Yanık Discus Merak Edenler
Bu işe yeni başlayanlar yanık discus tabirini çok duyarlar ama yeni discus alırken nasıl dikkat edeceklerini bilemezler.
Benim beslediğim 4 adet discustan biri yanık kaldı, yeni başlayan arkadaşlara örnek olması açısından resimlerini ekliyorum.
Balıkların tümü en küçük olanın boyutlarında satın alındı ve diğerleri 4 katına kadar gelişmesine rağmen bu ufaklık minyatür discus olarak kaldı. Ancak bu discusun sağlığı ve keyfi son derece iyi sadece artık büyüyüp kocaman olamayacak... ( geçirdiği bir iç parazit hastalığı sonucu böyle olduğunu düşünüyorum )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
tolga bey;
discuslar ile lepistesler iyi geçiniyor mu? almak istiyorum da bir sorun yaratırmı merak ediyorum..
bu arada bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. satın alırken nasıl anlarız yanık olup olmadığını?
[QUOTE=tezelh]Tolgacım zamanında müdale etseydin, öbür yavrulara yakın boya gelirdi. [/QUOTE]
Selam,
Aslında dördü birden hastalandı ve antibiyotik tedavisi oldular (bayağı ağır geçirdiler) ama bu ufaklık böyle kaldı, diğerleri serpildiler ama bu garibim minyatür oldu ama çok tatlıdır cin gibidir abisi biraz gözleri bozuk sanırım yem bulmakta sıkıntı çeksede aç kalmıyor.....
tolga bey;
discuslar ile lepistesler iyi geçiniyor mu? almak istiyorum da bir sorun yaratırmı merak ediyorum..
bu arada bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. satın alırken nasıl anlarız yanık olup olmadığını?
[/QUOTE]
Lepsiteslerin ilk geldikleri gün discular biraz telaşlandı bakışlarından belli oluyordu hatta biri erkek lepistesi takip edip şöyle bir kuyruğunu yoklayıp kaçtı ondan sonra sanki hiç birbirlerini görmüyorlar farklı dünyalarda yaşıyorlar... yani şimdilik bir sorun yok, lepistesler yavruladı geldiği akşam bizim discuslar avlamışlar ancak 8 tane kurtarabildim ki dişi lepistesler parmak boyunda damızlık acaba kaç yüztane doğurdu ...
saygılarımla..
Tolga abi yanık discus sevende varmış http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26733& PN=1 galiba yeni başlayacak bu arkadaş araştırma yapmamış...saygılar
Mesut abi,
Onun yanik discus aramasi akvaryumunun kuçuk olmasindan dolayi.
Yani dioscus buyumeyek buyuk akvaryuma gerek kalmiyacak.
Aynen öyle, büyük olmayan akvaryumlar için isteniyor...