Dıy Filtre
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 20:43
Recep bey deneyi 3 kez daha ilk hareketi kafa motoru ile sağlayarak tekrarladım.Ayrıca sistemin çalışıp çalışmadığını anlamak için 2 gr. yemi ıslatıp emiş borusunun ucuna koydum.Yem artıkları filtre haznesene tam 2 satte gitti.Hemde yem artıkları borunun dibinde olmasını rağmen.Yani sistem vasat olmasına rağmen çalışıyor.İlk hareketi ise kafa moturu ile 10 saniye sağladıktan sonra motoru durdurdum.Sistem çalışmaya devam etti. TahaArif 2009-02-02 20:44:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 21:34
Tahacım o ilk motor hareketinden dolayı oluşan dalgalanma hareketi, bu yüzden yemi ilk koyduğun anda yem gidecek fakat aynı yemi, yani hortumun diğer ucundan çıkan yemi motor hareketi vermeksizin çıktığı anda ilk uca doğru getirirsen bu sefer çekmeyecektir sonuçta sen bir kuvvet verdiğinde kuvvet bir anda sıfırlanmaz, limitli bir şekilde sıfıra doğru ilerler, yani bir sirkülasyon söz konusu olmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 11:39
Tahacım deneyin fotoğrafını koyarmısın acaba biz hala anlamıyormuşuz gibi geliyorda bana.Fotoğraf koyarsan daha iyi yardım edebiliriz.Forumda bi çok mühendis,fizikçi,tekniysen arkdaşlar ve abiler var onlarda yardımcı olur olabilcek bişiyse.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 11:42
Burak bey debi ilk motor hareketinden oluşmuştur ve zamanla azalır diyorsunuz peki bu nasıl bir debi ki 2 saat sürtünmeye karşı dayanıp işleyini devam ettiriyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 14:37
keşke bu dedikleriniz mümkün olsaydı. Deney yaptığınız sistemi resimleyemiyorsanız bile çizimini yaparmısınız. Dediğiniz ancak sürtünmesiz ortamda olabilir. En basitinden çayı karıştırdıktan bir süre sonra hareketi durur.
kenanbalik 2009-02-04 14:42:35
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 16:19
Yükseklik farkı olduğunda çalışan bu sistem aynı kap olduğunda ya çok zayıf olarak çalışır ya da hiç çalışmaz. Çünkü, suyun alt kısmında basınç, üst kısmına göre daha fazladır. Yükseklik farkından kazandığınız enerji ile hortumun alt kısmına uygulanan su basıncı farkı oranında ya çok zayıf bir akış sağlanır ya da alttan gelen basınç fazla kuvvetliyse sistem çalışmaz.
Eğer bu sistem verimli bir şekilde çalışsaydı, barajlara gerek kalmazdı ve göllere denizlere kurulacak benzeri dev sistemlerle, suyun akış gücünden faydalanılarak türbünler döndürülür ve elektrik enerjisi üretilirdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 19:57
Herkes istediğiniz düşünmekte serbesttir.Ben deneyini yaptım çalıştı.Fakat önceki mesajımda da belirttim.İŞE YARAMIYOR. İsteyen deneyebilir.Debisi o kadar düşükki çalışmıyor sanıyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 21:31
Tahacım ilk yorumunda bende sana destek verdim, ama durum ilk söylediğin gibi çalışmaz, hemde kesinlikle. Debisi düşük işe yaramaz demişsin ama, oradaki durum debi değil, motordan gelen mekanik enerji H2O dipollerini harekete geçirdikten sonra motordan gelen mekanik enerjinin kesilmesi ile dipollere geçen enerji suyun akışkan olması nedeniyle dipollerin limit bir hız ile ve bu limit hızın sıfıra yakınsaması ile kinetik enerji de basitçe hızın karesine bağıntılı olarak sıfıra yaklaşır. Bu yaklaşımın süresi motorla verdiğin mekanik enerjinin -taa ki limit hıza çıkıldığında sabitlenir(!)- suyu hareketlendirmesi ve su dipollerinin birbirine sürtünerek akışmasından dolayı değişim gösterir,(suyun içindeki katkı maddeleri bile bu süreyi değiştirebilir(!) ama konumuzla çok ta önemli değildir.) Eğer ki sen bu "debisi o kadar küçük ki çalışmıyor sanıyorsunuz" derken böyle birşeyin olabileceğini ispat edersen zaten; bu sonsuzluk durumu olur o zaman bilim adamlarının yıllardır bulmaya çalıştığı şeyi sen bularak tarihe geçersin. Şu durum vardır ki, su dipolleri gerçekten akıl mantık ermeyen yapılardır ama şu dünyada sürtünme ve yerçekimi olduğu sürece sonsuzluk yoktur, enerjisiz hareket sağlanamaz. Yani yıllardır bunu bize böyle okutturlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 22:18
Hortumun bir ucu akvaryumun içinde diğer ucu aynı akvaryumun taban su seviyesinin altında olmadıkça hiç bir su molekülü bir yerden başka bir yere bizim istediğimiz şekilde gitmez. Fizik kurallarına aykırı bir düşünce, neden derseniz yapılan sistemin çıkışı altta olacak deniliyor, akvaryumun genel alttaki su basıncı yapılan sistemin çıkışındaki basınçla dengede kalacaktır. Yemle denemişsiniz, yemin spontan olarak yoğunluk farkı nedeniyle batmadığını bilemeyiz. Fizik bölümü okuyan arkadaşlar Devir-daim kurallarını bilir, bana yanlış bir düşünceyi tartışıyoruz gibi geliyor. Herkese saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2009 01:05
Söylenecekler söylenmiş, fizik kuralları ortaya koyulmuş.. Öyle veya böyle sistem istenileni vermiyor veya veremez; sonuç olarak başarısız.. Artık daha fazla tartışmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum... RcALTIN 2009-02-05 01:07:32
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir