Kapak ve Kapak Tesisatı
Projenin ismi :Kapak ve Kapak içi Tesisat
Projeyi yapan : M.Tu?rul TIRPAN, Tuncay KARAKAYA, Erdal AKSU
Projenin maliyeti : Yakla?yk 65 YTL (Kapak Hariç)
Malzemelerin temin edilebilece?i yerler :Elektrik Malzemesi satylan yerler.
Kullanylan malzemeler :
1-)Ba?lanty Kablosu (Tekli kalyn)
2-)Ba?lanty Kablosu (Çoklu)
3-)Boru Sabitleyici Kelepçe (6 Adet)
4-)Kablo Kanaly Geni?
5-)Kablo Kanaly Dar
6-)Floresan Adaptoru (3 Adet)
7-)Starter Yuvasy (3Adet)
8-)Starter (3 Adet)
9-)Klemens
10-)Grup On/Off Anahtar (2 Adet)
11-)Di?i Priz (3 Adet)
12-)Perçin
13-)Vida
Kullanylan aletler :
1-)Maket byça?y
2-)Testere
3-)Yankeski
4-)Perçin Pensesi
5-)Matkap
6-)Tornavida
Projenin yapym a?amalary :
Öncelikle akvaryumumuzun kapa?ynyn (benim kapa?ym Saç) içine yapaca?ymyz düzene?in ?eklini belirliyoruz. Belirleme i?lemi bittikten sonra Perçin yardymy ile boru tutacaklaryny kapa?ymyza perçin yardymy ile sabitliyoruz. Daha sonra kalyn kablo kanalymyzy alyp floresan adaptörlerini kapa?yn tam ortasyna gelecek ?ekilde sabitliyoruz (Kullandy?ymyz en a?yr parçalar oldu?u için kapa?yn dengesini dü?ünerek ortaya sabitliyoruz) Daha sonra kablo kanalynyn bir kö?esine starter yuvalaryny vida yardymy ile sabitliyoruz. kablo kanalynyn di?er ucuna ise Isytycymyz için bir di?i priz koyuyoruz. Kablo Kanalyny perçin yardymy ile kapa?ymyza sabitliyoruz. Kapa?ymyzyn uygun bir kö?esine matkap ve testere yardymy ile grup on/off anahtarlarymyzy sabitliyoruz. Bu on off anahtarlardan ilk 3 lü grup floresan lambalary, ikinci grup ise Filtre, Isytycy, Hava motorunu kontrol edecek. Kapa?ymyzyn arka kö?esinden 4'lü bir elektrik kablosu getiriyoruz. Bu kablonun Kahverengi ucunu bütün grup on/off anahtarynyn ayny ucuna giriyoruz. di?er uçlara ise syrasyyla 1nolu floresan, 2 nolu floresan, 3nolu floresan, ysytycy di?i prizi, hava motoru di?i prizi, dy? filtre di?i prizini giriyoruz. Kablonun dy?aryda kalan ucuna ie klemens yardymyyla 2 di?i priz (hava motoru ve dy? filtre) koyuyoruz. Kahverengi ucu ise Notr ile birlikte ana elektrik giri?ine ba?lyyoruz. Kolay gelsin. (Yaparken de?il yazarken yoruldum)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ysmail Hocam;
Çok te?ekkür ederim. Ke?ke projenizi dün yayynlasaydynyz bende bugün kapa?a eklerdim. :)
Sa?lykly Balyklar
tugrul gene yetenegini konusturmus tebrik ediyorum
ama bir elektrikçi olarak yky tavsiye
elektronyk balast kullan startere gerek yok ve ylerleyen zamanlarda ses yapmaz hafiftir
ykncysy bence anahtarlary elektrykcyde satylan kombynasyon kutularyndan(1,5-2 ytl) birtane alyp kapakdysynda baglanty yapman yzalasyonu cok yyy yapamazsan acyp kapama syraryndaky elektryk arky su buhary ve nemle byrlesyp sorun yaratabylyr dysarda olmasy daha emniyetli olur
Projeyi envantere ekledim, te?ekkürler...
Saygylarymla...
Merhaba Arkadaşlar;
Uzun süredir forumdan uzak kalmak zorunda kaldım. Sorulası olan arkadaşlarım varsa cevaplamaktan şeref duyarım...