beklemek yada kusturmak
Arkadaslar suanda ,2 baligimin agzinda yumurta var ve bir haftaya geliyor.suan 2side yavruluktalar benim merak ettigim bu baliklar kendileri yavrulari salarlarmi ,ben dogal kendileri biraksin istiyorum ama sters yapip acaba birakmaya bilirlermi.kusturmayi yaparsam hangi gun garanti yavrulari agzindan alirim.eger yavru degilde yumurta dokerse yumurtalar kendiliginden balik olurlarmi.
İlginize simdiden tesekkurler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
10-11. günde kusturun .Hem balığın sağlığı açısından hemde fazla yavru açısından daha iyidir kusturmak.(Şahsi fikrim)Kusturmayı bilmiyorsanız videolar konusunda yardımcı olurum.
Kusturmak ve beklemek. Her ikisinin de kendine göre olumlu ve olumsuz yönleri var. Burada hangi yöntemi seçeceğiniz artık size kalmış bir konudur.
Kolay gelsin.
Eğer dişiyi tek başına ferah , kaya ve bitkilerle desteklenmiş , içindeki suda yeterli mikroorganizmalar bulunan bir akvaryuma koyacaksanız kusturmayın diyebilirim. Anne balık, çevre şartlarını uygun bulursa yavruları salabilir. Ama ben olsam kustururum. Çünkü dişi balık çok zayıflıyor.
İlk kusturma tecrübem çok kötü geçmişti ve balığımı kaybetmiştim ama zamanla tecrübe kazandım. Artık çok soğukkanlı bir şekilde kusturma yapabiliyorum.
Eğer dişi balığın annelik duygularını yaşamasını ve yavrularına bakmasını, doğa da nasıl yapıyorsa, minik yaşam alanında da bu içgüdülerini yaşatmasını istiyorsanız sabırla bekleyin, stress yapmaması için sakin bir yere kurun akvaryumu ve kayalar ile saklanma yerleri yapın ve her sabah acaba bugün yavruları saldımı? heyecanını yaşayın
Yada sıkın ümmüğünden 15. gün salsın balık ne olduğunu anlamasın....
Tercih sizin..
bende kusturmanızı tavsiye ederim.Anne zayıf düşmez ve tekrar yavrulamak için kendini hazırlıyor ayrıca olduya erken aldınız ,yumurtalı olarak düşünün onu ayrı bir yerde aynı su ortamıda yemsiz (karnı çekilene kadar)baka bilirsiniz..Kolay gelsin başarılar...
Lütfen imla kurallarına göre yazılarınızda düzenleme yapınız.
Devamlı küçük harfle yazmayınız
Ahmet bey arkadaşım 3-4 kere vdeoyu izleyerek kusturma işlemini yapmamız sağlıksız olur. Önemli olan deneyimdir. Gerçi denemedende tecrübe kazanılmaz ama ben yinede sonuna kadar bekleme taraftarlısıyım. Bu balıkların hiç biri doğal ortamlarında kusturulmadı. Demekki beklemenin hiç bir zararı yok.
Cihan Bey ben size beklemenizi tavsiye derim.