discus beslemek istiyorum


hikmet1978Çevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3
hikmet1978Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2012 14:26
Merhaba arkadaşlar

Elimde 150x50x60 ölçülerinde akvaryumum var ve birde orta boy mango kökü 
akvaryumum 1-2 yıl boş durdu nasıl hazırlık yapmalıyım discus beslemek için yavru olarak almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.(üretim amaçlı değil sadece hobi olarak bakmak istiyorum)SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2012 15:18
Hikmet bey merhaba,
 
1- Yavru Diskus almak her zaman için en uygunudur, tavsiyem 15 civarı, 5-6 cm'den küçük olmayacak şekilde yavru edinmenizdir, 7-8 cm çok daha iyi olur eğer bulabilirseniz, ileride balıklar büyüdüğünde istediğiniz gibi bir eleme yapar (ve muhtemelen kayıplar da olacaktır) bu sayıyı 7-8 civarına çekersiniz.
 
2- Yavrudan alıp büyüteceğiniz için, yavruların sağlıklı ve düzgün formda gelişebilmesi düzenli olarak günlük %20 civarında su değişimi yapmanızı tavsiye ederim, su değişimi konusu yavru Diskus'ların düzgün formda (disk şeklinde) gelişebilmesi için önemlidir, yetişkin olduklarında, haftada 1-2 defa yapmanız yeterlidir, ancak yavru Diskus'lar için günlük su değişimi önemlidir.
 
3- Yavru Diskus'ların gelişiminde yemleme konusu önemlidir, günlük az miktarda, ama sık yemleme, 5-6 defa gibi. Diğer bir husus da, dana yüreği karışımı mama hazırlamak, forumda dana yüreği mama tariflerini rahatlıkla bulabilirsiniz, araştırınız, ancak dana yüreğini mümkün mertebe su değişiminden önce veriniz ki, dana yüreği karışımı mama su değerlerini çabuk bozduğundan, akabinde hemen su değişimi yapar ve su değerlerinizi korumuş olursunuz. Aynı zamanda 5-6 çeşit kuru yem alınız, Tetra Bits, JBL Novo Bits vs. gibi, eğer bulabilirseniz dondurulmuş kan kurdu, dondurulmuş/canlı su piresi ara öğün olarak Diskus'ların gelişiminde çok faydalı olacaktır.
 
Dana yüreği karışımı mama su değerlerini çabuk bozması nedeni ile Diskus'larınız yetişkin boya gelene kadar cama cam tank da bakmanızı öneririm, eğer kum kullanırısanız, yem, dışkı ve özellikle dana yüreği mama kumların arasına karışabileceğinden size ciddi sorun çıkarır.
 
4- Mutlaka tankınızın su hacmine uygun dış filtre ve uygun substrat (Ör. Sera Siporax gibi) edininiz (elinizde halihazırda dış filtre varmı bilmediğimden yazıyorum).  
 
5- 30 C tank ısısı uygundur.
 
6- Tankınızı bir süredir kullanmadığınız için temizlenmesi ve hazırlanması konusunda forumda araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
 
7- Yine, yeni tank kuracağınız için, her ne kadar biyolojik filtrasyon konusunu bildiğinizi varsaysam da, tankda biyolojik (faydalı bakteriler vs. gibi) yapının hazırlanması ve oturması için yapılması gerekenler hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
 
En önemlisi, Diskus sabır ister, sabırlı olun, forumda Diskus bakımı hakkında bol bol yazılanları okuyun ve kesinlikle Diskus zor balıktır vs. diyenlere inanmayın, netice itibari ile her balığın kendine özgü karakteristik özellikleri var ve bazı basit kurallara dikkat edip uyguladığınız takdirde sorunsuz olarak bakabilEceğiniz bir balıktır, her şeyden önce gerçekten dayanıklı bir balıktır ve sıkıntısı olduğunu mutlaka size anlatır (kararma, fin kısma, saklanma vs gibi).
 
Saygılarımla.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hikmet1978Çevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3
hikmet1978Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2012 10:31



ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim formları dikkatle incelemeye başladım teşekkür ederim cüneyt bey saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir