İkolalardaki Siyah Leke Hakkında


anakinskywalker52Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
anakinskywalker52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 14:44
Arkadaşlar Merhaba,

Bu anlatacağım konu ile ilgili ne forumlarda nede internette çok fazla bilgi bulamadı.

Ben daha önce malawi ciklet besliyordum ( sarı,mavi,iceman vb. ) Artık başka bir türe geçmenin zamanı geldi dedim ve renklerinin güzelliğinden etkilendiğim İKOLA beslemeye başladım. Her şey güzel gibiydi fakat sonra zamanla balıklarımın üstünde siyah lekeler belirdi hemen hemen tüm balıklarım da oluştu bu lekeler. Bellli bir süre gözlemledim ve bekledim ama balıklarım da herhangi bir sağlık sorunu görülmedi, yem yemeleri gayet güzel, hatta bazıları ağzına yumurta bile aldı. Bazı balıklarım bu lekeler azaldı ama bazı balıklarım da bu lekeler devam ediyor  , balıklarım büyüdüğü zaman alacakları güzel renklerden mahrum kalacakmışım gibi geliyor. Acaba bu problemin belli bir nedeni var mıdır?  

Bir başka merak ettiğim konuda geçenler de bir arkadaşım taşındığında balıklarını bir süreliğine benim akvaryuma aldım. Onlarda ikola, yalnız onun balıklarının boyutları nerdeyse benimkilerin iki katı, beni balıklar ortalama 6-7cm. , diğer balıklar ise 12-13cm. acaba benim balıklardaa o seviyeye gelir mi yoksa bu yanık dedikleri olay mı olmuş benim balıklara... ( bu arada akvaryumda problem varmıdır bilmiyorum ama arkadaşımın getirdiği balıklarda hemen yumurta almaya başladı ağzına )

Akvaryum kapasitem 370L.

2-3 çeşit bitkisel yem ve arada bir sarımsaklı yemle besliyorum. Haftada birde %20 civarında dip çekimi ile birlikte su değişimi yapıyorum.

İkolalar da o güzel renkleri ve bantları görmem için illaki F0 mı olması gerekli ???

Şimdiden bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımları için çok teşekkür ederim.


Cumhur
anakinskywalker522014-01-27 14:45:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YAtilaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 214
YAtilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 16:30
Merhaba Cumhur bey, siyah lekelere henüz bir tanı koyulmadı sanırım,benimde bir balığımda oldu çeşitli söylentiler var ama bir hastalık olmadığı kesin gibi.
Arkadaşınızın balıkları büyük ihtimal 1.5 - 2 yaşlarındadır, sizinkiler 8 aylık tır tahminimce,yanık kalma olayı tüm balıklarda olmaz,20 tane balığınız vardır 17 si büyür gelişir aralarında 3 tanesi veya 5 tanesi olsun ufak kalır,bu durumda yeterli şartlar sağlanmadığında gerçekleşir genelde ancak balıkların tamamının yanık kaldığını duymadım.
Sizin balıklarınızda ilerleyen zamanda o balıklar gibi büyük olacaktır.Yemlerinize bir kaç farklı yem daha eklemenizi tavsiye ederim.
İllaki F0 olmasına gerek yok ne F1 ler var F0 dan daha güzel duruyorlar.
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babikeremoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 572
babikeremoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 22:52
Merhaba; Faydası olacaktır diye düşündüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir