Kusturma hakkında bir soru
Arkadaşlar forumdan sarı prenseslerin kusturma yöntemini indirdim ve izledim. Açıkçası gerçekten ürktüm . Bilmiyorum ya ben yanlış anladım kusturmak için balığı elimize alıp ağız kısmını veya başka bir bölümünü sıkmamız mı gerekiyor. Ben bu videoyu izlemeden önce tahminim bi ilaç veya yem gibi bişey veriyoruz insanlar gibi oda kendi kusuyordur sanıyordum . Videoyu izledikten sonra düşündümki ben bunu hayatta ama hayatta yapamam . Merak ettiğim yöntem asıl olay nedir? Bana biraz daha açarmısınız veya biz kusturmadan kendi bu yavruları çıkartmazmı . Gülebilirisiniz sorularıma ama olsun gülseniz bile cevaplamanız benim için yeterli . Yorumlarınız İçin şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kusturmadan da yavrularını çıkarır fakat bu süre balığın direncini vede yavru sayısını azaltır.Yavrulama süresi uzar.Erken yavru bırakmış balık kendini toparlamada zorlanmaz fakat geç bırakan ise karnı çok çöker,bitkinleşir.
Ayrıca balık kusturmak biraz zor iştir.Balık mikrop kapabilir,solungacı yara alabilir.Yada balık yere düşüp yavrularını yutabilir.
Kusturma olayını daha çok üreticiler yapıyor.3 ayda 2 kere yavru almak istenirse kusturmak lazım.Balık 1 ayda yumurtluyor dersek.20 günde kuluçkaya yatsa 1.20 ay eder.geriye 1.10 ay kalır.Balık bu sürede sadece yumurtlaya bilir.Yavrularını bırakması 3.20 ay yapar.
Balık kusturulursa bu zaman kısalır.Herşey bundan ibaret yani kusturmak şart değildir.Üreticilerin hepsi yavru balığı kusturur.Ben bile bazenleri balığı 9.günde kusturuyorum , yavrularıda hava taşının üstüne çay süzgecine koyuyorum onlar orada hareket ediyolar ve kendilerini annelerinde gibi hissediyolar.Ölüm olmuyor bile.
Saygılar...
Kusturmak için elimize aldığımızda ağız kısmını mı sıkıyoruz ? O kısmını pek anlayamadım ..
Saygılar
Saygılar
Balığın ağzını sıkmıyoruz.Videoyu güzel izlememişsiniz.Balığı dikkatlice alıp iki parmağımızla ağız kısmını açıp yavruların dışarı çıkması sağlanır vede bu işlem balığın doğasını alt üst eder.Balık artık alışır ve yavrularını daha erken kusar yada ürker kusar.Profesyonel olmak lazım.Kustururken tıranklarınızın kesim gününe bile dikkat etmeniz lazım.
Ben birkeresinde tırnaklarımı kestiğim gün balık sağdım, balığın ağız kısmını tırnaklarım soymuş.Balık hasta olmuştu.Orası bakteri kapmıştı.
Murat beyin dediğinide yanlış anlamışsınız.Doğal şartlarda balık yemlenceği zaman yavrularını tehna biryere salar , yemyer tekrar ağzına alır.Malawi gölü videolarında da bu olay gözüküyor.
Saygılar
Böyle bir durumda karşılaştığımda en uygunu balığı başka bir tanka alarak yavruları kendinin bırakmasını beklemek olacak sanırım.. Tekrar teşekkürler
Saygılar