giderek kötüleşiyor


lilithÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
Mesaj: 9
lilithÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 13:23
Fotoğraf:
Uploaded at ImageFra.me

Uploaded at ImageFra.me

Uploaded at ImageFra.me

Canlıdaki Belirtiler: Ürkeklik, yemeğe ilgisizlik, hızlı nefes alma, durgunluk

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Plati, ay kuyruk moli, lepistes, cüce vatoz, çöpçü, rasbora tetra, marosatherina ladigesi, bitki

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):23.5

Filitrasyon: lifetech 838 (ekstra malzeme ve zeolit eklenmiş) sobo sarı süngerli iki bölmeli iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: karantina tankında 3 gün biyoteknik ichtyo, sonra 3 gündür ana tankta seachem paraguard

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : merhabalar ramirezi almıştım. hastaymış farkedemedim. yem yemedi poposunda beyaz dışkı gibi olmayan bir şey çıkardı ama iç parazit sorunu varsa da diğer balıklarıma hergün nls thera a veriyorum sorunum bu olamaz. zaten diğerlerinin dışkıları normal. sonra ramirezi öldü. 2 tane sae vardı yavru onlar öldü sonra kırmızı burunlarda noktalar gördüm ay kuyruğun yüzgecinede uzun bişey yapışmıştı. dış parazit fotolarındakinin  aynısı. karantina da kırmızı burun tetralarıma üç gün yüzde 50 su değişimi ile biyo ichtyo uyguladım, 3 gün sonunda 10 tanesini kaybettim sonra ana tanka geri aldım. ay kuyruğun yüzgecini koparmışlar paraziti de yemişler sanırım. şimdi üç ügndür paraguard döküyorum akvaryuma tetralarım dışında diğerlerinin keyfi yerinde ama hemen hemen hepsinin üstünde beyaz noktalar var. beyaz benek gibi değil kaparıklar sanki yumurta gibi ve ilaçla düzeliceğine artıyor noktalar. bugün molimin üzerinde de pamuksu oluşumlar gördüm. napacağımı şaşırdım lütfen yardım edin. ( akvayum oturmuş akvaryum ama dışarıdan yeni balık ve bitki geldi. herşey ondan sonra başladı.)


lilith2014-05-01 13:51:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 15:06
Beyaz benek paraziti değil diyorsun kesin bahsettiğine göre, beyaz benek paraziti kuyrukta gövdede tuz tanesi gibi noktacıklar halinde beyaz yuvarlak gözükür bu değil diyorsu. Onun haricinde mantarımsı birşeylerden bahsediyorsun pamukcuk gibi, birde parazit yapışmış onu yediler diyorsun öncelikle sana link ekleyeceğim onu kullanabilirsin ilacı kullanma şeklini orada kullanan arkadaş son sayfayara doğru yazdı suyuna biraz karıştırıyorsun akvaryumun mantar bazlı hastalıkları yok ediyor ezersin nohut kadar falan orda yazıyor arkadaş. Diğer bahsettiğin yenilmiş olabilecek parazitler içinde biriki link ekleyeceğim değerlendir mantığını kullan gerekeni yap. Beyaz benek paraziti varsa metilen mavisi yeterlidir. Kırmızı burun tetra dediğin balık resimdeki burnu kırmızı onlar kötü su şartlarına pek dayanamaz çabuk ölürler örneğin amonyak, nitrat artışına, yeni kurulan akvaryumlarda amonyak ilk haftalar oldukça yüksek olur nitrit yüksek olur buda balıkları zehirleme sebebedir su değişiminden korkma suyu tazele.



mesutok2014-05-01 15:10:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lilithÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
Mesaj: 9
lilithÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 15:30
Mesut bey, verdiğiniz linklere baktım birkaç yeri daha okudum. Herhalde beyak benek balılarım. Ben yanlış biliyormuşum. Balıkları ayırdım beyaz benek tedavisi uygulayacağım. Pamuksulara sahip balığımı da başka yere ayırdım ona da başka bir tedavi uygulayacağım. Teşekkürler.


lilith2014-05-01 16:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cscsshcsÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 166
cscsshcsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 16:47
Merhaba  , iki hastalığında aynı karantina tankıda tedavi edebilirsiniz.iki hastalıkta kullanılan ilaçlar mevcut.Ek olarak önerim ; kademeli ısıyı 30 a yükseltip , akvaryumcularda satılan veya marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz kaya tuzu veya salamuralık tuz olarak tabir edilen iri taneli tuzdan eklemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir