İlk Akvaryumumuz


The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2018 21:02
[QUOTE=Yasemince]Anlıyorum.Zaten bir süre yeni balık almayı düşünmüyorum.Bunları yaşatmayı becerelim alışsınlar suya tek isteğim.Bu arada bir kaç balığımız hamile.1Molly 2kılıçkuyruk,2lepistes.Ve onları yavrulatmayı yavruları büyütebilmeyi çok istiyoruz.Bu acemilikle sizlerden oldukça desteğe ihtiyacımız olacak.Okuyorum sürekli farklı görüşler de var.Plastik yavruluğumuz var ,ama birçok kişi sağlıksız buluyor,öte yandan akvaryuma doğursalar diğer balıklar yer.Nasıl en az zaiyatla kurtarabiliriz yavruları? En iyi yöntem hangisi sizce?[/QUOTE]

Ezgi Hanım'ın dediklerine aynen katılıyorum. Çam ya da tilki kuyruğu adıyla bilinen, Ceratophyllum demersum bitkisinden 8 -10 adet alarak kuma gömmeden bir vantuz yardımı ile, zemine yakın bir yerden cama tutturabilir, ya da direkt dekorlara sabitleyebilirsiniz.
Aşağıdaki resimde, kendi akvaryumumdan bir örnek vereyim: Resimde görülen, yukarı doğru uzamış iki adet Ceratophyllum demersum bitkisi, zeminden yaklaşık beş cm. yukarıda bulunan yati kökünün dalınin altından gövdesinin bir kısmı geçirilmek suretiyle sabitlenmiştir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/100120182032581.jpg[/IMG]
Bu iki bitkinin saçakları zeminde görülse de, kuma gömülmemiştir. Ceratophyllum demersum bir eğrelti türü olduğundan, kuma gömüldüğünde, çürüyecektir. Ancak kuma gömülmediğinde, hem direkt sudaki organik maddelerle beslenecek, hem de yavrulara sığınak görevi görecektir. Fotoğraftan görebileceğiniz gibi, akvaryumumda, lepistes ile yakın akraba bir canlı doğuran türü olan endler (Poecilia wingei) balıkları, bulunmaktadır. Akvaryumum bol bitkili olup, yavruluk kullanmadan farklı nesillerden yavrular büyüyerek erişkinliğe ulaşmaktadırlar. Yavruluk, anne balığı strese sokarak, ölü doğan yavru sayısının artmasını ve yavruların da stres içerisinde olmasını sağlayan bir ekipmandır.
Kuma dikilebilecek, bakımı kolay bitkilerden bazıları Cryptocoryne, Anubias (Ana rizom, kumun üstünde kalmalıdır. İnce kök uzantıları ile zemine, taş ya da ağaç köklerine sabitlenebilir), Amazon (Echinodorus), Gül (Ludwigia), moss (Yosun türleri, taş ya da ağaç köklerine tutturulabilir) türleridir. Sitenin Ansiklopedi/Bitkiler sekmresinden bu bitkileri araştırmanızı öneririm. Bitki miktarı arttıkça, saklanarak hayatta kalan yavru miktarı da artacaktır.
Yeni balık almanızı önermem. Zaten elinizdeki canlı doğuranların yavruları büyüdükçe, akvaryum hacminiz fazlası ile yoğun balık nüfusuna sahip olacaktır. Canlı doğuranlar, güzel renkli ve seyir zevki yüksek olan balıklardır.
Balık ölümlerinizde, "yeni tank sendromunun" temel etken olabileceğini tahmin ediyorum. Sisteminizde, nitrifikasyon bakterileri yeterli düzeyde oluşmadığından, balıkların metabolizma atığı olan amonyum, nitrit, nitrat gibi bileşiklerin sudaki konsantrasyonu artıyor ve balıkları zehirliyor olabilir. Balıklarınızı, suyunuzdaki azot döngüsü oturana kadar, bu zehirlenmeden korumak için, iki seçenek var:
Sık su değişimi ile, bu bileşiklerin sudaki konsantrasyonunu azaltmak ya da canlı bakteri kültürü (JBL Denitrol'ü öneririm) kullanarak, azot döngüsü oluşumunu hızlandırmak.
Yukarıda yazdıklarım ile ilgili detaylı bilgiler, aşağıdaki lnklerde mevcuttur:
https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_i_makaler_21_199.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_ii_makaler_21_399.asp
https://www.akvaryum.com/oturmus_tanka_nasil_balik_eklenir_makaler_21_1467.asp
Fırsat buldukça, sitenin Ansiklopedi/Makaleler sekmesindeki makaleleri okumanızı öneririm.
Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]164705,iezgi[/T][T]175579,Sheyda27[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2018 21:18
İezgi ve Emre Bey detaylı tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Okumalara başlıyoruz hemen.Haftasonu da bitkileri temin edeceğim.Ve şu azot,nitrit dengesini sağlayacak solusyonları da temin edeyim diyorum.Ölçümle igili bir alet de almadım henüz. İnşallah yavruların hepsi telef olmaz bitkilerle ana tankta doğumlar olursa. Minik bir yavru akvaryumu yapmayı da düşündüm ancak doğru işlemleri nasıl yaparız,zamanlamamız doğru mu olur balıkları aktarınca sorun yaşar mıyız hiç bilemiyorum bu acemilikle.İnanın doğumların ne kadar yakın olduğunu hiç bilemiyorum,hani okumuş olduğum belirtiler var ancak canlı canlı yaşamadan bu tecrübeyi emin olamıyoruz.Resimlerini çekip buradan sizlere danışmayı dşünüyordum bende.Herkese keyifli hobiler.Bu forum iyi ki var.

Beğenenler: [T]164705,iezgi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
+1: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AstronotusÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,131983[/C]
Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 941
AstronotusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2018 21:58
Geçmiş olsun.Tecrübe böyle kazanalır ancak ülkemizde maalesef daha acı ve yıpratıcı şekilde oluyor bu süreç.Yaşadığınız bölgeye göre hobici dostu ve tek amacı para kazanmak olmayan mağazalar ve satıcılar önerilebilir.Balıklarınızı kaybetmenizin sebebi biyolojik döngü.Hiçbir katkı maddesi konulmasa dahi boş alvaryumda suyumuzun belli bir süre dinlenmesi,filtremizin su çevirmesi gerekli.Ölen balıkları hemen alabiliyırsanız çokça su değişimi yapmayın.Bu henüz oturmamış olan su değerlerinizi daha kötü etkileyecektir.Su değişimlerinde,musluktan değişim yapılacaksa kesinlikle 3 veya 4 gün dünlendirilmiş ve oda sıcaklığında olan su ile değişim yapın.Yemleme yaparken balıklarınızı gözlemleyin.Az az ve 3-4 dakika içerisinde bitirecekleri kadar yemleyin.Tabiki ilk iş olarak şuan sahibi olduğunuz ürünleri ve canlıları aldığınız arkadaştan alışverişi kesin.Sağlıklı hobiler.

Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2018 22:14
[QUOTE=Yasemince]İezgi ve Emre Bey detaylı tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Okumalara başlıyoruz hemen.Haftasonu da bitkileri temin edeceğim.Ve şu azot,nitrit dengesini sağlayacak solusyonları da temin edeyim diyorum.Ölçümle igili bir alet de almadım henüz. İnşallah yavruların hepsi telef olmaz bitkilerle ana tankta doğumlar olursa. Minik bir yavru akvaryumu yapmayı da düşündüm ancak doğru işlemleri nasıl yaparız,zamanlamamız doğru mu olur balıkları aktarınca sorun yaşar mıyız hiç bilemiyorum bu acemilikle.İnanın doğumların ne kadar yakın olduğunu hiç bilemiyorum,hani okumuş olduğum belirtiler var ancak canlı canlı yaşamadan bu tecrübeyi emin olamıyoruz.Resimlerini çekip buradan sizlere danışmayı dşünüyordum bende.Herkese keyifli hobiler.Bu forum iyi ki var.[/QUOTE]

Zaman içerisinde, deneyim kazandıkça, tüm soru işaretleri giderilecektir. Yeter ki, araştırma azmi ve isteği, kalıcı olsun.
Bakteri kültürü için, JBL Denitrol'ü kullanım talimatında belirtildiği şekilde kullanabilirsiniz. Memnun kaldığım bir üründür.
Sağlıklı balık / bitki almak, çok önemlidir. Aspet (4. Levent), Atakan Petshop (Avcılar), Arkadaş Pet (Marmara Forum AVM Bakırköy) memnun kaldığım akvaryumculardır.
Yoğun bitkili yavru akvaryumu, iyi bir fikir. Hamile dişinin, karın arkası, iyice siyahlaşınca, yavru akvaryumuna alınabilir. Fakat ana akvaryumunuz, yoğun bitkiliyse, oldukça fazla yavru, sağ kalmayı, başaracaktır. Deneyimli kişiler için bile, hamile bir dişinin, doğum anının isabetli tahmini çok zordur. Eğer yavru akvaryumu kuracaksanız, içerisinde balık varmış gibi filtresi ve tüm sistem devamlı çalışır durumda olmalıdır.
Bol bol makale okuyup bilgilendikçe, bu uğraşının sınırı olmayan, çok keyifli bir bilim dalı olduğu görülecek, kötü niyetli satıcının yanlış yönlendirmelerinin hükmü kalmayacaktır.
Başka kayıp yaşanmaması dileği ile, keyifli hobiler dilerim.[:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2018 21:44
Bitkilerim hala çok kısa ve durmadan yerinden çıkıp duruyorlar.Elodialar kepçeyle balık almak için dokunsam çıkıyorlar hemen ya da su eklerken bile.Bu kumun uygun olduğunu söylemişti akvaryumcu.Alttaki daha ince beyaz kumda uygunmuş onu kaldırmadan üstüne ekleyebilirsiniz demişti.Öyle de yaptım.Ama henüz kök salmadı bitkiler sanırım.Kuma sabitlenmiş değiller ve boyları da uzamadı pek.Birkaç resim yolluyorum.Neler yapmalıyım bilgi verir misiniz?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/140120182137551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/140120182138051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/140120182138171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/140120182138291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/140120182138411.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaşadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 648
TaşadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2018 21:50
Eloeda kuma gömülmez plastik bir öpücük ile cama tutturan bilirsiniz veya yüzeyde serbest yüzebilir. kumunuz dere kumu sanırım, bitki için uygun. Aydınlatmada sorun yoksa alışma evresinden sonra bitkiler gelişmeye başlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2203
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2018 15:29
Bitkiler genel olarak sağlıklı gözükmüyor çürüme ve yokolma eğilimdeler gibi geldi bana.

Bir 2-3 hafta daha izleyin dediğim gibi yokolurlarsa üşenmeyin kumu komple bitki kumu ile değiştirin bence. Vitasand gibi ucuz türk markaları yıkanmış bitki kumları satıyor makul fiyatlara, kovasında alıp direkt yıkamadan zahmetsizce kullanırsınız. Bitkiye uygunluğu önemli ama teyit edin mutlaka. Bir de kum tane büyüklüğü 2-3 mm olsun. 2 nin altı ile 3 ün üstünü önermiyorum bitki gelişimi açısından.

Kum dışında ışık ve aydınlatma nasıl ben bilgi göremedim...Günde kaç saat aydınlatma, kaç watt, floresan mı tasarruflu ampul mü ne kullanıyorsunuz?

Bir de Potasyum ve mikroelement gübresi edinin. Balık az olmadığından nitrat ve fosfat yeterince olacaktır suda ama mikro element ve potasyumu eklemeniz gerekir. BUrada akvaryumcuların önereceği hepsi bir arada ürünlerden ziyade forumdan da bulabileceğiniz (mesela www.fertiges.com gibi adreslerden ulaşabileceğiniz) DIY gübre seti satan arkadaşlardan edinin. Bu şekilde potasyum, nitrat, fosfat, demir, mikroelement, excel gibi her gübreyi ayrı ayrı edinip hengisinden ne kadar verdiğinizden emin olursunuz.

Canlı doğuran lepistes, moli, plati gibi balıklar yaklaşık her ay doğurur zaten, yavrunun fazla olmasından bıkarsınız bir noktada o yüzden benim tavsiyem ince yapraklı kalabalık görünen bitkilerle doldurun akvaryumu (burda da forumdaki bitki ilanlarından faydalanın bence), hayatta kalan kalır. Yavrulukla uğraşmayın, hem doğal değil hem stres yapıyor annede ve doğumu geciktirebiliyor, hem de tam verimli değil yani yavrular annenin bölmesine geri geçip yem olabilir, dışardan vatozlar çekip alabilir, yavruluk içinde su dolaşımı iyi olmadığından mantarlaşma vs oluyor illa ki...Akvaryumu bitkiye boğun:) yavruları görürsünüz bir süre sonra ordan oraya kaçarken:)

Bitki için cabomba, sessiflora, tilki kuyruğu gibi kolay ve ucuz bitkileri seçin. Ama bitkilerin çürüyüp yok olmadığından emin olun önce. Yani balıkların ilk yavruları değil gelecek nesilleri yaşatmayı hedef alın bence:)




Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2018 17:53
Merhabalar.Teşekkürler verdiğiniz detaylar için. Kum vitasandin kumuydu zaten.Altında daha ince beyaz bir kum var.Akvaryumcu her ikisi de uygun bitki için dete kumu olarak verdiğimiz bu demişti.Birkaç resim daha ekledim.Evet ben de çok k bitkilendirmek istiyorum akvaryumu.Ama tabi balıkları da canlı tutmaya çalışıyorum.Yeni alıp koyacağım bitkiler zararlı maddeler salgılarsa diye de korkuyorum.Var olanlar neden dolayı bozulacak gibi acaba? Maydonoz akvaryumdan almıştım.Oldukça iyi durumdaydılar.Şu an sazlar büyüyor gibi.Elodiaların köklerini kuma sokmakla hata ettim sanırım.Çınar var iki tane oda bir tğrlü kök salmadı.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120181745401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120181746421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120181752511.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaşadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 648
TaşadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2018 18:32
Yasemin hanım aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz? Bence HIGH tech gibi ayrıntılı bitkiye odaklı kurulumlar yapmıyorsak gerekli aydınlatmayı kumu sağlayıp bitkiyi unutmak en iyisi onlar zaten uygun ortamda gelişiyor.

Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]
+1: [T]199996,kptma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2018 18:57
[QUOTE=Taşadam]Yasemin hanım aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz? Bence HIGH tech gibi ayrıntılı bitkiye odaklı kurulumlar yapmıyorsak gerekli aydınlatmayı kumu sağlayıp bitkiyi unutmak en iyisi onlar zaten uygun ortamda gelişiyor.[/QUOTE]
Beyaz ışık veren normal bir florasan.Grolux değil sanırım.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120181857361.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2018 21:46
15watt lık grolux florasan aldım.En kısa boyu bu.Akvaryumumuz 60cm.En kolay bitkilerin bile böyle çürüyor olmasına anlam veremedi bitkici.Belki ışıktandır belki kumunuz incedir belki de suda birşey vardır dedi.Sera bio Nitrivec alıp ekledim.Biraz da bitki ekledim.Adım adım akvaryumu oturtacağız inşallah.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120182145301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120182146051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120182146151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202653/150120182146261.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]199996,kptma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kptmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 343
kptmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2018 04:11
Yasemin Hn. balık kayıplarınızın devam ettiğine üzüldüm. Edindiğiniz tecrübenin bedeli diyelim. Kısa zamanda çok şeyi yoluna koydunuz takip edebildiğim kadarıyla, bunlar geride kalacak eminim.

Bazı arkadaşların önerdiğinin aksine, şu aşamada sakın öyle özel bitki kumu, ayrı ayrı gübreler vs. işine girişmeyin derim. Gereksiz zahmet ve masraftan başka bir şey olmaz sizin için. Biz gözümüze sahip çıkalım, kaşı sonra yaparız. Siz su dengesine odaklanın ve balıklarınızı izlemeye devam edin. Düzenli su değişimlerinizi aksatmayın ve dayanıklı, kalender bitki türlerinden şaşmayın. Gerisi sadece sabır... Zamanla bitkileriniz gürleştikçe budayıp çoğaltmaya başlarsınız. 1'ken 2, 2'yken 4 olur; bir bakmışsınız akvaryumunuz yemyeşil bir bahçe olmuş.

Bu arada aklıma gelmişken... Nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum, ama filtre temizliği yaparken aklınızda olsun; filtre haznesini ve süngerini akvaryumdan aldığınız su içinde temizleyin mutlaka. Biyolojik filtreleme çok önemli. Faydalı bakterilerinizi kaybetmemeniz gerek. Musluk suyu altında yıkama, kaynar suda yıkama vb. işlemler bu anlamda sakıncalı. Zaten öyle yapıyorduysanız sizi kutluyorum [:)] (yeni öğrenenler için yazmış olayım ben)

Filtre haznenizde neler var şu an? Belki orada bazı iyileştirmeler yapmak mümkün olabilir.

[B]Ekleme:[/B] Fotoğraflarınıza tekrar bakınca dikkatimi çekti: altlık miktarınız hayli az görünüyor. Dikilecek bitkilerinizin iyi tutunmasını sağlamakla kalmaz; altlık da başlı başına bakteri konağıdır. Miktarı artırmanızda bu açıdan da fayda var. Aynı malzemeden ekleyebilirsiniz.[EDIT]kptma,2018-01-16 04:15:41[/EDIT]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202653,Yasemince[/T]
+1: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YaseminceÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 65
YaseminceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2018 08:10
Merhabalar.Elimden geldiğince ortamı iyileştirmeye çalışıyorum.Son iki gündür balık ölmemişti.Hatta yavrularımız oldu.Derken dün bu bitkileri ve kütüğü ekledim.Sonra bir lepistes yan dönmeye yalpalamaya başladı ve öldü.Test çubuğuyla suya baktım gene nitrit nitrat pespembe çıktı.Biraz toxivec ekledim biraz nitrivec ekledim.Artık ne olursa dedim.Şu düzen bir otursa iyi olacak.Bitkiler çürümese.Bunlara beyin sebep olduğunu bulmak mesele.
Filtre temizliğini aynen dediğiniz gibi akvaryumdan kovaya boşalttığım suyla yapıyorum.Filtre de sadece sünger var.Eheim 200iç filtre.Zaten ekstra birşey konmuyormuş içine bu modellerin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaşadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 648
TaşadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2018 13:22
Yasemin hanım çoğu hobiciye göre daha bilinçli bir başlangıç yaptınız sizi tebrik ederim. Aydınlatma değiştiyse zaten sıkıntı yok, bitkiler yakında gelişmeye başlar. Değerler normalden yüksek çıkıyorsa yemlemeyi bir süreliğine azaltın unutmayın balıklar az yenden değil çok yemden ölür. balıklar açlığa bizden daha dayanıklılar çünkü. Filtre sanki biraz fazla akıntı yapıyor gibi geldi. Akıntıyı biraz yan cama verirseniz ve hava kabarcığını kısarsanız daha güzel bir görüntü oluşur.

+1: [T]199996,kptma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir