İceman Ciklit Hareketsizlik.


uzunsaclikelÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 26
uzunsaclikelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 07:07
Selamlar. Arkadaşlar 2 gün önce akvaryumda dip çekimi yaptıktan sonra iceman ciklitlerim hareket etmemeye başladılar. Sadece erkek iceman geziniyor, diğerleri suyun üstünde köşede hareketsiz bekliyor. İştahlarında bir problem yok. Beni görünce biraz hareketleniyorlar, sonra tekrar köşelerine çekiliyorlar. Normalde akvaryuma eklediğim su 1 hafta dinlenirdi, ama bu sefer 4 gün dinlenmiş su kullandım. Sebep bu olabilir mi acaba? Bir de o gün 1 tane erkek cüce vatoz ekledim suya. Bunların dışında her hafta yaptığımdan farklı birşey yapmadım.
Akvaryum bilgileri
80-40-40 akvaryum, 5 dişi 1 erkek iceman ciklit, 1 dişi 1 erkek cüce vatoz.
Yemler: Ahm High Energy Granulat, Sera Granugreen, Sera cips yem.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 09:30
Yeni balık akvaryumcudan almışsanız, beyaz benek paraziti bir dış parazit getirmiş olabilir belkide. 1-2 hafta içinde bakın bakalım balılarınınız kuyrukta gövdede beyaz benek paraziti belirecekmi beyaz tuz tanesi gibi noktacıklar olur, şimdidende elinizde varsa bir miktar metilen mavisi önlem amaçlı damlatabilirsini örneğni 50 litre akvaryum suyu için 3 damla gibi, parazitler koza haline girince görürseniz ozaman tam tedavi uygulamak gerekebilir. Aşağıdaki linten Beyaz benek paraziti başlığı altındaki resimlere bakabilirsiniz.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-07-14 09:30:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzunsaclikelÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 26
uzunsaclikelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 14:46
[QUOTE=mesutok]Yeni balık akvaryumcudan almışsanız, beyaz benek paraziti bir dış parazit getirmiş olabilir belkide. 1-2 hafta içinde bakın bakalım balılarınınız kuyrukta gövdede beyaz benek paraziti belirecekmi beyaz tuz tanesi gibi noktacıklar olur, şimdidende elinizde varsa bir miktar metilen mavisi önlem amaçlı damlatabilirsini örneğni 50 litre akvaryum suyu için 3 damla gibi, parazitler koza haline girince görürseniz ozaman tam tedavi uygulamak gerekebilir. Aşağıdaki linten Beyaz benek paraziti başlığı altındaki resimlere bakabilirsiniz.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][/QUOTE]

Yazınızı okudum. Bu gün işi gücü bıraktım, yaklaşık 1,5 saat balıkları izledim. Dışarıdan bakıldığında hiç bir problem yok. Beyaz benek göremedim balıklar üzerinde, karınlarında şişlikte yo, yeni aldığım vatozu inceledim ondada bir problem yok. Ama aynı eylemsizlik hali devam ediyor. Oturma eylemi yapıyorlar sanki :) Çok az hareket ediyorlar. Korkuyorum balıklara birşey olucak diye. Metilen mavisini ana tankta mı kullanayım yoksa ayrı bir tankta mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 15:04
Su üzerinde durmalarına balıkların bazı sebepler var, dış parazit, yetersiz oksijen, sudaki nitrat artışı gibi bazı sebepler sıralanabilir, yahut bunları kovalayan bir balık, bir su değişimi yapın vakti gelmişse, sonra filtre bakımı yapın vakti gelmişse ana tanka metilen mavisi varsa elinizde her 50 litre akvaryum suyu için önlem amaçlı 3 damla damlatın suda gezinsin ilaç biraz. cüce vatoz için bir testi koyarsanız onun içine girer saklanır saklanma mağara gibi yerleri sever cüce vatoz testisi vardır 5 TL satar akvaryumcular.

Beğenenler: [T]174331,uzunsaclikel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzunsaclikelÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 26
uzunsaclikelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 15:19
[QUOTE=mesutok]Su üzerinde durmalarına balıkların bazı sebepler var, dış parazit, yetersiz oksijen, sudaki nitrat artışı gibi bazı sebepler sıralanabilir, yahut bunları kovalayan bir balık, bir su değişimi yapın vakti gelmişse, sonra filtre bakımı yapın vakti gelmişse ana tanka metilen mavisi varsa elinizde her 50 litre akvaryum suyu için önlem amaçlı 3 damla damlatın suda gezinsin ilaç biraz. cüce vatoz için bir testi koyarsanız onun içine girer saklanır saklanma mağara gibi yerleri sever cüce vatoz testisi vardır 5 TL satar akvaryumcular.[/QUOTE]

İç filtre 24 saat kesintisiz çalışıyor, nitrat artışı olduğunu düşünmüyorum çünkü daha 2 gün önce dip çekimi yaptım. Ama erkek iceman dişileri sürekli kovalıyor. Sebep bu olabilir mi acaba ? Akşam eve giderken metilen mavisi alacağım. Akşama dediğiniz gibi uygulayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 16:33
Evet erkek kovalıyorsa balıklar erkeğin ulaşamayacağı en uzak noktaya sığınabilirler. Erkek balığı kendi suyuyla 15 dakika falan bir başka akvaryuma alsanız dişileri izleseniz bakalım rahatlayackalarmı erkek çıknıca, yada saklanma alanları yokmu dişiler için.Erkeği strese sokmadan ayırma imkanı varsa 15-20 dakika dişileri izlemek için rahatlayackalarmı bunu deneseniz bir mahsuru yoksa, sonra metilen mavisi ilacı alırsınız belkide stresten saklanıyor alabilirler, tabi ben illa erkek dişiyi kovalıyor demek istemiyorum ama bazı şeyleri denemek lazım. Olmadı saklanma yerleri yoksa akvaryuma biraz saklanma yerleri yaparsınız dişilerin erkekten kaçmaları daha kolay olur boş akvaryumda baskın balık daha rahat kovalar diğer balıkları kaçacak yerler olunca biraz daha zorlaşır kovalama bir kaya gibi falan filan, kaçan balık kaya arkasına saklanır baskın onu ordan fazla kendi bölgesine girmediği sürece kovalamayabiliyor. Bende iki tane tetra var aynen olay böyle işliyor. Biri testinin arka bölgesinde duruyor biri birinin bölgesine girince birbirini kovalayıp uzaklaştırıyor fazla birbirine yaklaşmıyorlar, bölgelerinede yaklaştırmıyorlar birbirini. Bunlardan sonra düzelme olmazsa bir metilen mavsi dış parazite önlem amaçlı kullanılabilir. Yada bu vatozları ekledikten sonra olmuşsa vatozlardanmı kaçıyorlar sanmam, vatozlar ayırtılıp gözlenebilir, yahut vatozlar bir dış parazit getirdi metilen kullanılabilir alternatifler çok. Gözlemci olmanız lazım. Su değşiiminde sonramı oldu klormu dokundu ağır metallermi dokundu suyu dinlendirmeden kullanmışsanız v.b......[EDIT]mesutok,2015-07-14 16:34:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzunsaclikelÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 26
uzunsaclikelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2015 17:04
[QUOTE=mesutok]Evet erkek kovalıyorsa balıklar erkeğin ulaşamayacağı en uzak noktaya sığınabilirler. Erkek balığı kendi suyuyla 15 dakika falan bir başka akvaryuma alsanız dişileri izleseniz bakalım rahatlayackalarmı erkek çıknıca, yada saklanma alanları yokmu dişiler için.Erkeği strese sokmadan ayırma imkanı varsa 15-20 dakika dişileri izlemek için rahatlayackalarmı bunu deneseniz bir mahsuru yoksa, sonra metilen mavisi ilacı alırsınız belkide stresten saklanıyor alabilirler, tabi ben illa erkek dişiyi kovalıyor demek istemiyorum ama bazı şeyleri denemek lazım. Olmadı saklanma yerleri yoksa akvaryuma biraz saklanma yerleri yaparsınız dişilerin erkekten kaçmaları daha kolay olur boş akvaryumda baskın balık daha rahat kovalar diğer balıkları kaçacak yerler olunca biraz daha zorlaşır kovalama bir kaya gibi falan filan, kaçan balık kaya arkasına saklanır baskın onu ordan fazla kendi bölgesine girmediği sürece kovalamayabiliyor. Bende iki tane tetra var aynen olay böyle işliyor. Biri testinin arka bölgesinde duruyor biri birinin bölgesine girince birbirini kovalayıp uzaklaştırıyor fazla birbirine yaklaşmıyorlar, bölgelerinede yaklaştırmıyorlar birbirini. Bunlardan sonra düzelme olmazsa bir metilen mavsi dış parazite önlem amaçlı kullanılabilir. Yada bu vatozları ekledikten sonra olmuşsa vatozlardanmı kaçıyorlar sanmam, vatozlar ayırtılıp gözlenebilir, yahut vatozlar bir dış parazit getirdi metilen kullanılabilir alternatifler çok. Gözlemci olmanız lazım. Su değşiiminde sonramı oldu klormu dokundu ağır metallermi dokundu suyu dinlendirmeden kullanmışsanız v.b......[/QUOTE]

Çok enteresan gerçekten. Akvaryumdaki tek erkeği akvaryumdan çıkarır çıkarmaz balıklar hareketlenmeye başladı. 1 erkek 2 gündür esir almış demek ki 5 dişiyi. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir