hayata tutunmak
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 12:03
Bazen hayata tutunmak zordur.
Dün akvaryumda fark ettiğim iki afacanı sizlerle paylaşmak istedim.
İçinde 6 adet M.Calainos,10 adet labidochromis ianthinus,10 adet P.Elongatus,5 adet Pseudotropheus ......??(Muhtemelen velicans?) olan 125x50x50 lik hareketli bir akvaryumda bulunuyorlar.
1.si çareyi bidon filtrenin içine kaçmakta bulmuş olan bir acei ngara yavrusu.(sanıyorum en az 4 aylık).Artık deliklerin boyunu aştığı için hapsolmuş,fakat hayatta kalabilmeyi başarmış.(Akvaryumda daha önce ngaralar vardı)
2. ise anaçları henüz tam olarak tanımlanamamış bir pseudotropheus ailesinin üyesi.Annesi geçen ay ilk defa yumurta almıştı ,sanıyorum o partiden kalmış.Dün anneyi ilk defa kusturdum 9 kardeşi oldu.
Şimdi hal böyle olunca ,onların bu hayata bağlanışlarına ve mücadelelerine saygımdan akvaryumu bozmak ve bir kurtarma operasyonu yapmak farz oldu.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 12:07
Ben fotoğraflarla ilgili yorum yapmak istiyorum. Harika bir çekim yapmışsınız. Sanırım fotoğraf makinesi kaliteli, sizinde yeteneğiniz ile böyle bir fotoğraf ortaya çıkmış. Tebrik ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 12:44
Gerçekten müthiş bir hayata tutunma mücadelesi. Özelliklede akvaryumun içinde kalan yavru için. Çoğu insanın akvaryum işte balıkdır hiçbir işe yaramaz dediği hayvanların hayata tutunma mücadeleleri ve azimleri ortada. Bence onlar için öoğu şeye değer.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 13:20
Buna benzer bir olat da benim başıma gelmişti Altuğ Bey. Akvaryum değişikliği yaptığım sarı prenseslerin yavrularından bir tanesi eski akvaryumda kalmıştı ve yeni koymuş olduğum büyük balıklardan saklanarak kurtulmuş ve kendini büyütmeyi başarmıştı.Tabi ben bunu sonradan fark ettim ve büyük olan akvaryumuma aldım şu an 5-6 cm büyüklüğünde sağlıklı bir balık ve çok zeki
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 21:47
Altuğ bey;Bu olayla bende çok sık karşılaşıyorum,damızlık balıklar bazen erken bırakıyorlar yavrularını veya başka bir dişi tarafından sıkıştırılıyorlar ve yavruları atıyorlar ağızlarından.Tüm damızlık balıkların akvaryumlarında sağda solda saklanan yavrular görüyorum,yapraklar hariç.Damızlık yapraklar o kadar avcıki,onların elinden hiç bir yavru kurtulmuyor.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir