İguanam Slardar İçin Yardım


silverBlackÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2010
İl: Erzurum
Mesaj: 1
silverBlackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 17:23
  Biraz uzun bir yazi olcak gibi kusura bakmayin...
      Slardarı alalı 2 aya yaklaşıyor Fazla bilgim olmadan aldım. satan kisi 1 yaslarinda oldugunu soyledi ve 40cmden biraz daha uzun.  Başta fazla hırçın değildi omzumda gezdirip elden yemek verebiliyordum... Bir gun komsumuz slardarı kuyrugundan tutup kaldirdi o gunden sonra cok hircin...  Alistirmaya calisiyorum kendime ama henuz basaramadim.  Onu alirken petshopda icinde kaldigi akvaryumla aldim (80cm).. teraryum yapicam kisa bi sure icinde..   Slardarin kuyrugunun ucu pethopdayken yanmis gibiydi  saticiya sordugumda deri degisimi dedi ama bana pek oyle gelmedi yaklasik 3-4 cm lik yanik olan kismi da eve geldikten 1 hafta icinde dustu..

     Iguanalari sakinlestirmek icin ilik banyo yaptirin yaziyor ama benim her denememde kaciyor :)  daha adam akilli bi banyo yaptiramadik kendisine. akvaryuma her elimi sokusumda ya kirbac darbesine maruz kaliyorum :)  yada slardar kacacak delik ariyor. Erzurumda okuyorum kisin cok sorun cikacak gibi isinma konusunda  forumlarda yazan isiticilardan bulamadim burada bir ampulle idare ediyorum ve su siralar isnma sorun olmuyor  kisa dogru isi tasi gelir dedi aldigim yer olmazsa internetten veya istanbula dondugumde halletmeye calisicam.
 
                  Hircinligi ve onun icin yapmam gerekenler icin akil verirseniz sevinirim...  tesekkurler...


Isı için kullandığım ampul kırmızı renkte fazla ışık vermiyor ve iyi ısıtıyor akvaryumun kapağına asmıştım ampulu ama hayvan rahatsız gibiydi hatta ışığa bir kaç kez vurdu  bu ampulu kullanmakta karamsarım Kaçik

  bir kaç fotoğraf da yükledim





fotoğraflar eski akvaryumdaki plastik bitkileri arkadaş vermişti sonra cıkarttım  rengi daha da güzel şimdi..


silverBlack2010-07-07 22:22:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir