garra rufa
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2012 21:42
Çok bilgim olmadan 2 tane garra rufa aldım ve beklediğimden çok daha hareketli çıktılar akvaryumdan bile atlamaya çalışıyorlar. Çok fazla yosun problemim olduğu için düşünmeden almıştım. Şu an ayrı bir akvaryumda tutuyorum fakat lepistes, alg yiyici, vatoz ve çöpçülerimin olduğu akvaryuma aldığımda herhangi bir zararları veya huzursuzluk verecek hareketleri olur mu?Açıkçası endişelendim ve daha çok bilgi edinmek istiyorum bu balıklar hakkında.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 11:28
Bende 3 adet var 1 hafta kadar karantinada tuttum hastalık çıkacaksa orda çıksın dedim baktım sağlıklılar saldım akvaryuma ışıklandırma co2 ve garra rufa ile sakal yosununu yendim hala harıl harıl çalışıyorlar ne balıklara ve omurgasızlara ne de bitkilere hiç bir zararı yok akvaryum içinde elimle bir şey yapmam gerekince direk elime gelip tırtıklıyorlar gerçekten çok güzel bir şey :) ben nasıl ürediklerini merak ediyorum açıkcası :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 12:10
Aynen bende 1 hafta karantinada tuttum ve diğer balıklarımın yanına aldım çok keyiflendiler zaten hiç birbirlerinden ayrılmıyorlar bazen alg yiyicilerim de yanlarına katılıyor hep beraber oyunlar oynuyorlar :) Lepisteslerle de hiç bir problem yok çok uyumlular. Yem verdiğimde bazen lepistes yavrularını da yem sanıp üzerlerine gidiyorlar ama ufaklıklar kaçıyor. Henüz yosun sorunuma çok faydaları olmadı ama zamanla yerler diye düşünüyorum. Çok sevimliler herkese beslemesini tavsiye ederim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 12:44
[QUOTE=gokcee]Aynen bende 1 hafta karantinada tuttum ve diğer balıklarımın yanına aldım çok keyiflendiler zaten hiç birbirlerinden ayrılmıyorlar bazen alg yiyicilerim de yanlarına katılıyor hep beraber oyunlar oynuyorlar :) Lepisteslerle de hiç bir problem yok çok uyumlular. Yem verdiğimde bazen lepistes yavrularını da yem sanıp üzerlerine gidiyorlar ama ufaklıklar kaçıyor. Henüz yosun sorunuma çok faydaları olmadı ama zamanla yerler diye düşünüyorum. Çok sevimliler herkese beslemesini tavsiye ederim :)[/QUOTE]Aynı olayları yaşamışız lepistes yavrularınn peşinden koşuyorlardı ilk zamanlar ama artık kalmadı :) Kaşla göz arası öyle güzel yiyorlar ki gün içinde 1 defa gördüğüm up uzun saç yosununu 1-2 saat sonra göremiyordum en sonunda bitirdiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 13:50
Bende bekliyorum bakalım sakal yosunlarını ne zaman yerler diye ama canları sağolsun yemeseler de olur mutlu yaşasınlar yeter ki :) sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 14:11
26 da tutuyorum bende midyelerim de var kimsenin rahatı bozulsun istemiyorum. Nasıl üretildiğini bende merak ediyorum ama burada akvaryumculara sorduğumda adını bile bilemediler pek bilgisi olan yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 14:59
Pek anlayamadığım bir tür kimisi büyük boyları var diyor kimisi 30 derecenin üzerinde yaşar diyor. Sanırım bizdekiler akvaryumda yaşayabilen 4-5 cm civarı kalan türü hala çözemedim ama olmayabilirde. Üniversite araştırmalarına göre sivastaki türleri haziran-temmuz aylarında üremeye geçiyormuş. Şimdiye kadar senede 1 defa üreme dönemi olan akvaryum balığı pek görmedim olabillir ama ben görmedim. Eğer bizimkilerde öylese sıkıntı dert gerçekten :) Fakat şöylede bir şey var akvaryumda mevsim değişikliği hiç bir zaman olmaz yani sağladığımız şartlar sürekli optimum seviyededir sanırım bu yüzden balıklar sürekli ürer. Nasıl yumurta bıraktıklarını dişi erkek ayrımını üretimi hakkında anlıyacağınız pek bilgim yok sazangiller grubunda fakat neredeyse her türün üretimi apayrı ya dişi erkeği ayırdıktan sonra hepsini teker teker deneyeceğiz ya da bu işi yapan çıkıp açık açık anlatacak :) Biyoloji bölümü okuduğum için gidip bir kaç tane daha garra rufa balığı alıp okula götürmeyi düşünüyorum bakalım profesörlerden bir yardım alabilecek miyiz :) Müsait olduğum bir gün sivasa gidip orda da incelemelerde bulunmayı düşünmüyor değilim ama bakalım kısmet olursa :) Başkası bulmuş bari biz geliştirelim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 20:42
Benimkiler 7-8 cm var ama kendilerini ufak zannettikleri zıpır zıpır gezmelerinden belli :) Sıcaklığın yüksek olması gerektiğini okuduğum için biraz korkmuştum şimdilik bir problem yok inşallah olmazda. Erkek dişi ayrımı bile yapamıyorken üretim çok zor görünüyor ama bilgi edinebilirsem bende sayılarını arttırmayı düşünüyorum. Bölümünde araştırma şansın yüksek ben ancak internetten araştırabiliyorum öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2012 03:27
Nereden temin ettiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir