Gerçek Sarı Calvus(resimli)


HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3571
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 19:32
Özcan Bey, ben sizin balıklarınızın Altolamprologus Compressiceps Yellow olduğunu düşünüyorum. Sizin için Altolamprologus Calvus Yellow ve Altolamprologus Compressiceps Yellow resimleri ekliyorum;
 
Altolamprologus Calvus Yellow
 
Altolamprologus Compressiceps Yellow
 
Sanırım bu tür ayrımında yararlı olacaktır.
 
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrimiçi

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1615
OasisÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 21:46
Ben herzaman bu resimlere karşıyım.Kişisel tecrübelerle,kendi tanklarımızda beslediğimiz balıkların resimlerinden yanayım.Yineliyorum,bu balıklar f0 olarak elimize geçse bile iki yada üç kuşak sonra bozulmalar olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3571
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 22:28
[QUOTE=oasis]Ben herzaman bu resimlere karşıyım.Kişisel tecrübelerle,kendi tanklarımızda beslediğimiz balıkların resimlerinden yanayım.Yineliyorum,bu balıklar f0 olarak elimize geçse bile iki yada üç kuşak sonra bozulmalar olacaktır.[/QUOTE]
 
İyi bir beslenme ve uygun akvaryum koşulları sağlandığında, buradaki resimlerden çok daha güzel balıkların yetiştirildiğine şahidim. Stresli ve karma akvaryumlarda dediğiniz doğrudur, ancak özenle bakılan balıklar "F0" dediklerinizden çok daha güzel bir görünüme sahip oluyorlar.
 
Saygılar...
Hiko2008-03-26 22:29:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orandamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 748
orandamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 09:05
Arkadaşlar tür konusunda size katılmıyorum.Hele aynı aileye mensup balıkların tamamen aynı vucut özelliklerini sergileyip,sadece renk değişikliği olduüğu konusuna hiç katılmıyorum.Ben balıklarımın türünden eminim.Yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 10:02
[QUOTE=life of calvus]Paylaşım için teşekkürler özcan balıkların gerçekten çok güzel,ama şöyle bir şey var; 10 tane balık koyalım akvaryuma ,goldhead,redfin,sarı calvus,firefin,sumbu,malasa,kiku vb. bu tüm varyetelerin içinden kimse sarı calvusu seçemez veya goldhead'i veya sumbu'yu.. Yine aynı sayılarda koyduğumuzu farzedelim kimse bu ayrımı yapamaz,çünkü ortama göre renk değiştiren,kur zamanı renk değiştiren,kavga zamanın da renk değiştiren bu türleri bence calvus oldukları için sevmeliyiz,ben compressiceps ve calvus türleri arasında ayrım yapmıyorum.Sonuçta bir akvaryumcuya gittiğimizde compressiceps bile görsek şu calvusların fiyatı nedir diye soruyoruz.Türkiyede tüm calvus türlerini ayıracak bir üstad olduğunu düşünmüyorum..Nangu,pearl congo,pectoral,black calvus,black cameron,blue zaire... bu siyahın tonlarını taşıyan calvuslar bile çok karıştırılıyor,benim görüşüm bir calvus un tam olarak türü 2 yaşından önce anlaşılmıyor,çene yapılarından ayırt ettiğimiz dişi compressiceps türünü besliyoruz ve 6 ay sonra bir de bakıyoruz ki beslediğimiz dişi compressiceps erkek calvus olarakkarşımıza çıkıyor.Ben artık bu calvus türlerini öğrenerek bitiremedim.Bu arada ender bir türe sahipsin özcanım,bence gözün gibi bakmalısın,saygılar... [/QUOTE]

Düşüncelerinize katılmıyorum. Siz calvus ve compressicepsleri ayırt ederken sadece renklerine bakarak ayırt etmeye çalışıyorsanız yanılırsınız. Refet bey'inde dediği gibi iskelet yapısı farklılıkları, renk, nokta ve bant gibi farklılıkları vardır.

Calvus ve compressicepsler su şartları, dekor ve yaşına bağlı olarak renkleri koyu olabilir. Ama yine ayırt edilemez değildir. Formuna ve desenlerine bakarak ayırt edilebilir.

Calvuslar kendi aralarında veya compressicepsler kendi aralarında ayırt edilmekte zorlanılabilinir. Bunun en büyük nedeni olarak melezmele olduğunu düşünüyorum. Bir compressiceps gold head ve red fin kırması olabilir. Bu sefer düşündürür. Acaba hangisi diye takılırız. En kestirme yol olan rengi hangisine yakınsa onu söyler, işin içinden çıkarız. Bu gibi durumlarda ayırt etmek zordur, buna katılıyorum. Ama saf ırklarında ayırt etmek çokta zor olmasa gerek.

Compressicepsler içinde ayrımı en kolay olan bence sumbudur. Shell dweller olarak değerlendirirler. Vücutları gri tonlarındadır. Erkekleri en fazla 7 cm olur. Ujijilerde böyledir.

Yavru ikende ayırt etmek o kadar zor değildir. Calvus yavruları tabiri caizse ilk önce yılan gibi uzayarak büyürler sonradan calvus formunu almaya başlarlar. Ama compressicepsler sürekli özelliklerini kazanarak formunu alarak büyürler.

Artı bu fiziki ayrımların yanında karakteristik ayrımlarıda vardır. Kimisi aşırı korkak olanı, diğerlerine oranla rahat olanı, stresli olanı vs. gibi özellikleri olanları vardır.

Karakteristik ayrımlarınıda Emre abi anlatsın.Smile

Yanıldığım yer varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir