Haftasonu Ümraniye Akvaryumcu maceram


myururdurmazÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 78
myururdurmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2013 10:49
Herkese merhaba. Şikatyet kısmına yazamadığım için buraya yazdım.

Amacım kimseyi şikayet etmek değil, ancak yaşadıklarımı başkalarına tecrübe olsun diye anlatmmak istiyorum. Bu yüzden firma isimlerini vermeyeceğim.

Haftasonu kızımla birlikte akvaryumcuları dolaşmak ve bitki, kum ve aktif karbon almak için ( eve yakın olduğundan dolayı ) ümraniye yolunu tuttuk.

İlk akvaryumcuya zaten kızgındım bu yüzden içeri bile girmedim. Kızgın omamın sebebi çok, ama alışverişi kesmemin sebebi hasta balıklar için ilaç sorduğumda, boşver uğraşma ölsünler yenisini al şeklinde bir cümle kurmasıydı.

2. akvaryumcuya girdim. Daha önce ucuz olduğu için buradan 1-2 balık ve ilaç almıştım. Bu sefer istediğim kum yoktu. Kızım tutturdu siyah ay kuyruk için. Baktım lepistesler filan hasta. Benim akvaryumdaki hastalık belirtilerinin aynısı ordaki balıklarda da var. Dedim zaten buradan pek alışverişim yok. Çıktım ordan.

3. ve nerdeyse tüm alışverişimi yaptığım akvaryumcuya gittim. İstediğim bitki ve malzemeleri aldım. Sonra kızım yine tutturdu siyah balık diye. Sordum varmı ? Adam dedi var. Baktım balık hasta karnı çökmüş. Tahminime göre azami ömrü bir kaç gün veya hafta. Kendime dedim ki burdan sürekli alışveriş yapıyorum bakayım adam bunu bana satacakmı. Sonuçta benim kaybedeceğim 3-5 TL olacaktı ama karşımdaki insanın dürüstlüğünü anlaycaktım. Hiç birşey yok gibi o balığı istedim, uzun süredir müşterisi olmama rağmen ( geldiğimde beni tanıyacak kadar uzun süredir ) hiç itiraz etmeden verdi, üzülerek aldım ve eve götürdüm. Zaten eve geldikten bir süre sonra balık yan yatmaya ve saklanmaya başladı.

Bu yazıyı sade şunun için yazdım, yıllardır alışveriş yaptığınız birisi de olsa içinize sinmeyen alışverişi yapmayın ve çok dikkatli olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir