Gerçek kırmızı bitki besleyen var mı?
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 09:13
Merhaba
Gerçek kırmızı bitki besleyenler!
bu bitkilerin bakımları ile ilgili bilgilere forumda rastlayamadım.. Sanırım teçrübelerimizi paylaşırsak daha sağlıklı bitkilere sahib olabiliriz. aşağıda yazdığım herhangi bir bitki besleyen ve bu süreçte de istediği gibi performans alabilenler nasıl baktıklarını yazarlarsa sevinirim.
1-)Ludwigia peruensis
2-)Hemigraphis exotica
3-)Hemigraphis exotica
4-)Alternanthera rosaefolia (özellikle bu)
5-)Alternanthera reineckii (ve bu)
6-)Alternanthera lilacina
Ben;
4. sıradaki bitkide büyüme kaydettim fakat çıkan yaprakların hepsi büzülmüş ve küçük olarak çıktı ve kısa süre üstlerinde yeşilleşmler oluştu. akvaryumda tüm bitkiler sağlıklı gübre ,potasyum ve tabiki demir kullanıyorum CO2 de var. ışık altındayken böyle oldu. gölge ye koyduğumda ise kökü yakın kızmından kopmlar başladı bu kopan parçalar su üstüne çıktığında direk ışık alarak yeniden kök ve yaprak çıkarmaya başladı fakat aynı şekilde küçük yapraklı ve büzülmüş olarak.
5. sıradaki bitki de ise yapraklar döküldü sert gövde sağlıklı duruyor üstünde 2-3 yaprak anca var ve çok çok yavaş yaprak veriyor. bu yaprak açmaları gölgede daha hızlı oluyor. daha hızlı dediysem 1-2 ayda bi yaprak belki :)
besleyen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 09:18
Diğer tüm bitkilerim sağlıklı (glosso, cuba, ursata vb. ) fotosentez gayet iyi. Ama kırmızı bitkilerde sıkıntı var.. bence başka bir sebebi olmalı.Umut bey sizde hangisi var?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 09:21
Ben zamanında reineckii ve rosaefolia büyüttüm, iyi verim almıştım iyi çoğalmışlardı ancak akvaryumda sakal yosunu sorunu hep vardı. Işığı azalttım yosun bitti bu sefer kırmızı bitkilerin gelişimi durdu. Bu deneyimle diyebilirimki ışığı az alıyor kırmızı bitkileriniz. seyyah312 2009-09-24 09:22:18
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2009 15:54
Alternanthera Reineckii'yi uzun süre büyüttüm. Bir ara çok yosunlandı, 4 küçük yaprak kesip diktim geri kalanları attım. Bu 4 küçük yaprak'da 1-2 ay içerisinde kocaman bitkilere dönüştü. Sürekli ve dengeli Co2 ve gübre takviyesi ile ortalamanın üstü bir aydınlatma ve ışığı direk almalarını sağladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 08:53
Bendekilerde küçükve yosunlu yapraklar açıyorlardı bu sebebel acaba çok ışıktan mı kaynaklı diye düşünüyordum ama Barış bey ışık alan yere koyarak tekrar deneyeceğim şansımı..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir