Haydi bismillah


mustanogluÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Bayburt
Mesaj: 1
mustanogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2013 02:17
Bugün
-bir adet akvaryum 30x35x15 (4 mm), plastik kapaklı ,
-yarım kilo kum (sanırım mermer kırıntısı pek anlayamadım),
-su filtresi (sunsun marka) ve
-2 paket yem aldım.

Daha doğrusu sözde kampanya varmış hepsini beraber alıverdim. 34TL tuttu, zorla 32 TL verdim :) . Pek anlamadığımdan bilmiyorum verdiğim para nasıl, fazla mı vermişim, yoksa uygun mudur. Hava motoru almama gerek var mı. Bu akvaryuma kaç adet balık sığar. Sarı prenses ve kafalı yunus almayı düşünüyorum. 2-3 cm 1 TL dediler (şahıs satıcı) . Balıkları alırken neye dikkat edeyim. Sarı prenses ile yunus aynı yerde yaşar mı. Bunların erkeği dişisi nasıl belli oluyor. Falan feşmekan başladık işte. Daha önceden muhabbet kuşu, kanarya ve ispinoz üretimi yaptım. Pis bi işti ve aldığım balık yemlerinin kokusuna bakarsak bu da pek temiz değil. Akvaryuma derece attım şuan su 23 derece. Isıtıcı gerekir mi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2013 02:30
O akvaryuma 1 beta koyabilirisniz yada güzel bir karides ve salyangoz akvaryumu yaparsınız ama asla sp yada yunus koyamazsınız. Onlara elinizdeki akvaryumun 10 katı ucu ucuna yetişir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2013 02:30
Merhabalar öncelikle aramıza hoş geldiniz.Fiyat olayı abartılı değil bunda bir sorun yok(daha aşağıda alınabilir) .Diğer sorularınıza gelince belirttiğiniz balıkları bu ölçüde bir akvaryumda beslemeniz imkansız yunus ve sarı prenses beraber yaşarlar ama dediğim gibi bu akvaryumda değil.Bu türde balıklar için hava motoru akvaryumun olmazssa olmazlarındandır.Siz beta besleyebilirsiniz bu akvaryumda yada karides akvaryumu kurabilirsiniz..Canlı doğuran türleri olmaz zira yavru olunca sıkıntı olacaktır.Akvaryum ölçüleriniz hemen hemen bütün türleri beslemeniz için uygun değil malesef.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir