F0 Bulu Point "Artık Bursadalar"
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 14:32
Merhabalar Sedat bey.Akvaryumunuzun dekoru güzel olmuş ancak Erman Bey
ile aynı düşünceleri paylaşmaktayım.Yanlız sizin akvaryumunuzun boyu
180cm
olduğundan avantajınız olduğunu düşünmekteyim.Dipte oluşabilecek
pislikleride güçlü bir dalga motoruyla havalandırıp 1 köşede toplayıp
temizleyebilirsiniz.Balıklarınıza gelince maşallah palamut gibi besili
olmuşlar :) Formlarını çok beğendim.İnşallah dilediğiniz gibi huzur
içinde ,sağlıklı bir şekilde, besler, büyütür yavrularını almaya devam
edersiniz.Sağlıklı hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 14:45
[QUOTE=Murat T.]Merhabalar Sedat bey.Akvaryumunuzun dekoru güzel olmuş ancak Erman Bey ile aynı düşünceleri paylaşmaktayım.Yanlız sizin akvaryumunuzun boyu 180cm olduğundan avantajınız olduğunu düşünmekteyim.Dipte oluşabilecek pislikleride güçlü bir dalga motoruyla havalandırıp 1 köşede toplayıp temizleyebilirsiniz.Balıklarınıza gelince maşallah palamut gibi besili olmuşlar :) Formlarını çok beğendim.İnşallah dilediğiniz gibi huzur içinde ,sağlıklı bir şekilde, besler, büyütür yavrularını almaya devam edersiniz.Sağlıklı hobiler dilerim. [/QUOTE]
sedat0144 2013-04-18 14:47:24
Teşekkür ederim Murat kardeşim. Ben sadece kendi yaşadıklarımı anlatmakla mükellefim. Karşı görüşlerede sonsuz saygım var. Belkide dediğiniz gibi 180 cm avantajını yaşıyorumdur. Mesela dalga konusunda forumda araştırmalar yaptığım zaman baya olumsuz görüşe raslamıştım. Sonrasında mantık çerçevesinde denemeye karar verdim ve oldukça şiddetli bir dalga oluşturdum. Bir tane daha motor takmayı bile düşünüyorum. Sonuçta herkes kendi tecrübelerini aktarıyor ve her görüşe saygılı olmamız gerekiyor. Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 14:56
Ben teşekkür ederim Sedat abi.Yanlış anlama ben dekoru değiştirin demedim.Sizin akvaryumunuz da bu dizayn olur.Çünkü hem boy uzun hemde hacim çok.Kayalar hacimden fazla götürmediği için balıklar açısından bir sıkıntı olmaz.Ama daha kısa akvaryumlarda yavru boylandırmada,damızlıkların huzur içinde yaşamasında ve filtrasyon açısından sıkıntı çıkartır.Dalga motorunu kesinlikle tavsiye ediyorum.Ben iki akvaryumumda da kullanıyorum, zaten suya oksiyeni kazandıran suyun dalgalanmasıdır.Tropheuslarda kıyı balığı olduğundan dalga onlara pek etki etmez.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 15:09
Maaşallah allah nazardan saklasın çok güzeller.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 15:30
[QUOTE=Murat T.]Merhabalar Sedat bey.Akvaryumunuzun dekoru güzel olmuş ancak Erman Bey
ile aynı düşünceleri paylaşmaktayım.Yanlız sizin akvaryumunuzun boyu
180cm
olduğundan avantajınız olduğunu düşünmekteyim.Dipte oluşabilecek
pislikleride güçlü bir dalga motoruyla havalandırıp 1 köşede toplayıp
temizleyebilirsiniz.Balıklarınıza gelince maşallah palamut gibi besili
olmuşlar :) Formlarını çok beğendim.İnşallah dilediğiniz gibi huzur
içinde ,sağlıklı bir şekilde, besler, büyütür yavrularını almaya devam
edersiniz.Sağlıklı hobiler dilerim.
[/QUOTE]
Murat bey tekrar soyluyorum bunun akvaryumun uzunluguyla bir alakasi yok. Ben tecrubelerime dayanarak bilgi veriyorum, siz yapmadiginiz bir sey hakkinda soyle olur boyle olur diyorsunuz. Daha once profesyonel bir biyotop kurulumu yaptiysaniz ve bu tarz problemlerle karşılaştıysaniz bunu fotograflarla veya tanitiminizla destekleyip yasadiginiz sikintilari yazmanizi rica ederim. Eger yapmadiysaniz da yanlis bilgi verip yapmaya calisacak arkadaslara mani olmayiniz. Yapacak olanlar icinde tekrar soyluyorum, kayalari alip doldurayim seklinde kurulum yaparsaniz Murat beyin dedigi sikintilarla karsilasirsiniz. Bol deneyim ve profesyonel calisma gerektiriyor bunuda goz ardi etmeyin.
Saygilar, keyifli hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 16:34
Mert bey tecrübelerinize saygı duyuyorum.Yanlız acaba yavrudan tropheus büyütüp mü bu tecrübeleri elde ettiniz? Sizin bu konuyu tecrübe etmek için yavrularınızın damızlık hallerini görmeniz lazım diye düşünüyorum.Lütfen bu konularda biraz hassas olalım.Ben yavrudan tropheus büyüttüğüm için düşük hacimlerde az çok nelerle karşılaşılacağını biliyorum.Yarın bir arkadaşımız çıksa 90cm lik 1m lik bir akvaryumda sizin gibi biyotop çalışması yapıp balıkları içine koysa, sonrada hüsranla karşılaşsa ne olacak ? Ben yaptım olmadı kardeşim, senin kısmetsizliğinmiş mi diyeceğiz.Sedat beyin konusunu bu şekilde dağıtmak istemiyorum.Sedat bey tekrardan balıklarınıza kocaman Maşallah diyorum.Forumda gördüğüm en formda Bulu Point kolonisi diyebilirim.Saygılar.Sağlıklı hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 16:47
[QUOTE=Murat T.]Mert bey tecrübelerinize saygı duyuyorum.Yanlız acaba yavrudan tropheus büyütüp mü bu tecrübeleri elde ettiniz? Sizin bu konuyu tecrübe etmek için yavrularınızın damızlık hallerini görmeniz lazım diye düşünüyorum.Lütfen bu konularda biraz hassas olalım.Ben yavrudan tropheus büyüttüğüm için düşük hacimlerde az çok nelerle karşılaşılacağını biliyorum.Yarın bir arkadaşımız çıksa 90cm lik 1m lik bir akvaryumda sizin gibi biyotop çalışması yapıp balıkları içine koysa, sonrada hüsranla karşılaşsa ne olacak ? Ben yaptım olmadı kardeşim, senin kısmetsizliğinmiş mi diyeceğiz.Sedat beyin konusunu bu şekilde dağıtmak istemiyorum.Sedat bey tekrardan balıklarınıza kocaman Maşallah diyorum.Forumda gördüğüm en formda Bulu Point kolonisi diyebilirim.Saygılar.Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Murat bey bende zaten sizinle görüş olarak savunduğum yerler olduğunu belirttim hoş 90 cmlik akvaryum zaten bom boş olsada Tropheus için yetersiz takdir edersinizki,120cm ve üstü tanklarda en az 350-400 litre olan akvaryumlar uygun olacaktır.Yoksa tabiki dediğiniz gibi olmaz.Ayrıca gerek mbuna olsun gerek tropheus olsun bu tarz kurulumları daha önce yaptım yavrudan büyütürken büyümeye engel olarak kayaların hacimden çalacağı sizinle tek ortak noktamız.Diğer konularda özellikle bölge konusunda ve akaryum temizliğinde hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.Saygılar..
Bencede forumda gördüğüm en güzel bulu point kolonisi.Nazar değmesin,keyifli hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 17:01
[QUOTE=merdoo]
[QUOTE=GÜNDOĞDU]
[QUOTE=merdoo]
Her zaman savunduğum şeyi yapmışsınız ve sonuçları ortada.Bol kayalık balıkları asosyal yapmaz ve bölge sahiplenmelerinde,kayalar doğru konumlandırılırsa aksine daha etkili olur ve yavrularda cesaretlenir.Akvaryuma 80 kilo kayayı sağ ve sol olacak şekilde ayırıp mağaralar şeklinde konumlandırırsanız hem yavrular asosyal olur hem bölge problemleri yaşanır.Doğru ve güzel bir iş ortaya koymuşsunuz tebrik ederim.Temizlik konusuna gelincede içiniz rahat olsun düzenli az ve sık su değişimleri,az ve sık yemlemeyle hiç bir sorun olmayacaktır.Sorunla karşılaşçak gibi olursanız bir hydra 30 temin etmenizi öneririm.Ondan sonra 0 a yakın probleminiz olacaktır.
İçiniz rahat olsun bir sıkıntı olacak olsa ben bitmiştim
[/QUOTE]
Kesinlikle katılmıyorum size kayaları akvaryumun heryerine yaymak kesinlikle alfa erkeğin tüm akvaryuma sahip olması diğer tüm erkek ve dişileri daha çok ve sürekli rahatsız etmesi akvaryumda sıfır huzur demektir tecrübeyle sabittir.2 yada 3 öbek yaparsanız alfa erkek en itişamlı bölgeye sahip olacak diğer bölgeye giden balıkları rahatsız etmeyecektir.Ayrıca kayaları tüm akvaryuma dağıtmak kesinlikle kirliliği artıracak ve ilerde pislikler biriktikcek suyu daha çabuk bozacaktır...Görüntü manzara açısından diyecek birşey yok ama akvaryumun temizliği ve huzuru daha önemlidir...Ayrıca sizin arkadaşa örnek gösterdiğiniz akvaryumunuzdaki balıklar daha yavru şuan için ne yer tutma ne de o akvaryumu kirletmeye güçleri yeter ilerde zaten bunun olmayacağını sizde anlayacaksınızdır...
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Olayı tartışmaya döndürme amacım değildir ben zaten Sedat abinin tanıtımı inceleyeceğini düşündüğüm için özet geçtim.Yoksa kayaları yayma konusunda bölge tutma açısından yapılması gereken şeyler tanıtımda tek tek yazıyor.Ben sizlerin yaptığı öbek yönteminide denedim.Siz hayatınızda balık kusturamam düşüncesinden kurtulup böyle bir çalışma içine girip olmadığını tecrübe ettiniz mi? Biyotop oldukça zor ve deneyim gerektiren bir kategoridir.Kayayı alıp doldurmakla veya yaymakla olmaz herşeyin tek tek ve ince düşünülmesi şarttır.Benim yaptığım dekor kayayı al göz zevkine göre koy mantığıyla oluşturulmamıştır.Önce biyotop hakkında bilgi edinip doğru biyotop eksiksiz nasıl kurulur onu öğrenip uyarılarınızı yaparsanız sevinirim.
Bu sayfada biyotop akvaryumlarında doğru dizaynın nasıl yapılması gerektiğini açıkça belirttim.Zamanınızı ayırıp okursanız göreceksiniz.Ve ileride balıklar büyüdüğünde tekrar göreceksiniz.
Romanyadan bir arkadaşımızın yaptığı farklı bir biyotop akvaryumu 700 litre akvaryum içerisinde 200 kilo kaya bulunmaktadır ve tank 3 yıldır işler durumda.Tekrar söylüyorum düzgün bir filtrasyon ve sirkülasyon,düzenli dip çekimleri az ve sık yemleme.
Bunların hepsi tecrübeyle sabittir.Daha önce denemediğiniz bir şey hakkında varsayımlarla konuşup insanları yanıltmazsanız sevinirim.
Saygılar ,Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
Kardeşim biz bunların hepsini denedik hepsini bir çok türde yaşadık one göre konusuyoruz...Kusura bakma ama 10 kişiye sorsak 9 u benim anlattıklarımı yaşamıştır.Amacım seninle tartışmaya girmek değil ancak sen öyle tecrübe etmiş olabilirsin saygı duyuyorum ama
[QUOTE=Murat T.]Merhabalar Sedat bey.Akvaryumunuzun dekoru güzel olmuş ancak Erman Bey ile aynı düşünceleri paylaşmaktayım.Yanlız sizin akvaryumunuzun boyu 180cm olduğundan avantajınız olduğunu düşünmekteyim.Dipte oluşabilecek pislikleride güçlü bir dalga motoruyla havalandırıp 1 köşede toplayıp temizleyebilirsiniz.Balıklarınıza gelince maşallah palamut gibi besili olmuşlar :) Formlarını çok beğendim.İnşallah dilediğiniz gibi huzur içinde ,sağlıklı bir şekilde, besler, büyütür yavrularını almaya devam edersiniz.Sağlıklı hobiler dilerim. [/QUOTE]
bir herkesin düşüncesi vardır birde genel olan doğrular vardır ben bunu söylemeye çalışıyorum...
Herkes istediği dekoru koyabilir kesin böyle olacak diye birşey yok sedat beyin kolonisi gerçekten buna uyum sağlamışda olabilir ama bu 10 da bir olur benim tecrübelerimde böyle isteyen saygı gösterir inanır uygular istemeyen bildiği gibi yapar bizde aklımıza geldiği gibi sallamıyoruz tabikide her türlüsünü denedik ona göre yorum yapıyoruz amacımız kimseyi yanıltmal ve hatta yönetmek de değil nacizane tecrübemi paylaşmak istedim...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 17:08
Bu akvaryum dizayn konusu hassas bir olay çünkü balıklarımızın en güzel görüntülerini ve sağlıklı olabilmeleri için en önemli kısımdır. Sonrasında su ve yemleme gibi olaylar gelir ve bütünlük içerinde mükemmele yakını hedefleriz. Şimdi akvaryumlar kapalı ortamlardır. O yüzden besleyeceğimiz balığın karakterini, doğada nasıl hareket ettiğini, bilmemiz şarttır. Doğası gereği koylarda 1-2 metre derinliklerde sık kayalıklarda yaşayan bu canlılar tanganyika gölünün en alt zinciri diyebiliriz diğer çoğu canlıya yem olmaktadırlar. Erkekleri kesinlikle bölgecidir yer edindiği bölgeyi korur ve dişileri o bölgeye çekmeye çalışır. Olay böyle olunca; akvaryumun büyüklüğü önemlidir akvaryum küçük olursa ve erkek sayısı da aynı güçte ve boyda diyelim fazla olursa ve siz bu akvaryumu boydan boya kaya dizaynı yaparsanız erkekler önce alfasını seçmek için tüm akvaryum boyunca kavga edecek sonrada erkek bütün kayalıkta hakim olucam diye dişilere kızgın davranacaktır. Sonu pek iyi bitmeye bilir. O yüzden murat beyin dediklerine katılıyorum.
Mert beyinde yapmış olduğu çalışma kesinlikle bu sitede gördüğüm en iyi dizayn diyebilirim. Biyotop çalışması tabiki zordur yapılmadan önce beslenecek canlıyı kesinlikle iyi analiz etmek gerekiyor. Adaşımın akvaryum ölçüsü hakikaten güzel ve her hangi bir sorun yaşamamaları normal. Benim gibi 1 metrelik akvaryumda damızlık altı olan canlılarda bile çok sorun yaşayanların sayısı az değildir. Balıkların stresini azaltmak için sağ ve sola kayalık klasik olsa da kendini kanıtlamış bir şekildir. Tropheusta adaşımın yapmış olduğu çalışmalara kesinlikle karşı değilim ama ölçüsü 60 cm az olsa bakalım aynı düzeni görebilecekmiydi balıklarında ?
Mert beyinde yapmış olduğu çalışma kesinlikle bu sitede gördüğüm en iyi dizayn diyebilirim. Biyotop çalışması tabiki zordur yapılmadan önce beslenecek canlıyı kesinlikle iyi analiz etmek gerekiyor. Adaşımın akvaryum ölçüsü hakikaten güzel ve her hangi bir sorun yaşamamaları normal. Benim gibi 1 metrelik akvaryumda damızlık altı olan canlılarda bile çok sorun yaşayanların sayısı az değildir. Balıkların stresini azaltmak için sağ ve sola kayalık klasik olsa da kendini kanıtlamış bir şekildir. Tropheusta adaşımın yapmış olduğu çalışmalara kesinlikle karşı değilim ama ölçüsü 60 cm az olsa bakalım aynı düzeni görebilecekmiydi balıklarında ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 17:14
[QUOTE=sedatı_ego]
Adaşım söylediklerine tecrübelerim doğrultusunda tamamı ile katılıyorum. Daha önce yaşadığım sorunları sen biliyorsun, Akvaryum 180 cm olarak değiştirdikten sonra balıklar kendine geldi resmen.
Bu akvaryum dizayn konusu hassas bir olay çünkü balıklarımızın en güzel görüntülerini ve sağlıklı olabilmeleri için en önemli kısımdır. Sonrasında su ve yemleme gibi olaylar gelir ve bütünlük içerinde mükemmele yakını hedefleriz. Şimdi akvaryumlar kapalı ortamlardır. O yüzden besleyeceğimiz balığın karakterini, doğada nasıl hareket ettiğini, bilmemiz şarttır. Doğası gereği koylarda 1-2 metre derinliklerde sık kayalıklarda yaşayan bu canlılar tanganyika gölünün en alt zinciri diyebiliriz diğer çoğu canlıya yem olmaktadırlar. Erkekleri kesinlikle bölgecidir yer edindiği bölgeyi korur ve dişileri o bölgeye çekmeye çalışır. Olay böyle olunca; akvaryumun büyüklüğü önemlidir akvaryum küçük olursa ve erkek sayısı da aynı güçte ve boyda diyelim fazla olursa ve siz bu akvaryumu boydan boya kaya dizaynı yaparsanız erkekler önce alfasını seçmek için tüm akvaryum boyunca kavga edecek sonrada erkek bütün kayalıkta hakim olucam diye dişilere kızgın davranacaktır. Sonu pek iyi bitmeye bilir. O yüzden murat beyin dediklerine katılıyorum.
Mert beyinde yapmış olduğu çalışma kesinlikle bu sitede gördüğüm en iyi dizayn diyebilirim. Biyotop çalışması tabiki zordur yapılmadan önce beslenecek canlıyı kesinlikle iyi analiz etmek gerekiyor. Adaşımın akvaryum ölçüsü hakikaten güzel ve her hangi bir sorun yaşamamaları normal. Benim gibi 1 metrelik akvaryumda damızlık altı olan canlılarda bile çok sorun yaşayanların sayısı az değildir. Balıkların stresini azaltmak için sağ ve sola kayalık klasik olsa da kendini kanıtlamış bir şekildir. Tropheusta adaşımın yapmış olduğu çalışmalara kesinlikle karşı değilim ama ölçüsü 60 cm az olsa bakalım aynı düzeni görebilecekmiydi balıklarında ?
[/QUOTE]
Mert beyinde yapmış olduğu çalışma kesinlikle bu sitede gördüğüm en iyi dizayn diyebilirim. Biyotop çalışması tabiki zordur yapılmadan önce beslenecek canlıyı kesinlikle iyi analiz etmek gerekiyor. Adaşımın akvaryum ölçüsü hakikaten güzel ve her hangi bir sorun yaşamamaları normal. Benim gibi 1 metrelik akvaryumda damızlık altı olan canlılarda bile çok sorun yaşayanların sayısı az değildir. Balıkların stresini azaltmak için sağ ve sola kayalık klasik olsa da kendini kanıtlamış bir şekildir. Tropheusta adaşımın yapmış olduğu çalışmalara kesinlikle karşı değilim ama ölçüsü 60 cm az olsa bakalım aynı düzeni görebilecekmiydi balıklarında ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 18:05
[QUOTE=GÜNDOĞDU]
[QUOTE=merdoo]
[QUOTE=GÜNDOĞDU]
[QUOTE=merdoo]
Her zaman savunduğum şeyi yapmışsınız ve sonuçları ortada.Bol kayalık balıkları asosyal yapmaz ve bölge sahiplenmelerinde,kayalar doğru konumlandırılırsa aksine daha etkili olur ve yavrularda cesaretlenir.Akvaryuma 80 kilo kayayı sağ ve sol olacak şekilde ayırıp mağaralar şeklinde konumlandırırsanız hem yavrular asosyal olur hem bölge problemleri yaşanır.Doğru ve güzel bir iş ortaya koymuşsunuz tebrik ederim.Temizlik konusuna gelincede içiniz rahat olsun düzenli az ve sık su değişimleri,az ve sık yemlemeyle hiç bir sorun olmayacaktır.Sorunla karşılaşçak gibi olursanız bir hydra 30 temin etmenizi öneririm.Ondan sonra 0 a yakın probleminiz olacaktır.
İçiniz rahat olsun bir sıkıntı olacak olsa ben bitmiştim
[/QUOTE]
Kesinlikle katılmıyorum size kayaları akvaryumun heryerine yaymak kesinlikle alfa erkeğin tüm akvaryuma sahip olması diğer tüm erkek ve dişileri daha çok ve sürekli rahatsız etmesi akvaryumda sıfır huzur demektir tecrübeyle sabittir.2 yada 3 öbek yaparsanız alfa erkek en itişamlı bölgeye sahip olacak diğer bölgeye giden balıkları rahatsız etmeyecektir.Ayrıca kayaları tüm akvaryuma dağıtmak kesinlikle kirliliği artıracak ve ilerde pislikler biriktikcek suyu daha çabuk bozacaktır...Görüntü manzara açısından diyecek birşey yok ama akvaryumun temizliği ve huzuru daha önemlidir...Ayrıca sizin arkadaşa örnek gösterdiğiniz akvaryumunuzdaki balıklar daha yavru şuan için ne yer tutma ne de o akvaryumu kirletmeye güçleri yeter ilerde zaten bunun olmayacağını sizde anlayacaksınızdır...
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Olayı tartışmaya döndürme amacım değildir ben zaten Sedat abinin tanıtımı inceleyeceğini düşündüğüm için özet geçtim.Yoksa kayaları yayma konusunda bölge tutma açısından yapılması gereken şeyler tanıtımda tek tek yazıyor.Ben sizlerin yaptığı öbek yönteminide denedim.Siz hayatınızda balık kusturamam düşüncesinden kurtulup böyle bir çalışma içine girip olmadığını tecrübe ettiniz mi? Biyotop oldukça zor ve deneyim gerektiren bir kategoridir.Kayayı alıp doldurmakla veya yaymakla olmaz herşeyin tek tek ve ince düşünülmesi şarttır.Benim yaptığım dekor kayayı al göz zevkine göre koy mantığıyla oluşturulmamıştır.Önce biyotop hakkında bilgi edinip doğru biyotop eksiksiz nasıl kurulur onu öğrenip uyarılarınızı yaparsanız sevinirim.
Bu sayfada biyotop akvaryumlarında doğru dizaynın nasıl yapılması gerektiğini açıkça belirttim.Zamanınızı ayırıp okursanız göreceksiniz.Ve ileride balıklar büyüdüğünde tekrar göreceksiniz.
Romanyadan bir arkadaşımızın yaptığı farklı bir biyotop akvaryumu 700 litre akvaryum içerisinde 200 kilo kaya bulunmaktadır ve tank 3 yıldır işler durumda.Tekrar söylüyorum düzgün bir filtrasyon ve sirkülasyon,düzenli dip çekimleri az ve sık yemleme.
Bunların hepsi tecrübeyle sabittir.Daha önce denemediğiniz bir şey hakkında varsayımlarla konuşup insanları yanıltmazsanız sevinirim.
Saygılar ,Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
Kardeşim biz bunların hepsini denedik hepsini bir çok türde yaşadık one göre konusuyoruz...Kusura bakma ama 10 kişiye sorsak 9 u benim anlattıklarımı yaşamıştır.Amacım seninle tartışmaya girmek değil ancak sen öyle tecrübe etmiş olabilirsin saygı duyuyorum ama
[QUOTE=Murat T.]Merhabalar Sedat bey.Akvaryumunuzun dekoru güzel olmuş ancak Erman Bey ile aynı düşünceleri paylaşmaktayım.Yanlız sizin akvaryumunuzun boyu 180cm olduğundan avantajınız olduğunu düşünmekteyim.Dipte oluşabilecek pislikleride güçlü bir dalga motoruyla havalandırıp 1 köşede toplayıp temizleyebilirsiniz.Balıklarınıza gelince maşallah palamut gibi besili olmuşlar :) Formlarını çok beğendim.İnşallah dilediğiniz gibi huzur içinde ,sağlıklı bir şekilde, besler, büyütür yavrularını almaya devam edersiniz.Sağlıklı hobiler dilerim. [/QUOTE]
bir herkesin düşüncesi vardır birde genel olan doğrular vardır ben bunu söylemeye çalışıyorum...
Herkes istediği dekoru koyabilir kesin böyle olacak diye birşey yok sedat beyin kolonisi gerçekten buna uyum sağlamışda olabilir ama bu 10 da bir olur benim tecrübelerimde böyle isteyen saygı gösterir inanır uygular istemeyen bildiği gibi yapar bizde aklımıza geldiği gibi sallamıyoruz tabikide her türlüsünü denedik ona göre yorum yapıyoruz amacımız kimseyi yanıltmal ve hatta yönetmek de değil nacizane tecrübemi paylaşmak istedim...
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Rica ettiğim gibi denediğiniz ve tecrübe ettiğiniz biyotop tanklarınızı resimlerle veya tanıtımlarınızla açıklayıcı bir şekilde gösterip,yaşadığınız sıkıntıları yazarsanız sevinirim.Lakin ben forumda Arman beyin kurulumu haricinde başka bir doğru biyotopada denk gelmedim Tropheus tanklarında.Daha öncede söylediğim gibi bir daha etraflıca okursanız fikirlerimi değil yaşadığım tecrübelerimi paylaşıyorum.
Sedat abi konunu meşgul ediyoruz özür dilerim kendi adıma.Bu konu hakkında daha fazlada yazmayacağım.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2013 14:32
Sedat abinin baliklarini canli olarak gorme firsatim oldu baliklar yavrularla birlikte okadar huzurlularki masallah kendimi tanganyikada sandim sedat abinin dostane misafirperverligide eklenince seyir zevki mukemmel bir akvaryum olmus
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2013 17:17
Sedat bey merhaba.Çağdaş ÖZDOĞAN 2013-04-25 17:19:53
Zevkler ve renkler tartışılmaz.Blue pointler benim için harika bir trop. türü .Ama ben ıkola tercih ediyorum.Balıkların formları düzgün..Yeni balıklarınz hayırlı olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2013 08:57
[QUOTE=ahmett01]Sedat abinin baliklarini canli olarak gorme firsatim oldu baliklar yavrularla birlikte okadar huzurlularki masallah kendimi tanganyikada sandim sedat abinin dostane misafirperverligide eklenince seyir zevki mukemmel bir akvaryum olmus[/QUOTE]
Teşekkür ederim Ahmet kardeşim, yolun ne zaman çarşıya düşerse buyur gel baştacısın.
[QUOTE=immigrand] Sedat bey merhaba.
Zevkler ve renkler tartışılmaz.Blue pointler benim için harika bir trop. türü .Ama ben ıkola tercih ediyorum.Balıkların formları düzgün..Yeni balıklarınz hayırlı olsun.
[/QUOTE] Nedret kardeşim yaşayan her canlı güzeldir, dediğin gibi bu göreceli bir kavramdır. Yeni balıklarınız hayırlı olsun inşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir