hayalet balıgı ve dekor


BlackEagleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 254
BlackEagleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 17:35
Arkadaşlar merhaba ben tek hayalet balığı beslemek istiyorum akvaryumun içine ne tür malzeme koymam gerek balık hakkında tavsıyenizide alırsam çok sevınırm saglıklı balıklar. Onur Nergiz2013-06-11 20:40:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetakselÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 778
mehmetakselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 18:01
Bol bitkili ve en az 2/3 tane saklanma yeri olan 0/0.1 numara silis kum en az 180 litre tank bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lurtz27lpÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 115
lurtz27lpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2013 04:40
400 litrede en iyi sonuç alınır deniyor. Ben de 200 litrede bakıyorum şu anda. Saklanma yeri şart. Ayrıca ışığın zayıf olması gerek. Çok güçlü ışıkta rahatsız oluyorlar. Başka balıklar da olacaksa hayaleti ağzına beslemelisiniz. Çünkü kör olan bu balık yemi bulana kadar diğer balıklar götürebilir. Aç kalan hayalet balıklarınında gece terör estirdiklerini anlatan hobiciler var. Bende en ufak agresiflik olmadı. Her gün ağızlarına besliyorum. Yem olarak çoğu kişi dana yüreği kullanıyor fakat ben kendimce başka bir yem yapıyorum. Tavuk yüreği,sarımsak,jelatin spirulina yem, kurutulmuş gammarus ve su piresini blenderdan geçirip ince kalıp halinde donduruyorum. Hayalet balıklarım Ayati ve Ayrettin gayet severek yiyorlar. Birisi biraz yanık kaldı sebebi de ters yüzen çöpçülerin aşırı büyümesinden strese girmesiydi. Çöpçüleri ayırdım artık rahatladı ve büyümeye devam ediyor. Omurgasızlara karşı acımasızlar. Devasa elma salyangozlarını bile stresten öldürüyorlar. Nerite sakın atmayın anında yiyorlar. Ben denemedim ama yabancı forumlarda birkaç kişinin kerevitini de götürmüşler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3321
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2013 19:59
O kadar da vahşi balıklar değiller, benim aldığım hiçbir hayalet Neritelere, Malezya Trompet Salyangozlarına veya adi salyangozlara saldırmadı ancak neredeyse bütün Hayaletler karides avcısıdır, kerevitlere bulaşma ihtimalleri düşük. Beslediğim 5-6 tane Hayaletten sadece son ve kısa süre beslediğim saldırgandı o da gece vakti, yeni gelmiş ve stresli olan Balta Balıklarından birkaçının gözünü yedi.
Benim hayaletlerden sadece 1 tanesi yem konusunda çekingendi, yemi sadece akvaryumun Dev Sazlar olan köşesinde yiyor ve vaktinin çoğunu orada geçiriyordu. En büyük ve en çekingen Hayaletimdi o.
Ph, gh, sıcaklık, uygun hacim vs. gibi bilgileri zaten her yerde bulabilirsiniz.
Evet, en az 2-3 saklanma yeri şart (tek delikli veya 1 girişi olacak şekilde kuma gömülü testiler mesela) ama güçlü ışığa aşırı tepki verdiklerini gözlemlemedim.
Kum meselesi pek önemli değil, ph'ı arttıracak bir kum olmasın yeter.
Salınım yapan taşlar da olmasın ama keskin olmayan ve salınım yapmayan taşlar güzel olur.
Yem olarak bitkisel yem vermeyin, en az %50 proteinli yemler verin.

Her Hayaletin kendi karakteristik özellikleri vardır. Alırken balığın davranışlarını iyi gözlemleyin. Saldırgan ve diğer balıkları veya Hayaletleri sıkça kovalayan bir Hayalet almayın ama çoğunlukla saklanan veya hep yatan veya yüzgeçleri, vücudu çok hasarlı bir Hayalet de almayın. Fiziği güzel, renkleri canlı (koyu siyah veya koyu parlak lacivert), az çok hareketli, genellikle yüzen ve diğer balıklara eziyet etmeyen bir Hayalet seçin.
İyi seçimler ve sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir