Ilangim Bolat Mı?


likeable25Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Bayburt
Mesaj: 177
likeable25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2017 11:14
Bu balığımda bir gariplik var iki gündür:( bloat diyemiyorum ama sorunu ney onuda anlamadim. Yeme tepki vermiyor ve sislik var. Yemeklerden mi alakalı acaba?
https://youtu.be/DqdDiB8wq5g

Diğer bir video
https://youtu.be/jsJQ5FrYSnQ

[QUOTE=likeable25]Bu balığımda bir gariplik var iki gündür:( bloat diyemiyorum ama sorunu ney onuda anlamadim. Yeme tepki vermiyor ve sislik var. Yemeklerden mi alakalı acaba?
https://youtu.be/DqdDiB8wq5g

Diğer bir video
https://youtu.be/jsJQ5FrYSnQ[/QUOTE]

Güncel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadiRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1088
KadiRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 08:34
Kaç çeşit ve hangi içerikli yemler kullanıyorsunuz. Yemleme olayını biraz anlatırmısınız hangi aralıklarla ne kadar yem veriyorsunuz, hangi çeşit yem veriyorsunuz ?

Teşekkür Edenler: [T]188629,likeable25[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 10:07
Dropsy olmuş izlediğim kadar sanki pullarda yerinden kabarmış. Sebebi sudaki kirliliğe bağlı olabilir, ikinci sebep stres ona saldıran balıklar varsa strestende olabilir, o balığı 50 litre gibi bir akvaryuma ayırmanız lazım yarım oran kendi suyu ve yarım oran taze su koyup hava taşı kullanıp sera backtopur Direct hapı bulabilirseniz akvrayumculardan bulmak zordur onunla tedavi edebilirsiniz.
SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Yem yiyorsa bu yemlede tedaviyi destekleyebilirsini bu yemi piyasada bulmak kolay.
Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Eczaneden alacağınız ilaçlarla tedavi yöntemi konuyu taklit edebilirsini:, Flagly ,cipro hapını alınca ezip toz haline getirin bir yemek kaşığı içme suyu atın karıştırın, yemlerini içine gömün kuru yemler bu ilaçlı suyu mesin atın yesin sabah akşam iştahı varsa buda faydalı olur. Aşağıdaki link tedavide taklit edibebilir.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]

Beğenenler: [T]193996,Sulajmido[/T]
Teşekkür Edenler: [T]188629,likeable25[/T][T]193996,Sulajmido[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

likeable25Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Bayburt
Mesaj: 177
likeable25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2017 22:02
Öncelikle çok teşekkürler. Şuan için bir şey yapmadım fakat kısmı bir düzelme var sadece haftalık şu değişimimi yaptım.
Yem olarak; sera flora, dainichi veggie fx, jbl spirulina, spirulina filibe, dainich deluxe
Gün içerisinde tek tek veriliyor.
Zaman zaman yaprak yemlere burun kaçırdıkları oluyor ac kalınca saldırıyorlar genelde. Dainich leri hiç yok demediler.
6 aydır ancak bu boya ulaştılar. Yemlerde şöyle bir sorunum var onuda sorayim. 6 ay önce 100gr aldım ama sadece dainichler bitmek üzere diğerleri bi 6 ay daha rahat gider. Sizce ne yapmalıyım yemleri degismelimiyim? Veya eklenecek çıkartılacak yem var mi bu listeme?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 09:02
Bu hobide bilinmeyen çok şey var gayet rahat olun, markalara takılmayın her balık bir miktar otcul bir miktar etcil oluyorlar. Kimi daha çok etcilken, kimi daha çok otcul oluyor önce bunu belirledikten sonra türün özelliğini, o yemler ağırlıklı piyasadaki birçok yemi alıp deneyebilirsiniz 5 çeşit yemi aynı anda az az karıştırıp verebilirsinizi bile benim gibi, kimi zaman örneğni tetrazonlar için etcil balık derlerdi 7 sene besledim, hayvanların en çok sevdiği yiyecek haşlanmış bezelye idi :) bu olay böyle. Yani gayet rahat korkmadan birçok yemi deneyebilirsiniz. O dediğiniz marka yemle yiyorlarsa formları iyiyse ona devam edebilirsiniz yada o yemi bırakmadan önce yeni bir yem alın ondan az az verin alışırlar ona yavaş, balıkların ağızlarına göre irilikte birçok yemi ben balıklarına türü ne olursa olsun alıp vermişimdir her tür kendine özgü yemini seçiyor, meme saldırmasından anlarsınız zaten bir yeme daha çok iştahla saldırırlar. Örneğin rasboralarımın suya karides kurusu ufaladımda üzerine yemin zıplamaları gibi. Balıklar neden drops'y olur şişere gelince bir iki günde kendiliğinden geçmişse şişlik mutlaka ona bir balık ölümcül saldırmıştır stresten dropsy olmuş şişmiş pulları kabarmış olabilir, buda yaptığınız gibi su değişimileriyle en güzeli o balığı geçici bir süre başka bir akvaryuma ayırıp beslemek stresini azaltmakla 2 gün gibi bir sürede pulları şişliği inebiliyor. Birde kirliliğe bağlı dropsy-bloat varki, işte bu daha bir uzun tedavi gerektiriyor ölümcülde olabiliyor çokça. Balıkların her zaman temiz suda yüzmeleri iyidir, ve filtrelerde fazla uzun aylar pislik biriktirmemekte büyük fayda var. Ne kadar su değişimi yaparsanız yapın, filtreleriniz aşırı yüklü ve hele su sıcaksa bu filtrelerdekiler suyu kısa sürede mantarlaştırcaktır.

Beğenenler: [T]188629,likeable25[/T]
+1: [T]188629,likeable25[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

likeable25Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Bayburt
Mesaj: 177
likeable25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 10:11
[QUOTE=mesutok]Bu hobide bilinmeyen çok şey var gayet rahat olun, markalara takılmayın her balık bir miktar otcul bir miktar etcil oluyorlar. Kimi daha çok etcilken, kimi daha çok otcul oluyor önce bunu belirledikten sonra türün özelliğini, o yemler ağırlıklı piyasadaki birçok yemi alıp deneyebilirsiniz 5 çeşit yemi aynı anda az az karıştırıp verebilirsinizi bile benim gibi, kimi zaman örneğni tetrazonlar için etcil balık derlerdi 7 sene besledim, hayvanların en çok sevdiği yiyecek haşlanmış bezelye idi :) bu olay böyle. Yani gayet rahat korkmadan birçok yemi deneyebilirsiniz. O dediğiniz marka yemle yiyorlarsa formları iyiyse ona devam edebilirsiniz yada o yemi bırakmadan önce yeni bir yem alın ondan az az verin alışırlar ona yavaş, balıkların ağızlarına göre irilikte birçok yemi ben balıklarına türü ne olursa olsun alıp vermişimdir her tür kendine özgü yemini seçiyor, meme saldırmasından anlarsınız zaten bir yeme daha çok iştahla saldırırlar. Örneğin rasboralarımın suya karides kurusu ufaladımda üzerine yemin zıplamaları gibi. Balıklar neden drops'y olur şişere gelince bir iki günde kendiliğinden geçmişse şişlik mutlaka ona bir balık ölümcül saldırmıştır stresten dropsy olmuş şişmiş pulları kabarmış olabilir, buda yaptığınız gibi su değişimileriyle en güzeli o balığı geçici bir süre başka bir akvaryuma ayırıp beslemek stresini azaltmakla 2 gün gibi bir sürede pulları şişliği inebiliyor. Birde kirliliğe bağlı dropsy-bloat varki, işte bu daha bir uzun tedavi gerektiriyor ölümcülde olabiliyor çokça. Balıkların her zaman temiz suda yüzmeleri iyidir, ve filtrelerde fazla uzun aylar pislik biriktirmemekte büyük fayda var. Ne kadar su değişimi yaparsanız yapın, filtreleriniz aşırı yüklü ve hele su sıcaksa bu filtrelerdekiler suyu kısa sürede mantarlaştırcaktır.[/QUOTE]

Çok teşekkürler biletiniz için.
En büyük sıkıntım bu türü ilk kez besliyorum ondan formatı şuanda6 ayda olması gerektiği durumdalar mi kestiremiyorum bi türlü:)
Haftada bir sebze haşlayıp vermeye niyetim var o boya ulaştılar gibi.
Bir tane balığım diğerlerine göre daha hızlı büyüdü rengi kendi çok güzel ama terör estiriyor akvaryumda. Filtre temizliğini yenilemem gerek anladığım kadarıyla şu sıcak çünkü.
Bir de konuyla alakasız ama a101de bambular var onlardan alıp akvaryuma atsam nolur acaba bir artışı filan olur mu? Bambu için özel gerekli bir şeyler var Mi?
Tekrar teşekkürler ilginiz icin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 10:36
Siz sürekli balıkları gördüğünüz için büyümüyor gibi gelebilir size, ama bir balık yem yiyorsa yeteri kadar formuda türüne göre cılız karnı göçük değilse akvaryumda uygun kapasitede ise o balık büyüyordur. Bakın bir balığım daha hızlı büyüdü diyosunuz, demekki balıklarınız büyüyo, bazı türlerde dişiler daha hızlı büyüyor iri oluyor, kimilerinde yeme iştahlı erkekler bu değişiyor bunun için türünüzü tanımadığım için birşey diyemiyorum. Akvaryum genişse akvaryumun bazı yerlerine kayalar koyabilirsiniz, böylece saldırgan balık boş akvaryumda direk önüne katıp diğer balıkları hızlı bir güçle kovalayamaz, kovalayan balığı görünce diğer balıklar kaya etrafından dönerler o kaya saldıran balığını hızını keser, saldırdığı balığa şiddetle saldıramaza gibi düşünülebilir. Bambu bitkisini tam alakalı insana sordunuz :) 2.5 sene akvaryumumda bulundum kumun üzerine bırakıyorsunuz okadar gömmüyorsunuz kuma bitkiyi ama balıklar çarpıp yıka bilirler yerinden, ben bir ip bağlayıp sapına vantuzla cama yapıştırmıştım 2.5 sene akvaryumda yaşamıştı, yalnız gövdesinden bitkisin eklem yerlerinden boğumları kenerından sivri uçlar çıkıyor bu balıkların yüzgeçlerini yırtabiliyor sürtünürlerse pek tavsiye etmem. Nitratı emer derler ama çokta gerekli bitki değil ele ayağa dolanıyor. Nitratın en iyi kurtuluş yöntemi su değişimi.


Benim akvaryumdaki bambu bitkisi 7 sene önce eklemiştim. Görümmeyen ucuda odada akvaryum dışında. Gövdenin dibindeki yeni filizi ben beslerken vermişti bitki. ve ışıksız baktım hiç ışık kullanmam ben akvaryumda
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_karma2.jpg[/IMG][EDIT]mesutok,2017-05-11 10:37:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]188629,likeable25[/T]
+1: [T]188629,likeable25[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

likeable25Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Bayburt
Mesaj: 177
likeable25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 15:53
[QUOTE=mesutok]Siz sürekli balıkları gördüğünüz için büyümüyor gibi gelebilir size, ama bir balık yem yiyorsa yeteri kadar formuda türüne göre cılız karnı göçük değilse akvaryumda uygun kapasitede ise o balık büyüyordur. Bakın bir balığım daha hızlı büyüdü diyosunuz, demekki balıklarınız büyüyo, bazı türlerde dişiler daha hızlı büyüyor iri oluyor, kimilerinde yeme iştahlı erkekler bu değişiyor bunun için türünüzü tanımadığım için birşey diyemiyorum. Akvaryum genişse akvaryumun bazı yerlerine kayalar koyabilirsiniz, böylece saldırgan balık boş akvaryumda direk önüne katıp diğer balıkları hızlı bir güçle kovalayamaz, kovalayan balığı görünce diğer balıklar kaya etrafından dönerler o kaya saldıran balığını hızını keser, saldırdığı balığa şiddetle saldıramaza gibi düşünülebilir. Bambu bitkisini tam alakalı insana sordunuz :) 2.5 sene akvaryumumda bulundum kumun üzerine bırakıyorsunuz okadar gömmüyorsunuz kuma bitkiyi ama balıklar çarpıp yıka bilirler yerinden, ben bir ip bağlayıp sapına vantuzla cama yapıştırmıştım 2.5 sene akvaryumda yaşamıştı, yalnız gövdesinden bitkisin eklem yerlerinden boğumları kenerından sivri uçlar çıkıyor bu balıkların yüzgeçlerini yırtabiliyor sürtünürlerse pek tavsiye etmem. Nitratı emer derler ama çokta gerekli bitki değil ele ayağa dolanıyor. Nitratın en iyi kurtuluş yöntemi su değişimi.


Benim akvaryumdaki bambu bitkisi 7 sene önce eklemiştim. Görümmeyen ucuda odada akvaryum dışında. Gövdenin dibindeki yeni filizi ben beslerken vermişti bitki. ve ışıksız baktım hiç ışık kullanmam ben akvaryumda
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_karma2.jpg[/IMG][/QUOTE]

O zaman sağlıklı ve büyüyorlar :)
Siz yeni bir bilgi verince benim başka soru sorasım geliyor :) kaya, kum koyacağım fakat disi erkek ayrimini yapmayo bekliyorum. Akvaryum icinde malzeme varken balik cikarmak mumkun olmuyor. Strese giriyorlar. Cinsiyetten sonra malzeme ekleyeceğim ins geç kalmam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 16:21
Malzeme bir şekilde eklenirde önemli olan şu, suyu fazla bulandırmamak lazım, yahut kumu fazla karıştırmamak lazım, çünkü su bozuluyor, onun için malzeme falan ekleyecekseniz, her neyse yaptıklarınızı yapıp, su değişiminden önce malzemeleri suyu bulandırmamaya özen göstererek yapıp, hemen artından su değişimi yapmakta fayda oluyor. Belli bulanma mutlaka olabiliyor malzeme eklerken akvaryuma, su değimi zemini karıştırınca ortaya çıkan kum altındaki kirlilik gazlar şunlar bunlar suya karıştığı için su değişimiyle o olumsuzluklar inceltilmiş oluyor.

Balıkların temiz bir suda yüzmeleri çok önemli, ve bol oksijen (hava taşından çıkan baloncuklar) ve bakımlı filtreler. Özellikle yazın buna çok dikkat etmek lazım bozulmalar sıcak sularda çok hızlı gelişiyor. Kendimden örnek verirsem 7 senedir 50 litre bir akvaryumumdan her hafta yüzde 60 su çekerim, yerine taze su koyarım filtre kullanmıyorum bunda, sadece hava taşı yani hava motoru, tetra türü balıklar çöpçü, rasbora, CAE, danio rerio, etekli tetra, 7 yaşıda olan balıklar hala mevcut yaşıyorlar dışkılarının rengi hiç beyaz olmamıştır yani iç hastalık belirtisi hiç olmamıştır balıklarda iç hastalık geçirmemişlerdir. Onun diyorum filtreler dışkı biriktirme yerleri değil fazlası özellikle yaz mevsimlerinde tehlike oluşturuyor, suyunuz ne kadar temiz olursa olsun, filtreler bakımsız olursa, suyu çabucak bozabiliyorlar özellikle sıcak mevsimlerde.[EDIT]mesutok,2017-05-11 16:28:56[/EDIT]

Beğenenler: [T]188629,likeable25[/T][T]193996,Sulajmido[/T]
+1: [T]188629,likeable25[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

likeable25Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Bayburt
Mesaj: 177
likeable25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2017 09:06
[QUOTE=mesutok]Malzeme bir şekilde eklenirde önemli olan şu, suyu fazla bulandırmamak lazım, yahut kumu fazla karıştırmamak lazım, çünkü su bozuluyor, onun için malzeme falan ekleyecekseniz, her neyse yaptıklarınızı yapıp, su değişiminden önce malzemeleri suyu bulandırmamaya özen göstererek yapıp, hemen artından su değişimi yapmakta fayda oluyor. Belli bulanma mutlaka olabiliyor malzeme eklerken akvaryuma, su değimi zemini karıştırınca ortaya çıkan kum altındaki kirlilik gazlar şunlar bunlar suya karıştığı için su değişimiyle o olumsuzluklar inceltilmiş oluyor.

Balıkların temiz bir suda yüzmeleri çok önemli, ve bol oksijen (hava taşından çıkan baloncuklar) ve bakımlı filtreler. Özellikle yazın buna çok dikkat etmek lazım bozulmalar sıcak sularda çok hızlı gelişiyor. Kendimden örnek verirsem 7 senedir 50 litre bir akvaryumumdan her hafta yüzde 60 su çekerim, yerine taze su koyarım filtre kullanmıyorum bunda, sadece hava taşı yani hava motoru, tetra türü balıklar çöpçü, rasbora, CAE, danio rerio, etekli tetra, 7 yaşıda olan balıklar hala mevcut yaşıyorlar dışkılarının rengi hiç beyaz olmamıştır yani iç hastalık belirtisi hiç olmamıştır balıklarda iç hastalık geçirmemişlerdir. Onun diyorum filtreler dışkı biriktirme yerleri değil fazlası özellikle yaz mevsimlerinde tehlike oluşturuyor, suyunuz ne kadar temiz olursa olsun, filtreler bakımsız olursa, suyu çabucak bozabiliyorlar özellikle sıcak mevsimlerde.[/QUOTE]

Çok faydalı bilgiler edindim teşekkürler.

Teşekkür Edenler: [T]72854,mesutok[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir