Doğumları gördüm ölmelerini şait olmak istemiyorum


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 22:30

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Akvaryuma sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilmiyorum

Filitrasyon:iç filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :her hafta 3 yeni balık ve bir bitki

Arkadaşlar benim akvaryumda her hafta dip çekimi yapıyordum, iki hafta önce yine yaptım.Çünkü balıklar akvaryuma sürtünüyorlardı.Ben de nitrat fazlalaşmıştır diye suyu değistirdim ama hala sürtünme devam ediyor.Bu sefer öteki balıklarda da sürtünme başladı.  Yeni aldığım balık da aynı seyleri yapıyor.  Acaba beyaz benek midir?Vucutlarında hiç bir beyaz benek yok.  Ben genelde tubifex ile besliyorum ama yeni balıklara vermedim. Acaba sudaki tubifexlerden parazit olmuş olabilir mi? Beyaz benek olsaydı bu zamanda etkisi görülür müydü?Acaba  tubifexlerden cıkan parazitler yemeseler de  yeni balıklara geçer mi?Çünkü dip çekimi yaptıktan sonra tubıfex kullanmadım.  En son geçen hafta yaptım komple su degişimi. Yarın yeniden yapasam olur mu?  Çünkü akvaryumda motor çalıştırmıyorum.Bir haftada pisleniyor.  Suyu degissem de yine sürtünmeler devam ediyor.Motorun çalışmama nedeni 4 gün çalıştırmıştım küçük lepisteslerin kuyrukları kısık kaldı yorgunluktan, şimdi düzeldiler.Çalıştırmayınca motoru o yuzden nitrat mıdır? Yoksa parazit mi yoksa beyaz benek mi?
Kusura bakmayın cok uzun oldu ama balıklarımın ölmesini istemiyorum. Akvaryumda yaklaşık 40 tane yavru ve 2 yetişkin lepistes var. Yavrular 1.5 aylık
 
Saygılar... Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin.Cry

acemi412007-07-15 00:04:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 22:10
Merhabalar,
Öncelikle tubifex yerine kuru yemlerden kullanmaya başlayıp kafanızı rahatlatabilirsiniz malum tubifexin nasıl meydana geldiğini biliyoruz(umarım).
Akvaryumunuzu düzenli filtre etmek zorundasınız filtresiz bir akvaryum düşünemiyorum. Yavrularınızın yorulmaması için pipo filteriyi deniyebilirsiniz ancak anladığım kadarıyla mevcudunuz fazla, bu durumda doğru düzgün bir filtre kullanmalısınız. Sürtünmeye neyin neden olduğu hala tartışılıyor ama en başarılı kanı nitrat fazlası. Akvaryumunuzda filtre kullanmıyorsanız hergün dip çekseniz bile nitratla başa çıkamazsınız çünkü filtrenin içinde oluşan faydalı bakteriler yardımıyla biyolojik filtreleme yapılmak zorunda. Akvaryumuzda filtre çalıştırıp bir an önce biyolojik dengeyi oturtmalısınız.
Kolay gelsin.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir