Akvaryum patlama sebepleri?
Arkadaşlar burdan okuduğuma göre birçok kişinin akvaryumu patlamış.Bu patlamalar hangi sebeplerden dolayı oluyor.Akvaryum sadece su mu kaçırıyor yoksa tamamen patlıyor mu?Şimdi benimki de patlarsa diye içime bi kuşku düştü.
-Başlığı düzenledim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumum patlamadı ama; Özellikle küçük çocuklar, akvaryumlara sert cisimlerle vurabiliyorlar.Büyük ön yüzlü akvaryumlarda, orta noktalara yakın vurulan sert bir cisim, akvaryum camının çatlamasına, ilerde de akvaryumun patlamasına yol açabiliyor.
Saygılar..
Akvaryum masalarinda zamanla yukseltiler,bombeler olusabilir ve akvaryum zemininin catlamasina sebebiyet verebilirler.Bir hafda icerisinde, ayni masanin uzerinde iki adet 80cm lik akvaryumun zeminlerinde catlamalar oldu.Sansliydim,farkina vardim ve baliklari kurtardim.Tabi akvaryumlar ise yaramaz hale geldiler.
Benimde başıma geldi.Bir sabah işe gitmek için kalktığımda,ilk önce bir cat sesi duydum.Daha sonra su sesi gelmeye başladı akvaryumun yanına koştum ön bombeli cam akvaryumun orta yerinden yukarıya dogru catlamıştı .İlk önce bir kova koydum, sonrada bir hortumla sifon yapıp camdan dışarıya boşalttım.yere fazla su akmamıştı .Bu işleri uyku sersemliğimle yaptım ,ve az zararla kurtardık.
Allah hiç kimsenin başına akvaryum patlaması vermesin.
Valla arkadaşlar benim başıma iki kez geldi.birincisinde 300 lt su evin içine boşaldı 130 tane balıgım öldü dengesizlikten.ikincide balıkları kurtardım acemiligime geldi.Çok şükür daha böyle şeyler gelmiyor başıma.Altına strafor koydum.ALLAH kimsenin başına getirmesin çok zor bişey.
Beğenenler: [T]189247,BerkayS[/T]
Ayrıca akvaryumlar patlayınca camlar falan etrafa saçılmıyor arkadaşlar cam kırılıyor bizim dükkanda 500lt bir akvaryum patlamıştı hey gidi hey be...Kimsenin başına gelmesin.
saygılar
daha önce akvaryumum patladı sebebi ise akvaryumu cam cıda kestirirken yanlıs kestirmemdi çünkü akvaryum camını kestireceğiniz zaman alt tabanın üstüne tüm camları koyun yamların biri dışarıda kaldığı zaman akvaryum patlıo.
mesela küçük yan camlar diğer yan camların ortasında dursun 4 camın hepside alt camın üstünde dursun böylece patlama sorunu kesinlikle olmaz
Ben biraz toparlayım. Patlama sebepleri
- Akvaryumun kapasitesine uygun kalınlıktaki camın kullanılmaması
- Akvaryumun camlarının silikonla sağlıklı bir şekilde yapştırılmaması
- Akvaryumun sehpasının veya tezgahının esnek bir malzemeden yapılması ve altının strafor ile desteklenmemesi
- Akvaryuma sert bir cisimle vurulması
- Akvaryumu içinde su dolu iken tekrarlı çekme veya itme hareketi ile yerinden oynatmak
- Akvaryumun içinde kişinin kaldırabileceği ağırlıkta su ile kaldırıp taşıması taban camını patlatır.
- Akvaryumun aldığı darbe ile köşelerde oluşan çapakların önemsenmemesi ile ilerde patlaması
- Dekor düzenlemelerinde akvaryumun içindeki kaya vb. cisimlerin cama çarpması
- Akvaryumun dengesiz bir konumda olması
Geliştirmeye açıktır.
Saygılarımla...