Etçil ve otçul cichlid arasındaki farklar?


ouranusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 100
ouranusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 10:13
Merhaba;
Bir akvaryumda otçul cichlid beslemekle etçil cichlid beslemek arasındaki fark çokmu büyük? Yemleme konusunda olsun , akvaryumdaki uyum konusunda olsun otçul cichlidler daha tercih edilebilir gözüküyor sanki doğrumu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teona08Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2011
İl: Mugla
Mesaj: 295
teona08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 11:36
Çokta fark olduğu söylenemez.Tür seçimi olarak sizin zevkinize kalmış.Bakım olarak etçil ile otçul arasında pek fark yoktur.Yem konusunda etçil balığa bitkisel yem vermek,otçul balığada protein ağırlıklı yem vermek yanlıştır.Eğer bu yanlışı yaparsak balığı hastalığa hatta ölüme kadar götürür.

Diyetlerine dikkat etmek ve akvaryumu doğal yaşam alanlarına göre dizayn etmek yeterli olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 12:56
Balığın doğal ortamındaki şekliyle beslenmesi gereklidir. Fakat üreticiler büyük ölçüde protein ağırlıklı olarak balıkları beslerler çünkü bir an önce boy alıp satılmalarını amaçlarlar. Şimdi şu konuyu bir anlıyalım bitkisel proteinler ve hayvansal proteinler balık yemlerimizde ağırlıklı olarak yer alır. Daha iyi anlaşılabilmesi için şu örneği vermek faydalı olacaktır; malawi cichlid türlerini havvansal proteinlerle besler üretir ve akvaryumcular vasıtasıyla bize ulaştırırlar. Bizim yapmamız gerekense zor olsada balığın diyetine uygun tekrardan yem türüne alışmasını sağlamaktır. Yem türüne alıştırma zor ama yapılması gereken bir uğraştır. Yapmamamız halinde renk ve şekil bozuklukları başta olmak üzere verimsiz yavru alımı hatta ölümle sonuçlanan birçok sorunla karşılaşırız.Bence buda etçil balığın etçil balıkla, otçul balığın otçul balıklarla, hem etçil hem otçulunsa diyetine uygun yine kendi arasında beslenmesi gerektiğini ortaya koyar. SinanCan2012-01-13 13:00:46

Yazmış olduğun etçil türleri beslemeni öneririm. Ama sarı prenses etçil değildir hem etçil hem otçuldur. Bunuda dikkate almanı öneririm. Otçul birçok malawi türü agrasiftir ve aralarındaki kavgalar bazen aşırıya kaçabilir yaralanmalar, ölümler olabilir.Tabi karar senin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir