hobiye dönüşüm buruk oldu


castaway_78Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2012
İl: Karabük
Mesaj: 21
castaway_78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 10:12

Canlıdaki Belirtiler:Sanırım bütün balıklarım dekorlara sürtünüyor.hepsi bir anda sürtünmüyor.Yani bi balık 30 sn sürtünüyor bir daha sürtünürken görmüyorum aradan epey bi zaman geçiyor sonra başka bir balık sürtünüyor.oyun yapmıyorlar kaşınıyorlar belli.beyaz benekten şüpheleniyorum ama balıklarımda bi benek yok.Ama 4-5 günde bir ölümlerle karşılaşıyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:8 sarı prenses 6 beyazprenses 9 yunus 2 kaliko 2 anubias
 
Filitrasyon:İÇfiltre atma f104 ve akvaryumun kendi hava filtresi 


İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:hastalık süresince ichthyo kullandım ve balıkların yemlerine haftada 1 gün vitamin damlatıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumu tam 1 ay önce kurdum.7 kenyi 8 beyaz prenses 5 kaliko 11 yunus 9 sarıprenses vardı.balıkların boyları 3 cm civarıydı.ileirde tankları ayıracagım.Akvaryumu ilk kurdugumda cesme suyu kullandım.daha sonra 2 gün bekledim.sıcaklıgı 26 ya cektim ve tuz ilavesi yaptım balıkları koydum.ilk 10 gün hiç sıkıntı yoktu.sonra bir kalikomun kuyrugunun olmadıgını farkettim ve o kalikoyla beraber 2-3 balık kaybettiğimde akvaryumunsuyunu değiştidim bu sefer kaynak suyu kullandım ve balıklarım canlandılaar resmen mükemmel bi görsellik vardı tekrar.heycanım yarım kaldı ve 3 gün sonra 3-4 gün arayla 2şer 3er balık kaybetmeye başladım.şu ana kadar 15 balığım öldü.

balıklarım cok aktifken iken 1den pasifleşiyorlar ve 1 gün içinde ölüyorlar.sebebini anlamıyorum.ilaç kullandım akvaryumun sıcaklıgını 32 ye cıkardım ışıklandırmayı kapattım ve hala ölümler var.
 
Yardımlarınızı bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samet06Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 214
samet06Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 10:49
Hocam sürtünmenin sebebi dış parazit. Dış parazit hakkında yapman gerekenleri forumdan araştırabilirsin. Benim  tercihim ilaç kullanmak değil su değişimiyle ve tuz banyosuyla hastalığı atlatmak olurdu. Filtreleme az gibi geldi. en önemlisi 100 lt de malawi yaşamaz yunus hiç yaşamaz. Tavsiyem balık sayısını azaltın. 1 hafta boyunca gün aşırı dip çekimi yapıp su değiştirin. 1 hafta sonra her haftada bir veya iki defa %20 su değişimi yapmalısınız. Bide filtre yetersiz kaldığı için amonyak zehirlenmesinden balıklar ölüyor olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

castaway_78Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2012
İl: Karabük
Mesaj: 21
castaway_78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 11:06
Hocam balıklar küçük oldugu için şu an aynı tankta tutuyorum 1-2 ay sonra bodrumdan 320 litrelik akvaryumu cıkaracam:) o akvaryumda kaybolur balıklar diye bunu kullanıyorum bu bnm yavru akvaryumumdu eskiden.:) balıklara eziyet edecegimden değil yani :)

Yarın akvaryumun suyunu değiştireceğim.hastalık tamamen bitene kadar kum kullanmayacagım dip çekimleri kolay olsun .

Filtreme konusuna gelince kullandıgım motor saatte 1800 litre su çeviriyor.haftada 1 düzenli dip çekimi yapıyorum.daha su değişimi yapmak naasip olmadı tamamen değiştirdim suyu akvaryum su sızdırmaya başlamıştı bi ara.şu dış parazitleribiraz araştırayım ben iyi bir link var mı elinde:)

sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir