Forum Kurallarında ve Cezalarda Düzenleme


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2009 21:48
Forum kurallarımız yıllar süren bir süreçte biz üyelerin talepleri ile şekillendi ve hemen hemen ideal bir yapıya kazandı. Talepler üzerine bir kuralda gevşetilmeye gidilmiştir.

3-8 İlanı verilen canlı/ürün ile alakalı olarak Forum'da tanıtım veya reklam konuları açmak,mesaj yazmak yasaktır.

bu kural

3-8 İlanı verilen canlı ve/veya malzemenin forumdaki tanıtım veya bilgi konusunda canlı ve/veya malzemenin ilanının olduğunu belirtmek veya ilana herhangi bir şekilde yönlendirme yapmak yasaktır. Benzer şekilde ilan içerisinde, ilanda satılan canlı ve/veya malzemenin forumdaki linkini vermek veya başka bir şekilde yönlendirme yapmak yasaktır.

olarak değiştirilmiştir. Yani artık sattığımız canlıları da sitede tanıtabileceğiz. Ancak bu tanıtım; ilanı değil canlıyı tanıtır olmalıdır bu yüzden de; bu balık satılık, bu linkte balıklarımı satıyorum veya birisinin abi balıkların satılıkmış, alana şimdiden hayırlı olsun gibi tanıtım içeren yazılarına izin verilmeyecektir.

Yönetim olarak forum kurallarımızın oldukça güzel ayarlanmış olmasına karşın cezalarda özellikle de eğlence ve iyi zaman geçirme amaçlı olan bir hobi sitesinin olmaması gerektiği kadar katı olduğunu görüp, yeni düzenlemeler yaptık.


Bu düzenlemelerle beraber üye silme veya engelleme iyice zorlaşmıştır. Bir üye başka bir üyeye hakaret etmediği veya birkaç kere kötü üslupla yaklaşmadığı taktirde silinmesi oldukça zordur. Forum kurallarında da belirttiğimiz üzere [quote]G-5 Yönetim; üyelerin foruma karşı yaptığı kural hatalarında daha tavizkâr olurken, üyelerin üyelere karşı yaptığı kural hatalarında daha kuralcı bir tavır izler.[/quote]
imla, imza, yanlış konu açma gibi nedenlerle üyelik silmesine ve birkaç kere uyarı almadan kolay kolay ceza vermeye gidilmeyecektir.

Örnek olarak eğer insanları rahatsız eden pornografik, aşırı şiddet öğeleri yoksa, hatalı imza doğrudan silinmeyecek, üyeye önce değiştirmesine yönelik mesaj gönderilecektir, ardından üye özel mesajı almasına rağmen değiştirmezse yönetim o zaman imzayı kendi kaldıracaktır. Eğer üye tekrar imzayı koyarsa, yönetim neden koymaması gerektiğini bir daha anlatıp bir uyarı daha verecek ve imzayı kaldıracaktır. Tekrar konulması durumunda ceza verilecektir.

Başka bir örnek olarak bu kuralı ele alalım.
[quote]
2-12 Balığım yavruladı gibi, sadece balığın ürediğine dair bilgi verip, onun dışında bir bilgi içermeyen konular, benzer şekilde şu balık hakkındaki sorularınızı sorun gibi bilgi vermeyip çağrı yapıcı konular açılmamalıdır. Bu gibi durumları paylaşmak için konu balığın fotoğrafı ile birlikte Canlı Tanıtımı Forumu'na açılmalıdır.[/quote]

Balığının üreme heyecanını paylaşan üyeye bu durumda uyarı vermek onun bu hobiden ve üretimden aldığı heyecanı öldürebilir, bu da bizi mutlu etmez. Bu yüzden edilinecek tavır mod forumunda şu şekilde özetlenmiştir:

Mesajı silmeden üyeyi tebrik eder bir mesaj yazıp (böylesine beslemesi zevkli bir balığı ürettiğiniz için tebrikler gibi) devamında da konu bütünlüğü sağlanması açısından konuyla ilgili hobisel bilgi veya fotoğraf eklemesini istemeliyiz. Eklemezse silmemeliyiz, ancak bu tarz 2-3 konusu olursa müdahale edip silmeye başlamayılız.

Hobici bu şekilde 10 tane de konu açsa, bu nedenle asla bırakın silinmeyi, ceza bile almayacaktır.

Yaptırımlardaki yumuşatmalar çift üyelikle ilan gibi pek çok kuralda da geçerlidir. Çift üyelikle ilanlarda üyelikler silinmeyecek, sadece uyarılar neticesinde devam ediyorsa ve bu şekilde diğer nizami ilan veren üyelerimizin ilanlarını alta atıyorsa kişiye akvaryum.com'da ilan verme engeli verilecektir. Forumda paylaşımlarına devam edebilecektir.

Çift üyelikten engellenen üyeler ilan engelli şekilde açılacaktır.

Birisi bizi eleştirdiğinde, eleştirene bakmaksızın eleştirinin nedenini yönetimimizde arayan bir yönetim anlayışına sahibiz. Yaptığımız anketlerin sonuçlarını takip ediyor ve site gelişimi ile yönetim biçimini buna göre şekillendiriyoruz. Son dönemdeki otoriter yönetime kayış hatamızı farkedip, üye merkezli yönetime tekrar yöneldik. Bu gibi durumlarda bizim iyi niyetimize inanan ve burada kendimizi tatmin için değil, bir şeyleri doğru ve güzel yapmanın bize verdiği mutluluk nedeniyle olduğumuzu bilen kişilerin destekleri ve yönlendirmeleri bizim için çok önemli. Bu şekilde bize destek olanlara ve yol gösterenlere teşekkür ediyoruz.

Konu şova dönmemesi için kilitli kalacaktır.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir