime göre herhalde forumdaki diğer ÜSTAD'ların izni ile profesyonel olmuşumdur.
Yaklaşık 10.08.2009 tarihinde 10 günlük iznimi kullanmak için Antalya'ya gittim daha öncesinde çiftlerin herhangi bir yakınlaşması olmamıştı. 20.08.2009 tarihinde eve döndüğümde küp üzeinde yaklaşık 150 civarında yumurta vardı. İçlerinde görünen 2 adedi bozulmuştu. Kaldığım ev ile balıklarımın bulunduğu ev biraz uzak olduğundan hergün gidemiyorum sadece haftada 2 gün yem vermek amçlı uğruyorum eve. Sonraki 3 gün içinde yumurtaları herhalde yerler diye birdahaki eve gidişime kadar içim içime sığmadı. Nihayet haftasonu eve gittim.
İlk baktığım şey küp oldu, ancak hiç yumurta kalmamıştı. Çiftler de akvaryumun derin kenarında duruyorlardı. Çok üzüldüm üretmeyi başarmak istiyordum çünkü.
Sonrasında çiftlere baktığımda AMAAANNNN birde ne göreyim üzerlerinde 15 kadar yavru olduğunu farkettim. Tutun tutabilirseniz beni. O gece orada kaldım fakat anlamadığım bir sebepten sabah sadece 4 yavru kalmıştı.
Bugün itibarı ile yaklaşık 8 günlük falan olmuşlar ve 4 adeti de sağ olarak duruyor. Artemia takviyesi ile besliyorum ve çok ama çokkkk mutluyum.
Üstadların engin bilgilerine, diğer arkadaşların da eleştiri ve önerilerine bilgi için çok ihtiyacım var. Herkese discus üretimi nasibi ile TŞK. ederim.
Fotoğrafları çok iyi çekemedim ancak birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 19:37
Öncelikle tebrikler. Sizin kaybolan 11 yavrunuz anaçların miğdesinde yavru sayısı az olduğunda discuslar bazen yavrulara bakmak yerine yemeyi tercih edebiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 23:56
Tebrikler Ersel Bey, şu an görünen herşey yolunda gibi gözüküyor. Sayı az ama ilk göz ağrısı bunlar çok kıymetliler. Sağlıkla büyütmeniz dileyiğle,
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 00:09
Tebrik ederim insanın balığının yavrulaması çok hoş bir duygu özellikle discus yavrulatmak dahada gurur verici olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2009 11:04
Bazı şeylerin üzerine gidildiğinde başarılı olmamak imkansız değildir denilmesi gerçekten doğruymuş. Yalnız şuda bir gerçek ki hangi balık olursa olsun sürekli de onlarla ilgilenmek yani aşırı ilgide okadar başarısızlık getiriyor diye de düşünüyorum.
Discuslar da öyle oldu çok sık ilgilendiğim zaman ya hastalıktan kaybettim yada büyümediler, ama bu çifti kendi hallerine bıraktım çoğu zaman sürekli su bile değiştirmedim ve sonuçta yavru almayı başardım.
Herkese tşk. ederim.
Birde 4 yavru olmasına rağmen, çift bazen çok sert hareketlerde bulunuyorlar birbirine karşı hele erkek bazen akvaryumun camına öyle bir ağzı ile vuruyorki ses rahatlıkla odadan duyuluyor. Sebep hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden tşk. ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 12:30
Discuslarım ikinci kez yumurtladı ve dün itibari ile 20 civarı yavru yumurtadan yeni çıkmış durumda kıpır kıpır titriyorlar. Bu arda diğer yavruları da yediler. İlgilenemememin cezası herhalde bu. Balıklar yanınızda olmayınca olmuyor demek ki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 23:03
Sağlıkla büyütmeniz dileyiğle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 17:14
Taşınma aşamasından sonra çifti üretim akvaryumuna daha yeni alabildim. Önceki yavruları malesef kaybettim. Şu an ikinci yumurtlama aşamasından sonra 30 civarı yavruyu besliyorlar. Fotoları erselyus adına birkaç konu açmak zorunda kaldım oradan ulaşabilirsiniz. tşk. ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir