Flowerhorn Beyaz Benek.


samdklÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
samdklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2018 03:53
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: yuzgeclerde beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: dıs filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):


Merhaba 10 gün önce bilinen beyaz benek tedavisini uyguladim metilen mavisi ile sonuc alamadim yuzgeclerde hala bulunmakta ve pek yem yemiyor iç parazitte yakalanamiş gibi dışkısında beyazlık gördüm yardımcı olabilirseniz sevinieim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2018 12:04
Beyaz benek paraziti olduğundan eminmisiniz. Eminseniz, metilen mavisini tekniğine uygun kullandınızmı ve metilen mavisi suyu maviye boyuyormuydu? Metilen mavis kullanırken suyu açık mavi yapacaksınız, sadece hava taşından hava üfleyen bir hava motoru kullanacaksınız, yoksa süngersiz bir iç filtre kullanabilirsiniz, süngerli filtreler kullanayacaksınızki süngerler ilacı emip etkisini öldürmesin. Haricinde beyaz benek paraziti değilde mantar olmasın bu hastalık? Size link ekleyeceğim. Oradan "Beyaz benek paraziti" başlığını bulun resimleri inceleyin altınad örnek tedavi linkleri mevcut inceleyin. Birde "Columnaris, Mantar" başlığını bulun inceleyin. Contra markası uzun yıllar kalitesiz oldu metilenden çaldılar su mavi olmuyordu şimdi nasıl bilmiyorum. Olmazsa Sera Costapur kullanın kalitelidir. Yahut Deepfix Deepdezopur denenebilir, yahut önemli olan şu suyu mavi yapmalı metilen mavisi. 3 ilaçlamayı yapınca 3 gün su değişimi yapmamalısınız ve 3 gün gerekirse 2. 3. gün suya birkaç damla ilaçtan damlatıp mavi tonu korumalısınız, 4. gün su değişimi 1/4 gibi sonra yine ilaçlamalısınız 4. gün yine su değişimi, 8 gün devam edebilirsiniz.

Buradan dediğmi başlıkaları inceleyin:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samdklÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
samdklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2018 05:07
[QUOTE=mesutok]Beyaz benek paraziti olduğundan eminmisiniz. Eminseniz, metilen mavisini tekniğine uygun kullandınızmı ve metilen mavisi suyu maviye boyuyormuydu? Metilen mavis kullanırken suyu açık mavi yapacaksınız, sadece hava taşından hava üfleyen bir hava motoru kullanacaksınız, yoksa süngersiz bir iç filtre kullanabilirsiniz, süngerli filtreler kullanayacaksınızki süngerler ilacı emip etkisini öldürmesin. Haricinde beyaz benek paraziti değilde mantar olmasın bu hastalık? Size link ekleyeceğim. Oradan "Beyaz benek paraziti" başlığını bulun resimleri inceleyin altınad örnek tedavi linkleri mevcut inceleyin. Birde "Columnaris, Mantar" başlığını bulun inceleyin. Contra markası uzun yıllar kalitesiz oldu metilenden çaldılar su mavi olmuyordu şimdi nasıl bilmiyorum. Olmazsa Sera Costapur kullanın kalitelidir. Yahut Deepfix Deepdezopur denenebilir, yahut önemli olan şu suyu mavi yapmalı metilen mavisi. 3 ilaçlamayı yapınca 3 gün su değişimi yapmamalısınız ve 3 gün gerekirse 2. 3. gün suya birkaç damla ilaçtan damlatıp mavi tonu korumalısınız, 4. gün su değişimi 1/4 gibi sonra yine ilaçlamalısınız 4. gün yine su değişimi, 8 gün devam edebilirsiniz.

Buradan dediğmi başlıkaları inceleyin:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][/QUOTE]

Dediklerinizi yaptim elimdeki contra suyu koyu mavi yapiyor normal bilinen prosedürleri yaptim ne hikmetse geçmedi balikta iç parazitte basladi mantar oldugunu dusunmuyorum çünku beyaz benekler gozle goruluyor söylediginiz gibi konulara bakipta acitim burayi sadece yuzgeclerinde kalmiş deepfix önerirmisiniz nasildir kullanan varmi.tedavide sadece hava tasi kullandim karantina tankinda saygilarla.[EDIT]samdkl,2018-03-15 05:08:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2018 09:24
Yok elindeki metilen mavisi iyi suyu mavi yapıyor diyorsun, önemli olan suya mavi renk verebilmek resimdeki gibi açık mavi olsun yeterli.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/metilen%20tonu.jpg[/IMG]
Sadece hava taşı ve ısıtıcı ile tedaviye devam edin beyaz benek yumurtası 8 günlük bir aşamadan sonra olgunlaşır içindeki parazitler doğar ve sudaki metilenle zehirlenir. Gerekirse 3-4 parti tedavi yapabilirsiniz. İç hastalığa gelincede yem yiyorsa şimdilik. Ona Sera bakto tabs yemi vardır 275 tane oluyor kutuda 25 TL gibi onunla besleyebilirsiniz, iç hastalıklarda etkili ilaçlı bir yem. Bunu sağlıklı balıklar bile yiyebilir ama tabi gerek yoksa hasta balığa yetirmeniz 7 gün kadar hatta 15 gün sadace onunla yemleyebilirsiniz, iyileştiğinizi farkedeceksinizdir inşallah.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Baktınız bu yemle olmadı ozaman hastalık ilerliyorsa iç hastalıkları tedavi eden hap var onu bulursanız kullanın
Sera backtopur Direct hapı.
İÇ HASTALIKTA ETKİLİ İLAÇ (tablet hap şeklinde)
SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Birde eczanelerde olan haplarda iç hastalık tedavi yöntemi var "flagly ve Cipro" hapı aynı anda kullanıyor aşağıdaki linkteki gibi flagly serum şart değil hap olanı alabilirsiniz.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL][EDIT]mesutok,2018-03-15 09:43:08[/EDIT]

Balıkta iç parazit başladığını nasıl anladınız belirtisi ne? Dışkısı sümüksü, jöle gibi, yahut beyazmı çıkıyor? Böyleyse bu yeni başlamışsa, birkaç sebebi olabilri yetersiz su değişimine uzun aylar maruz kalmış balıklarda olabilir, bakımsız filtreler, Birde örneğin verilen yemleri kutusunda ıslatmışsanız ıslanmış yemler mantarlaşır bozulur yiyen balık rahatsızlanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samdklÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
samdklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2018 09:43
Su degisimini haftalik yapiyorum beyaz dıski vardi suphelendigim sey haftalik karides gunlukte un kurdu veriyordum daha once filitreyide aylik temizlik yaparim suphem unkurdu veya karidesten sanirim tesekurederim ilginize birde flaggy agizdan verdim o etkili olurmu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir